Connect with us

Banjaluka

NEMA PREDAJE, NEMA ODUSTAJANJA OD BITKE ZA IMOVINU GRADA! Večeras u 19 najavljen novi protest na Staroj autobuskoj stanici

“Ako treba ovdje može biti moja kancelarija jer moramo biti u pripravnosti -rekao je gradonačelnik Banjaluke”, Draško Stanivuković.

Protesti povodom najavljenog oduzimanja parkinga na lokaciji Stare autobuske stanice u Banjaluci vjerovatno će se nastaviti i večeras od 19 časova.

– Večeras u 19 opet zovemo narod. Ako treba ovdje može biti moja kancelarija jer moramo biti u pripravnosti -rekao je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković.

Gradonačelnik je poručio da sudovi rade mimo zakona, te da je dužnost njega kao gradonačelnika i gradske administracije da se bore za imovinu koja pripada svim građanima Banjaluke.

– Ko hoće da bude prvi neka najviše rizikuje. Ničiji nisam bio osim vaš i Banjalučki. Idemo biti najbolji – zaključio je Stanivuković.

Podsjećamo, spor između „Autoprevoza” i Grada oko vlasništva nad zemljištem vrijednom desetine miliona maraka na lokaciji poznatoj kao Stara autobuska stanica trajao je skoro dvije decenije.

Svemu je prethodio sporazum iz 1979. godine o zamjeni nekretnina između grada Banjaluka sa “Autoprevozom”.

Tim sporazumom grad je “Autoprevozu” u naselju Lazarevo dao zemljište za izgradnju nove autobuske stanice, a zauzvrat dobio sporno zemljište.

Banjaluka

RADOVI U TOKU: Nova LED rasvjeta u Debeljacima

Na području mjesne zajednice Debeljaci, u ulicama Riste Kremenovića, Stojana Milekića, Diane Budisavljević, Spomenka Gostića i Uroša Milakovića u toku su radovi na zamjeni postojeće rasvjete novom LED rasvjetom.

Naime, Grad Banja Luka u cilju primjene mjera energetske efikasnosti planira zamjenu kompletne javne rasvjete sa energetski efikasnom LED rasvjetom, čime bi se smanjila potrošnja električne energije za više od 65 odsto.

Iz Odjeljenja za komunalne poslove ističu da trenutno u gradu ima oko 28 hiljada svjetiljki, od čega je 6 hiljada LED.

Nastavi čitati

Banjaluka

BANJALUČKO PROLJEĆE STIŽE U GRAD: Veliko otvaranje zakazano za 20. april

Banjalučko proljeće stiže u naš grad i sa sobom donosi mnoštvo zanimljivih dešavanja za sve generacije.

Ovogodišnja manifestacija započeće velikim proljećnim druženjem uz muziku, ples i sjajnu zabavu, koja vas već u subotu, 20. aprila očekuje na ulicama našeg grada.

Već od 10.30 časova očekuje vas proljećna zabava u „Parkiću“ i ispred Gradske uprave uz “Baba Djex Tribe”, nakon čega slijedi zabava za najmlađe sugrađane uz animatore i koncert Dječijeg hora “Vrapčići”.

Program će biti nastavljen u Gajevoj ulici gdje vas od 12.00 časova očekuje sjajna atmosfera uz nastupe plesnih animatora i koncert banjalučkog umjetnika Andreja Pucarevića.

Nakon velikog otvaranja priređenog u čast proljeća naše sugrađane i sve posjetioce očekuje prava proljećna bajka uz bogat program koji će trajati sve do kraja juna.

Podsjećamo, sjajni koncerti, obilježavanje Dana grada, Vaskršnji piknik, Banjalučki karneval, Banjdan, Festival uličnih zabavljača „TrotoArt“ samo su neki od događaja koji će zasigurno donijeti fenomenalnu atmosferu u grad na Vrbasu i zato ne propustite priliku da budete dio jedinstvene proljećne priče.

Nastavi čitati

Banjaluka

SJAJNA ZABAVA I DRUŽENJE NA DVA TOČKA! Stotine bajkera prodefilovalo Banjalukom

Zvuk dvotočkaša juče je navladao centrom, ali i drugim dijelovima Banjaluke. Više od 500 motorista okupilo se na Trgu Krajine u predahu od defilea kroz centralno gradsko jezgro.

Iz Moto kluba “Istok” kažu da je april mjesec kada je na ulicama primjetan povećan broj motociklista kao i vrijeme da se ukaže na važnost poštovanja saobraćajnih propisa.

“Topliji dani mame vožnje, druženja i putovanja. Podsjećamo bajkere na poštovanje obaveze nošenje kaciga i korišćenje druge moto opreme. Isto tako, podsjećamo vozače automobila na važnost međusobnog uvažavanja i propisnog korišćenja retrovizora i pokazivača smjera, kako bismo unaprijedili kvalitet, sigurnost, ali i uživanje u vožnji za sve učesnike u saobraćaju”, posjećaju bajkeri.

 

Nastavi čitati

Aktuelno