Connect with us

Banjaluka

NARODNOM POZORIŠTU REPUBLIKE SRPSKE Srpske orden Republike Srbije! “Velika čast”

Direktor Narodnog pozorišta Republike Srpske Dijana Grbić istakla je večeras da je velika čast i zadovoljstvo to što je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić odlikovao ovu ustanovu kulture Sretenjskim ordenom drugog stepena povodom Dana državnosti Srbije.

“Prepoznati smo kao neko iz Republike Srpske ko je uložio napor i svojim kvalitetom uspio da doprinese kultrunom povezivanju srpskog naroda u Srpskoj i Srbiji”, rekla je Grbićeva Srni u Beogradu.

Ona je podsjetila da su brojne predstave ovog pozorišta do sada gostovale u Srbiji.

“Naročito u prethodnoj godini smo radili mnogo na razmjeni kulturnih programa, odnosno predstava”, istakla je Grbićeva i dodala da je prethodnu godinu obilježila koprodukcija sa Narodnim pozorištem u Beogradu.

Grbićeva je rekla da su u Narodnom pozorištu Republike Srpske izuzetno ponosni i da predviđaju dug pozorišni život predstavi “Urnebesna tragedija” po tekstu Dušana Kovačevića i u režiji Jagoša Markovića urađenoj u koprodukciji sa Narodnim pozorištem u Beogradu.

Direktor Narodnog pozorišta Republike Srpske najavila je nove planove i nove projekte u budućnosti.

U Beogradu je večeras održana ceremonija uručivanja sretenjskog ordenja pojedincima i institucijama iz Srbije, Republike Srpske, Crne Gore i inostranstva, koje je dodijelio predsjednik Srbije Aleksandar Vučić povodom Dana državnosti – Sretenja.

Banjaluka

GRAĐANI MOGU BITI MIRNI: Sva zastarjela dugovanja za komunalnu naknadu BIĆE OTPISANA

Gradonačelnik Draško Stanivuković poručio je još jednom svim sugrađanima da će biti otpisani svi dugovi za komunalnu naknadu, za koje je nastupila zastara.

-Građani mogu biti mirni jer će sva zastarjela dugovanja za komunalnu naknadu u Banjoj Luci biti otpisana, a po sadašnjim dugovanjima niko neće biti tužen – poručio je gradonačelnik, te dodao da će biti donesena i posebna Odluka koja će se ticati upravo zastare.

Takođe, on je naglasio da će se onim građanima koji su izmirili dug, a koji je dio zastare, taj iznos voditi kao pretplata za buduće račune komunalne naknade.

Stanivuković je podsjetio da je Odluka Zavoda za izgradnju Banja Luka da pošalju opomene za plaćanje komunalne naknade na adrese naših sugrađana, bez navođenja datuma dugovanja samoinicijativna odluka rukovodstva ovog preduzeća.

-Kao prvi čovjek Grada najoštrije osuđujem ovo što je urađeno bez mog znanja, s obzirom na činjenicu da su nama naši Banjalučani uvijek bili i uvijek će biti na prvom mjestu, što svakodnevno pokazujemo kroz niz različitih mjera – zaključio je on.

Nastavi čitati

Banjaluka

ZASLUŽEN ODMOR! Vlado 40 godina radio u GRADSKOJ UPRAVI Banjaluka, sada je otišao u penziju!

Vlado Lesjak punih 40 godina radio je u GU Banjaluka, a danas su mu kolege sa gradonačelnikom pripremile emotivan ispraćaj u penziju!

-Nakon 40 godina posvećenog rada u Gradskoj upravi stigao je na red i zasluženi odmor. Želim mu prvenstveno mnogo zdravlja i da što duže poživi tokom ovog prelijepog životnog perioda. Grad Banja Luka poštuje svakog svog radnika i ovakvim ispraćajima pokazujemo našu pažnju i poštovanje, istakao je Stanivuković.

Nastavi čitati

Banjaluka

STANIVUKOVIĆ ČESTITAO polaganje prvog pojasa u karateu OSOBA SA POTEŠKOĆAMA U RAZVOJU!

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković prisustvovao je danas polaganju prvog pojasa u karateu osoba sa poteškoćama u razvoju.
-U ispunjenju ovog velikog cilja bio sam i lična podrška kupovinom kimona kako bi potpuno spremni pristupili polaganju.
Čestitam im na hrabrosti i upornosti, ali i na novom pojasu! Čestitke i udruženju “Sunce” na posvećenom radu, uvijek možete računati na podršku svog grada! Zajedničkim snagama izgradićemo prvu kuću/ustanovu za privremeno i trajno zbrinjavanje osoba sa poteškoćama u razvoju, kazao je Stanivuković.

Nastavi čitati

Aktuelno