Connect with us

Svijet

SOROŠA KRIVE ZA ŠIRENJE NARKOMANIJE u Americi – a pogotovo marihuane

Džordž Soroš je krivac za širenje narkomanije u SAD, a pogotovo marihuane – navodi Rahel Erenfeld, autor knjige “Soroševa agenda”.
Početkom devedesetih godina 20. vijeka, na vrhuncu epidemije kokaina, Soroš je bio taj koji je finansirao klinike za “smanjenje štetnosti droga”, kako bi distribuisale “ljekovite pilule” /bong/ kao dio “pribora za sigurno pušenje”.

Slični “setovi za sigurno pušenje” stavljeni su na raspolaganje zavisnicima i 2022. putem kanala administracije DŽoa Bajdena, kako bi se omogućila konzumacija nedopuštenih droga širom Amerike, navodi Erenfeldova za TV mrežu “Foks njuz”.

Godine 1994, nedugo nakon što je osnovao svoj Institut Otvoreno društvo na Menhetnu, Soroš je odlučio da testira američki krivično-pravni sistem i da potkopa odlučnost javnosti da zadrži dugotrajne stavove i moralne vrijednosti. U to vrijeme 90 odsto Amerikanaca smatralo je neprihvatljivim korištenje ilegalnih supstanci. Ali, Soroš je predvidio da će se stavovi Amerikanaca promijeniti kada marihuana bude legalizovana, što se pokazalo tačnim.

Za tri decenije Soroš je sa svojom agendom uspio potpuno da preokrene stavove Amerikanaca. Istraživanje “Pju riserč centra” iz novembra 2022. pokazuje da 88 odsto stanovništva SAD sada podržava legalizaciju marihuane.

Soroševa zapanjujuće uspješna propaganda tvrdila je da je sprovođenje zakona koji zabranjuju zloupotrebu opasnih droga izazvala “više štete nego same droge”.

Soroš je svojevremno priznao da neke droge stvaraju zavisnost, ali je lažno proglasio da druge droge, poput marihuane, ne prave takve probleme. Doktor Kevin Sabet objašnjava da je današnja marihuana daleko jača od one od prije 20 ili 30 godina.

“Ne može se negirati da droga izaziva zavisnost. Ne samo da izaziva, već, prema današnjim analizama, ostavlja vrlo štetne posljedice na zdravlje” – ističe Sabet.

Godine 2021. istraživanje Nacionalnog instituta za zloupotrebu droga pokazalo je da je više od 52,5 miliona Amerikanaca koristilo marihuanu, sa većom potencijom njenog spoja THC-a /tetrahidrokanabinola/, koji utiče na promjenu uma.

Milioni Amerikanaca postali su zavisni od marihuane tokom pandemije kovida, pošto su putevi za snabdijevanje ilegalnim drogama bili otvoreni.
BL-PORTAL

Svijet

Netanjahu potvrdio: Amerika dramatično SMANJILA ISPORUKE ORUŽJA I MUNICIJE IZRAELU

SAD su dramatično smanjile isporuke oružja i municije Izraelu u njegovom ratu protiv Hamasa, potvrdio je Benjamin Netanjahu, premijer te države.

“Nedjeljama smo tražili od naših američkih prijatelja da ubrzaju isporuke. Tražili smo to iznova i iznova. Tražili smo to na najvišim nivoima, i na svim nivoima, i želim da istaknem tražili smo to i u privatnim razgovorima. Dobili smo razna objašnjenja, ali jedno nismo dobili: osnovna situacija se nije promijenila”, dodao je Netanjahu.

On je rekao da su od početka rata do prije nekoliko mjeseci SAD stalno pružale njegovoj zemlji i duhovnu i materijalnu podršku i u pogledu sredstava za odbranu i sredstava za napade.

Netanjahuovi najnoviji komentari uslijedili su u trenutku kada je izraelski ministar odbrane Joav Galant odletio u Vašington na razgovore o ratu u Gazi.

Bijela kuća je izrazila frustraciju zbog sve većeg broja poginulih civila u Gazi. Prema podacima palestinskih vlasti koje kontroliše Hamas, više od 37.000 Palestinaca je ubijeno od 7. oktobra.

Nastavi čitati

Svijet

U napadima u Dagestanu UBIJENI POLICAJCI, SVEŠTENIK I ČUVAR: Povrijeđeno 16 osoba (FOTO/VIDEO)

U Dagestanu je na snazi antiteroristička operacija nakon napada na dvije pravoslavne crkve, sinagogu i punkt saobraćajne policije u Derbentu i Mahačkali, saopštio je Nacionalni antiteroristički komitet Rusije.

U terorističkim napadima u Derbentu i Mahačkali, prema preliminarnim podacima, poginuli su sveštenik Ruske pravoslavne crkve i šest policajaca, dok je 12 ranjeno, prenijela je agencija RIA Novosti.

– Ukupno u Mahačkali i Derbentu do ovog trenutka je poginulo šest policajaca, a 12 je ranjeno – rekla je šefica pres službe republičkog Ministarstva unutrašnjih poslova Gajana Garieva.

Ruski istražni komitet za Dagestan otvorio krivične postupke po članu “teroristički napad”.

Kako je javio Interfaks, pozivajući se na predsjednika Јavne nadzorne komisije Dagestana Šamila Hadulajeva, militanti su ubili sveštenika u Derbentu, kao i čuvara crkvenog obezbjeđenja u Mahačkali.

Dva militanta su ubijena u Mahačkali, navela je agencija i dodala da su još dva militanta privedena.

– Dvojica militanata su privedena, pokušali su da se sakriju u gomili turista, ali su ih policajci identifikovali i priveli – rekao je izvor za Interfaks.

Nastavi čitati

Svijet

VEĆA I OD RAMŠTAJNA U NJEMAČKOJ Baza u Rumuniji uskoro postaje najveća NATO baza u Evropi

Vazduhoplovna baza Mihai Kogalničanu (MK) u Rumuniji sprema se da postane najveća vazduhoplovna baza NATO u Evropi, veća i od Ramštajna u Njemačkoj.

Baza MK, nazvana po obližnjem selu koje nosi ime po političaru iz 19. vijeka, uskoro će ugostiti eskadron rumunskih F-16 aviona, nedavno nabavljenih od Norveške, kao i bespilotne letjelice MKu-9 riper. Dodatno, razvija se vojno naselje koje će primiti rotirajuće vojno osoblje kopnene vojske, vazduhoplovstva i mornarice NATO-a iz 32 zemlje, naveo je Bi-Bi-Si.

Pilot britanskih vazduplovnih snaga RAF, poručnik Čarli Tega, koji je na službi u bazi MK, rekao je za britanski javni servis da “postoji mnogo veća prisutnost SAD ovde, mnogo više infrastrukture, smještaja, ljudi i opreme”.

Prema Tegu, napad Rusije na Ukrajinu izmijenio je područja preko kojih on leti i “strateški položaj misije”.

Tokom njegovog posljednjeg boravka u Rumuniji 2021. godine, NATO piloti letjeli su daleko iznad međunarodnih voda Crnog mora. Međutim, sada se drže zone od 12 nautičkih milja (22 kilometra) iznad rumunskih i bugarskih teritorijalnih voda “kako bi se izbjegli nesporazumi, eskalatorne situacije sa Rusima”, dodao je on, prenose agencije.

Nastavi čitati

Aktuelno