Connect with us

Banjaluka

Moja sestra ČEKA DIJETE sa jednim od članova SNSD – a, šta da radim: Stanivuković POZVAO Vukanovića da mu ORGANIZUJE krštenje (VIDEO)

-Ja se nalazim u problemu. Moja sestra čeka dijete sa čovjekom koji je u vrhu SNSD – a, a ja sada razmišljam kako da napraivmo krištenje. Doći će ljudi iz SNSD – a, doći će moji saradnici.

Rekao je ovo gradonačelnik Draško Stanivuković, komentarišući činjenicu da mu se stalno zamjera sa kim se sreće i sa kim se pozdravlja.

-Konkretno, pitam vas šta treba da uradim? Jel treba salu hermetički da zatvorimo, da podijelimo salu zidom, pa da sa jedne strane čujete „Čuvaj mi se sine, stara majka kuka“ a sa druge strane „Ne može nam niko ništa“? Da li beba treba da bude iz mješovitog političkog braka – kazao je Stanivuković.

Upitao je da li tereba da, ukoliko dođe na krštenje, razmišlja s kim će da se pozdravi i da li da zaigra kolo.

-Pitaću Nebojšu Vukanovića kako da organizujem to krštenje, jer je on rekao da sa njima neće ni u crkvu ni u džamiju – poručio je Stanivuković.
Dodao je da želi da od politike pravi humanu priču.

Pogledajte video:

-Moj komentar po tom pitanju jeste da u politici čovjek mora da ima širinu i razumijvanje. Moja ključna poruka je da moj politički protivnik nije moj životni protivnik, ja politiku ne prenosim na svoj privatni život. Biti gradonačelnik znači biti profesionalac. U političkom životu mi smo različiti svjetovi, u skupštinskoj sali imamo najveće okršaje, kažemo jedni drugima ružne riječi, ali da li to znači da za slavu Sveti Sava ne možemo da sjednemo svi zajedno, za isti sto – upitao je gradonačelnik Banje Luke.

 

 

 

 

Banjaluka

Nacrt rebalansa budžeta Grada za 2023. godinu na javnoj raspravi

Odjeljenje za finansije obavještava javnost da je Nacrt rebalansa budžeta Grada za 2023. godinu na javnoj raspravi.

Primjedbe, sugestije i prijedlozi mogu se dostaviti elektronski putem i-mejl adrese: primjedbe@banjaluka.rs.ba, kao i poštom na adresu: Gradska uprava Grada Banja Luka, Trg srpskih vladara br. 1, sa naznakom: Odjeljenje za finansije.

Naime, odbornici Skupštine grada Banje Luke usvojili su danas Nacrt rebalansa za 2023. godinu u iznosu od 209.077.000 KM i uputili ga u javnu raspravu, koja će trajati tri dana.

Nacrt preuzmite OVDJE.

Nastavi čitati

Banjaluka

Završen 16. “Gambit Banjaluka grand prix”: Učestvovala 72 takmičara iz sedam gradova

U Banjaluci je proteklog vikenda održan 16. šahovski turnir za djecu “GAMBIT Banjaluka grand prix”, a riječ je o prvom u mini seriji od šest turnira za 2023. godinu.

Nastupila su, kako je istaknuto iz kluba 72 takmičara iz Banjaluke, Jajca, Cazina, Doboj-Istoka, Teslića, Bijeljine i Foče, a titulu je osvojio Ahmed Kekić sa osam poena.

Srebro je pripalo domaćem takmičaru, članu banjalučkog Gambita Petru Gaziću sa sedam poena, dok je treće mjesto osvojio Omer Jahić, koji je takođe osvojio sedam poena ali slabijim dodatnim kriterijumima.

Pravo nastupa su imali takmičari do 18 godina starosti (rođeni nakon 1.1.2005. godine) iz škole šaha “Gambit” Banjaluka, grupe top i kraljica, te pozvani gostujući takmičari iz drugih gradova i opština.

Odigrano je ukupno devet kola po “švajcarskom sistemu” uz tempo igre od osam minuta po igraču za cijelu partiju + 4 sekunde za svaki odigran potez.

Nastavi čitati

Banjaluka

PRIJAVE OTVORENE Budite dio Festivala cvijeća od 7. do 9. aprila

Na radost svih sugrađana, Banja Luka se, u okviru programa „Banjalučko proljeće“, priprema za još jedan Festival cvijeća, koji će u našem gradu biti održan od 7. do 9. aprila.

Pozivamo sve zainteresovane izlagače da i ove godine učestvuju i tokom ovog već tradicionalnog festivala Park „Petar Kočić“ pretvore u cvjetnu oazu, punu prekrasnog cvijeća, ukrasnih sadnica i cvjetnih aranžmana, koristeći istovremeno priliku da bez naknade u centru grada dobiju štandove za izložbu, prodaju cvijeća i promociju svog brenda.

Svi zainteresovani za učešće na festivalu, prijavu mogu dostaviti Odjeljenju za komunalne poslove Gradske uprave, kontakt osoba Sanja Mataruga (051 244 444, lokal 774) najkasnije do 3. aprila. Prijave se mogu dostaviti lično u Gradskoj upravi – kancelarija 405, ili putem elektronske pošte komunalno@banjaluka.rs.ba i sanja.mataruga@banjaluka.rs.ba. 

Prijavni obrazac preuzmite OVDJE.

Nastavi čitati

Aktuleno