Connect with us

Politika

NAJVEĆA OPASNOST DODIKU PRIJETI U SARAJEVU: Sumnju pojačavaju posječena stabla

Najveća opasnost predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku prijeti u Sarajevu, gdje se protiv njega vodi montirani proces zbog nepoštovanja odluka lažnog visokog predstavnika, piše “RT Balkan”.

Šef poslaničkog kluba SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić ukazala je na određene informacije iz kruga američke ambasade da se sprema atentat na Dodika i kao potencijalnu lokaciju mogućeg napada na njega označila upravo Sud BiH, u kome se protiv Dodika trenutno vodi montirani proces.

“Ispred Suda BiH su posječena sva stabla drveća, što dodatno pojačava sumnju. To nisu bila stara i nezdrava stabla”, pojasnila je Vulićeva za “RT Balkan”.

Ona je navela da su stabla ispred tog objekta “posječena tačno za snajperski pogled”.

Sumnja svih je opravdana, kaže ona, imajući u vidu da je vijeće Suda BiH odbilo da se proces vodi u nadležnom sudu u Banjaluci u Republici Srpskoj, te uz činjenicu da se proces vodi po nepostojećem zakonu, onom koji nije donijela Parlamentarna skupština BiH već samoproglašeni autoritet Šmit.

Stručnjak za bezbjednost DŽevad Galijašević uvjeren je da je Dodik u najvećoj životnoj opasnosti upravo kad ide u Sarajevo na taj montirani proces zbog nepoštovanja odluka Nijemca Kristijana Šmita.

“To je prostor na kome je veoma teško garantovati bezbjednost od snajperskog napada ili od postavljenih eksplozivnih naprava. MUP Srpske tu ne može da djeluje jer je to područje Federacije BiH”, rekao je on.

Informacije o tome da neko planira napad na Dodika stižu u trenutku dok, ukazao je Galijašević, Sarajevo prijeti Dodiku, dok se stigmatizuju i Republika Srpska i srpski narod.

Vehabijski potencijali su veliki, u BiH se nalaze povratnici sa sirijskog ratišta, a teroristička mreža, prema njegovim riječima, nikada nije demontirana.

“Sve to treba uzeti u obzir, zajedno sa činjenicom da se stalno poziva na uništenje Srpske, i sa načinom na koji istupaju pojedine američke diplomate i Kristijan Šmit. To su sve okolnosti koje stvaraju atmosferu za izvođenje jednog takvog napada”, rekao je Galijašević.

Djelovanje Šmita, ali i poruke pomoćnika američkog državnog sekretara DŽejmsa O’Brajena, koji je nedavno izjavio, između ostalog, da BiH nije unija, da je imovina državna, i da je pogrešan stav da Savjet bezbjednosti UN mora da imenuje visokog predstavnika – prema tumačenju Galijaševića, poziv su na likvidaciju Dodika.

“Amerikanci su informaciju o pripremi atentata otkrili samo zato što priželjkuju jedan takav rasplet, a ne žele da oni budu optuženi da su učestvovali u organizaciji takvog terorističkog akta”, rekao je Galijašević, iako su zvanično iz američke ambasade rekli da su “potpuno neutemeljeni” navodi o postojanju informacije iz krugova te ambasade o spremanju atentata.

Dodika, međutim, ocijenio je Galijašević, ugrožava i postojanje “paralelnog bezbjednosno-obavještajnog sistema koji SDA drži još od početka rata”.

“Zajednička Obavještajno-bezbjednosna agencija ustvari je samo nastavak AID-a, odnosno Agencije za istrage i dokumentaciju, tajne službe Alije Izetbegovića, i njihovi kadrovi su bukvalno preplavili ovu službu. A sistem AID-a ne možemo potcijeniti, s obzirom na to da je bio sposoban i da 11. septembra 2011. godine učestvuje u organizaciji napada na SAD. Ti kadrovi su kontraobavještajna zaštita svih organizovanih vehabijskih struktura koje žele smrt Dodiku, i koji imaju potencijal da ugroze njegovu bezbjednost”, zaključio je Galijašević.

