Connect with us

Banjaluka

NA INICIJATIVU I PODRŠKU GRADONAČELNIKA: Učenici OŠ „Branislav Nušić“ dobili nove računare

Učenici Osnovne škole „Branislav Nušić“ u Srpskim Toplicama dobili su deset novih računara za kabinet informatike, čime je znatno poboljšano odvijanje nastave.

-Tokom moje ranije posjete, vidjeli smo šta je prioritet za ovu školu, a novi računari su bili jedan od njih. Na moju inicijativu i ličnu finansijsku podršku, a u saradnji sa kompanijom „Lanako“ obezbijedili smo nove računare za kabinet informatike. Moja je želja da ovi novi računari budu na korist i sadašnjim, a i generacijama ove škole koje dolaze. Nastavićemo da pružamo podršku ovoj školi i naredni veliki zadatak nam je da obezbijedimo sredstva za sanaciju krova – kazao je gradonačelnik, te je ovom prilikom čestitao đacima prvacima ove škole na stotinu uspješnih dana nastave i naučnih lekcija, kao i na priredbi koju su danas pripremili.

Istakao je da je na raspolaganju i kao gradonačelnik, i čovjek svim našim školama i učenicima.

Direktor Osnove škole „Branislav Nušić“ u Srpskim Toplicama, Dragana Stjepanović kazala je da je ovo poseban dan za školu.

-Ovo je za nas informatička revolucija. Dobili smo deset novih računara koji će služiti našim učenicima i upućujem veliku zahvalnost za ovu donaciju – kazala je Stjepanović.

Nastavnik matematike i informatike, Mile Koljančić kazao je da ovo prvi put da imaju opremljen kabinet za nastavu informatike, te da je ovo ulaganje ne samo u ovu djecu koja sada pohađaju školu nego i u budućnost.

Učenik devetog razreda ove škole Aleksandar Blagojević kazao je da su računari ranije bili lošiji, ali da su novim računarima dobili odlične uslove za učenje informatike.

Banjaluka

STANIVUKOVIĆ “Prostorije FK “Rekreativo” uskoro u novom ruhu”

Gradonačelnik Banjaliuke Draško Stanivuković obišao je danas radove na sportskom objektu za koji je izdvojeno 60 000 KM, a nakon kojih će ovaj sportski kolektiv dobiti optimalne i funkcionalne uslove za rad i razvoj kluba.
-Tokom današnje posjete dogovorili smo i izgradnju tribina. Pored FK “Rekreativo” izdovijili smo značajna novčana sredstva za mnoge druge sportske kolektive u našem gradu. Želim im mnogo sreće i sportskih uspjeha, kazao je Stanivuković.

Nastavi čitati

Banjaluka

ZAVRŠENO IZLIJEVANJE PLOČE: “Centralno spomen-obilježje iz dana u dan PRKOSNO SE UZDIŽE”

Centralno spomen-obilježje poginulim borcima Odbrambeno-otadžbinskog rata iz dana u dan prkosno se uzdiže.

Kazao je ovo gradonačelnik Draško Stanivuković, navodeći da je danas završeno izlijevanje ploče.

-Nakon toga, krećemo sa izgradnjom stubova na kojim će zlatnim slovima vječno biti uklesana imena naših voljenih, koji su svoje živote dali za našu otadžbinu. Svaki stub nosi sa sobom priču prošlosti i simbolizuje trajnu uspomenu na one koji su oblikovali našu stvarnost i budućnost, našu Republiku Srpsku – poručio je gradonačelnik.

Prema njegovim riječima – „uprkos brojnim opstrukcijama, čvrsto koračamo ka ispunjenju naše zavjetne obaveze, Centralnog spomen-obilježja koje će prkosno stajati i svjedočiti o hrabrim podvizima našeg naroda“.

Nastavi čitati

Banjaluka

Rijekom Crkvenom u Banjaluci teče motorno ulje, INSPEKCIJA NA TERENU

Motorno ulje koje koje danas teče rijekom Crkvenom u Banjaluci uznemirila je građane, koji su odmah reagovali te snimili i prijavili šta se dešava.

Kako su prenijeli mediji, i nekoliko stotina litara prerađenog motornog ulja teče Crkvenom prema Vrbasu.

Da je sve prijavljeno nadležnima, potvrđeno je “Nezavisnim” iz banjalučke Gradske uprave.

“Vodna inspekcija je izašla na teren po prijavi kako bi provjerili o čemu se radi”, navode iz GU Banjaluka.

Naknadno će biti dostupno više informacija

Nastavi čitati

Aktuelno