Connect with us

Banjaluka

STANIVUKOVIĆ IZ VATROGASNOG KAMIONA PORUČIO “Čekam građane na protestu u 19 časova”

Ovo je najveći izazov za mene kao gradonačelnika, jer hoće da nam oduzmu pola grada, poručio je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković, povodom deložacije parkinga kod Stare autobuske stanice, koji je prema presudi Ustavnog suda BiH pripao preduzeću “Autoprevoz”.

Hoće da nas deložiraju sa ovog parkinga, a poslije i iz Vidovdanske ulice. Danas se sprovode kriminalne presude u korist tajkuna – ističe Stanivuković i dodaje da će se boriti do kraja.

Povodom toga, pozvao je večeras sve građane Banjaluke da dođu na ovaj parking u 19 časova na proteste, a okupljenima je poručio da će ih čekati u vatrogasnom kamionu za čiji je volan sjeo.

Ovo je rađeno kada sam ja bio u kolicima, ali sam sada na nogama i ja ću se boriti, ja se neću pomjeriti. Večeras u 19 časova idemo ispred Muzeja. Odustajte od ovog, ja se povući neću. Razgovaraću, ali pod našim uslovima, a ne njihovim – poručio je Stanivuković te pozvao građane da na tom prostoru parkiraju besplatno.

Iz “Autoprevoza” su rekli da za ovaj prostor traže naknadu od 12 miliona KM, na šta je Stanivuković odgovorio da to ne vrijedi toliko.

Banjaluka

AMBULANTA BOČAC: Kampanjska prevencija u sklopu akcije “Za tvoje dobro” biće nastavljena u subotu, 20. aprila

Nastavlja se ciklus preventivnih zdravstvenih pregleda za stanovništvo Banja Luke.

Tako će u subotu, 20. aprila preventivni pregledi biti obavljani za sve građane koji su registrovani u ambulantama porodične medicine Bočac, za građane mjesnih zajednica Bočac i Agino Selo, poručeno je iz „Doma zdravlja“.

-Preventivna akcija “Za tvoje dobro” se sprovodi u skladu sa Programom ranog otkrivanja malignih oboljenja i utvrđivanja faktora rizika za masovne nezarazne bolesti za odraslo stanovništvo Grada Banje Luka, a cilj akcije je poboljšanje zdravstvenog stanja stanovništva kroz seriju besplatnih preventivnih pregleda. Preventivne preglede obavljaju doktori specijalisti porodične medicine, radiologije i ginekologije – napominju iz ove ustanove.

Nastavi čitati

Banjaluka

RADOVI U TOKU: Nova LED rasvjeta u Debeljacima

Na području mjesne zajednice Debeljaci, u ulicama Riste Kremenovića, Stojana Milekića, Diane Budisavljević, Spomenka Gostića i Uroša Milakovića u toku su radovi na zamjeni postojeće rasvjete novom LED rasvjetom.

Naime, Grad Banja Luka u cilju primjene mjera energetske efikasnosti planira zamjenu kompletne javne rasvjete sa energetski efikasnom LED rasvjetom, čime bi se smanjila potrošnja električne energije za više od 65 odsto.

Iz Odjeljenja za komunalne poslove ističu da trenutno u gradu ima oko 28 hiljada svjetiljki, od čega je 6 hiljada LED.

Nastavi čitati

Banjaluka

BANJALUČKO PROLJEĆE STIŽE U GRAD: Veliko otvaranje zakazano za 20. april

Banjalučko proljeće stiže u naš grad i sa sobom donosi mnoštvo zanimljivih dešavanja za sve generacije.

Ovogodišnja manifestacija započeće velikim proljećnim druženjem uz muziku, ples i sjajnu zabavu, koja vas već u subotu, 20. aprila očekuje na ulicama našeg grada.

Već od 10.30 časova očekuje vas proljećna zabava u „Parkiću“ i ispred Gradske uprave uz “Baba Djex Tribe”, nakon čega slijedi zabava za najmlađe sugrađane uz animatore i koncert Dječijeg hora “Vrapčići”.

Program će biti nastavljen u Gajevoj ulici gdje vas od 12.00 časova očekuje sjajna atmosfera uz nastupe plesnih animatora i koncert banjalučkog umjetnika Andreja Pucarevića.

Nakon velikog otvaranja priređenog u čast proljeća naše sugrađane i sve posjetioce očekuje prava proljećna bajka uz bogat program koji će trajati sve do kraja juna.

Podsjećamo, sjajni koncerti, obilježavanje Dana grada, Vaskršnji piknik, Banjalučki karneval, Banjdan, Festival uličnih zabavljača „TrotoArt“ samo su neki od događaja koji će zasigurno donijeti fenomenalnu atmosferu u grad na Vrbasu i zato ne propustite priliku da budete dio jedinstvene proljećne priče.

Nastavi čitati

Aktuelno