Republika Srpska bi zato morala da vrati svoju obavještajnu službu, da prikuplja podatke i da kroz njihovu analizu garantuje sigurnost i zaštitu Dodiku, kaže on, ističući da je trenutni mehanizam “krnji”.

“Udar na Dodika je rušenje države, direktno izazivanje rata. Mislim da sve ovo što je O’Brajen uradio i što Šmit radi zapravo sprečavanje Bošnjaka i Srba da se dogovore. A, suđenje u kome su sva sudijska i tužilačka struktura, pa i predsjednik Suda Bošnjaci, je kreiranje sukoba Srba i Bošnjaka. Tu treba tražiti razlog zašto su Amerikanci dostavili informaciju da je Dodiku ugrožen život. Od koga – od terorista naravno. Ne prijete Dodiku Hrvati, nego Bošnjaci”, uvjeren je Galijašević.

Politika

BRUKA! Trivićkina uzdanica, SINDIKALAC I VATROGASAC diplomu srednje škole KUPIO U CAZINU!

Jovica Vukelić, član je Sindikata Bože Marića i Narodnog fronta Jelene Trivić i donedavno banjalučki vatrogasac – spasilac.

Na čestim pres konferencijama koje je sa sindikatom održavao, a uz podršku iz Skupštinskih klupa od strane Narodnog fronta hvalio se kako je nosilac raznih licenci i osposobljen za svašta nešto. Preskočio je Vukelić da objasni gdje je i kako završio srednju školu.

Jovica Vukelić je završio srednju školu ,,Vita plus” u Cazinu, čiju vjerodostojnost prema izvorima TOK televizije iz ozvora bliskim istražnim organima trenutno provjerava Kantonalna inspekcija i koja nije validna prema riječima našeg izvora.

Cazinska škola je zbog prodaje diploma Ministarstvo obrazovanja USK-a i zatvorilo.

Rješenjem Kantonalnog suda u Bihaću od 07. jula 2023. godine potvrđena je optužnica protiv Admira Hadžipašića i Gorana Lalovića, organizatora kriminalne grupe, kao i osnivača Visoke međunarodne škole Cazin (op.a. i srednje škole koju je Vukelić ,,završio”), zbog krivičnog djela “Organizovani kriminal” iz člana 342. stav 3. Krivičnog zakona FBiH, a u vezi s krivičnim djelima zloupotreba položaja ili ovlaštenja iz člana 383. KZ FBiH, primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem iz čl. 382. KZ FBiH i pranje novca iz člana 272. KZ FBiH.

Podsjetimo, on je bivši delegat u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH i nekadašnji generalni sekretar političke stranke A-SDA Admir Hadžipašić.

Kažu da je znanje krhko, a patriotizam je očito jak pa je Vukelić po znanje potrčao u mrsku Federaciju i to u Cazin.

Nestručan za posao koji je radio

O kakvom vatrogascu je rječ govori i podatak da činjenica da u proteklih 20 godina nije imao više od 5 intervencija. Na nedavnom požaru Elektrokrajine bio je poslan da kontroliše stanje požarišta na Elektrokrajini i Hotelu Bosna te je prema pisanim izjavama komandira zbog njegovih propusta došlo do novog požara u kuhinji Hotela Bosna.

Sklon konfliktima

Nepoznati napadači su 2021. godine zapalili ispred porodične kuće u banjalučkom naselju Pobrđe „VW turan“ koji je koristio Jovica Vukelić, tada banjalučki vatrogasac.

Jovica Vukelić za Srpskainfo tada rekao da ne zna šta je mogao biti motiv paljevine, ali navodi da je u ranijem periodu dolazio u verbalni sukob sa komšijama.

