Connect with us

Svijet

NASLJEDNIK STUPIO NA “TRON”! Aleks Soroš preuzeo očevu imperiju pa pokazao djevojku

Huma Abedin (47) i Aleks Soroš (38), sin milijardera Džordža Soroša, su za Dan zaljubljenih otkrili da su u vezi.
Par je bio na ljubavnoj večeri u jednom restoranu u Parizu, a mlađi Soroš je fotografiju objavio na svom Instagram profilu uz opis “Srećan Dan zaljubljenih”.Soroš, koji je prošle godine preuzeo imperiju svog oca vrijednu 25 milijardi dolara, stavio je ruku oko struka bivše pomoćnice Hilari Klinton dok su sjedeli jedno pored drugog. Kako se dalje može vidjeti na fotografiji na stolu su se nalazile ruže i dvije kutije pune nakita. 

Huma, koja je bila potpredsjednica Klintonove predsjedničke kampanje 2016. godine, je bila u braku sa bivšim poslanikom Entonijem Vajnerom. Ona je podnijela zahtjev za razvod 2017. godine nakon što je bivši kongresmen osuđen na skoro dvije godine zatvora zbog se*sa sa 15-godišnjom djevojčicom. Njihov razvod je okončan nekoliko godina kasnije, piše ATV.

Aleks je na naslovne strane tamošnjih medija dospio kada je njegov otac milijarder, preskočio svog najstarijeg sina, Aleksovog starijeg brata Džonatana, i umjesto toga dao njemu uzde nad porodičnim vlasništvom – uključujući njegovu neprofitnu Fondaciju za otvoreno društvo, koja usmjerava oko 1,5 milijardi dolara godišnjeu “razne” svrhe. Aleks, koji je diplomirao na NIU, rekao je da je izabran djelimično zato što je “više politički orijentisan” od svog oca.

Svijet

GRANEL UPOZORAVA “Balkan je bure baruta”

Bivši specijalni izaslanik SAD za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel saopštio je danas da je Balkan ”bure baruta zahvaljujući nedostatku pažnje i liderstvu američkog predsjednika Džozefa Bajdena”.

– Zašto se ova rezolucija UN forsira 29 godina kasnije? Uz dužno poštovanje, to je samo dolivanje ulja na vatru. Sada nije vrijeme da se uradi tako nešto. Međunarodna zajednica ignoriše vrlo realne krize u regionu – naveo je Grenel na platformi Iks, govoreći o rezoluciji o Srebrenici.

On je dodao da je potreban pritisak da se sprovedu raniji dogovori do kojih se teško došlo.

– Lideri Balkana vas lično ne podržavaju povodom ove rezolucije u sadašnjem trenutku. Zaboga, nisu nam potrebni novi konflikti i rat – poručio je Grenel reagujući na objavu senatorke Džin Šahin, koja prethodno na mreži Iks između ostalog navela da se u Srebrenici dogodio genocid i da je američki Senat po tom pitanju bio jasan.

Nastavi čitati

Svijet

OGLASIO SE PESKOV “Svaka nova pomoć će “DODATNO UPROPASTITI” Ukrajinu”

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da će usvajanje prijedloga zakona o pomoći Ukrajini u Predstavničkom domu SAD “dodatno upropastiti” Ukrajinu i dovesti do još više smrtnih slučajeva u sukobu.

Peskov je podvukao da će odredba u nacrtu zakona koja dozvoljava američkoj administraciji da konfiskuje zaplijenjenu rusku imovinu i iskoristi je za obnovu Ukrajine narušiti ugled SAD.

On je dodao da će Rusija odgovoriti mjerama u skladu sa sopstvenim interesima.
Peskov je napomenuo da će SAD platiti cijenu za konfiskovanje ruske državne imovine, prenijela je agencija RIA Novosti.

“Kada je riječ o prijedlogu zakona o pljenidbi ruske imovine, razmotrićemo detalje. Ako je zaista tako, Amerika će morati da odgovara za ovo. Vjerovatno neće biti roka. Uradićemo to na način koji je najbolji za naše interese”, rekao je portparol Kremlja.

Nastavi čitati

Svijet

VIŠE OD 60 MILIJARDI DOLARA: Amerika izglasala pomoć Ukrajini

Predstavnički dom SAD usvojio je nacrt zakona kojim se odobrava paket pomoći Ukrajini od gotovo 61 milijardu dolara.

Predstavnički dom Kongresa SAD, koji kontrolišu republikanci, usvojio je prvi u nizu zakona iz paketa mjera vrijednosti 95 milijardi dolara za pružanje bezbjednosne pomoći Ukrajini, Izraelu i Tajvanu. Od tog iznosa skoro 61 milijarda dolara je namijenjena Ukrajini, prenosi Sky News.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski napisao je na X-u da je “zahvalan” na odluci za koju je rekao da “održava istoriju na pravom putu”.

“Demokratija i sloboda će uvijek imati globalni značaj i nikada neće propasti sve dok Amerika pomaže da ih zaštiti. Važni zakon o pomoći SAD koji je danas usvojio Predstavnički dom će spriječiti širenje rata, spasiti hiljade i hiljade života i pomoći objema našim nacijama da postanu jače. Mir i sigurnost mogu se postići samo snagom. Nadamo se da će predlozi zakona biti podržani u Senatu i poslati na sto predsjednika Bajdena. Hvala ti, Ameriko!”, napisao je Zelenski.

Američki predsjednik Džo Bajden je prvi put zatražio finansiranje u oktobru, pošto su ukrajinske vojne zalihe počele da se smanjuju. Zelenski je u februaru pozvao Kongres da odobri finansiranje.

Nastavi čitati

Aktuelno