Zbog svakodnevnih konflikta sa radnim kolegama svi komandiri vatrogasne brigade su tražili njegov premještaj od Šefa odsjeka za poslove Civilne zaštite.

Kolegi prijetio da bi mu silovao kćerke!

Jedan radni kolega je prijavio jer je izjavio da je ’91 da bi mu silovao kćerke, a njega prebio. Zbog navedenog događaja je intervenisala i policija te su uzimali izjave od njega i svjedoka, potvrđeno je za TOK TV.

Nastavi čitati

Politika

MILIČEVIĆ TVRDI “U 95 odsto lokalnih zajednica stranke opozicije izaći će sa ZAJEDNIČKIM KANDIDATOM”

Srpska demokratska stranka je bila domaćin sastanaka sa svim strankama opozicije jer je cilj da da imamo zajednički nastup u najvećem broju opština na lokalnim izborima, istakao je dr Milan Miličević, nakon sastanka delegacija Srpske demokratske stranke i Liste za pravdu i red.

“Sada slijedi nešto što treba da bude finale ovih razgovora a to je zajednički sastanak lidera opozicionih političkih partija. Ja ću u narednih desetak dana, razgovarati s njima pojedinačno, da napravimo sastanak i analizu gdje možemo a gdje ne možemo zajedno”, naglasio je Miličević i dodao:

“Moj stav je da u najvećem broju lokalnih zajednica, a rekao bih da je to 95% opština, možemo imati zajedničke kandidate za (grado)načelnike”, zaključio je Miličević, saopštio je SDS.

Nastavi čitati

Politika

“BANJA VRUĆICA” VIŠE NIJE VLASNIŠTVO SRPSKE, profitabilno preduzeće prešlo u RUKE PRIVATNIKA!

Kompanija „Sloboprom“, većinski vlasnik „Banje Vrućice“ Teslić, kupila je za 10,3 miliona KM udio Republike Srpske u ovom zdravstveno – turističkom centru.

Time je Srpska u potpunosti izašla iz vlasničke strukture ovog profitabilnog preduzeća, dok je „Sloboprom“ svoj udio povećao na 81,5 odsto.

Sa povezanom firmom „Pobjeda“, „Sloboprom“ ima ukupno 93,5 odsto akcija „Banje Vrućice“.
Vlasnik „Sloboproma“ Slobodan Ćurčić potvrdio je danas za Kapital da je kupio akcije IRB-a i PREF-a.

„Tačno je, kupili smo ponuđeni paket po cijeni od 1,69 KM po akciji, iako je nominalna cijena jedna maraka. Mislim da IRB ima razloga za zadovoljstvo sa ovom cijenom s obzirom na to da je ona mnogo veća od nominalne, ali i daleko veća od one koja je bila prije nego što smo mi ušli u „Banju Vrućicu“ “, rekao je Ćurčić, .

Govoreći o poslovanju „Banje Vrućice“ kaže da im 80 odsto prihoda dolazi iz Hrvatske i Slovenije.

„Trenutno gradimo bolnicu sa operacionim salama i to ćemo završiti i otvoriti tokom ove godine. U sastavu „Banje Vrućice“ je i hotel „Bistrica“ na Jahorini i tu takođe planiramo ući u rekonstrukciju, ali vjerovatno iduće godine“, kazao je Ćurčić

Podsjećamo, Investiciono – razvojna banka (IRB) RS i Društvo za upravljanje penzijskim rezervnim fondom (PREF) RS ponudili su na prodaju 18,1 odsto akcija ovog zdravstveno – turističkog centra koje su odmah našle kupca.

„Banja Vrućica“ obuhvata kompleks od četiri hotela – „Kardial“, „Posavina“, „Srbija“ i „Hercegovina“, sa oko 1.000 ležajeva, a tokom 2018. godine ZTC je kupio i „Etno selo Usora”.

PREPORUČENI SADRŽAJ

Nastavi čitati

Aktuelno