Connect with us

Politika

NEVJEROVATNO! Poreska Uprava RS platila 6000 KM PRIVATNOJ FIRMI, da im otvore naloge na društvenim mrežama!

Bez obzira na oko 900 zaposlenih radnika Poreska uprava platila je skoro 6.000 KM banjalučkoj firmi Info 5  za kreiranje naloga na društvenim mrežama.

Krajem decembra Poreska uprave Republike Srpske objavila je izvještaj o provedenom postupku javne nabavke za usluge kreiranje naloga na društvenim mrežama.

Leutar.net PORESKA UPRAVA RS za otvaranje naloga na društvenim mrežama platili 5.950 maraka

Putem direktnog sporazuma Poreska uprava RS platila je 5.950 KM banjalučkoj firmi Info 5 za otvaranje naloga na društvenim mrežama!

Poreska uprava RS ima oko 900 zaposlenih radnika, službu za odnose za javnošću, no bez obzira na to odlučili su angažovati privatnu firmu i platiti oko 6.000 KM za nešto što je sasvim besplatno!

Agencija Info 5 u vlasništvu je bračnog para Brankice i Dragana Jerinića. Dragan Jerinić bio je  glavni i odgovorni urednik i zamjenik direktora Nezavisnih novina, njegova supruga Brankica, bivša je novinarka Glasa Srpske. Prema pisanju medija, bračni par svoj poslovni uspjeh duguju upravo bivšem poslodavcu jer  “u svim svojim poslovima obilato koriste realno veliku političku i svaku drugu snagu i uticaj Željka Kopanje, vlasnika “Nezavisnih novina” i “Glasa Srpske”. Željko Kopanja bio je dugogodišnji prijatelj Milorada Dodika. Osim toga, Dragan Jerinić ranije je osnovao firmu Mega Elektrik zajedno sa Danilom Petrovićem bivšim savjetnikom i zetom potpredsjednika SNSD-a i bivšeg člana Predsjedništva BiH, Nebojše Radmanovića.

Od osnivanja Agencija Info 5 posluje uglavnom sa institucijama Republike Srpske, a najveći klijent Agencije je Vlada RS, Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju. Prvi veliki posao u vrijednosti 395.000 maraka, Agencija je 2012. godine dobila upravo od ovog ministarstva za kampanju “podizanje javne svijesti i pozitivne promjene u percepciji upravljanja čvrstim otpadom”.

Osim ove firme Dragan Jerinić suvlasnik je i firme Grape koja redovno dobija poslove od javnih institucija u Republici Srpskoj.

Politika

BORIK JE UZ STANIVUKOVIĆA! Jednoglasna podrška za novu kandidaturu!

Mjesni odbor PDP Borik jednoglasno je podržao prijedlog kandidature aktuelnog gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića za još jedan mandat.

“Dobio sam jednoglasnu podršku za još jedan mandat gradonačelnika! Broj ljudi okupljenih večeras na sastanku MO PDP Borik govori više od bilo koje riječi! Gradski odbor PDP Banja Luka ubjedljivo je najjači odbor u cijeloj Republici Srpskoj”, naveo je Stanivuković na društvenim mrežama.

Takođe je naglasio i da su predložni kandidati za odbornički listu, kao i delegati za Sabor Gradskog odbora PDP Banja Luka.

Nastavi čitati

Politika

KAŽNJENI POLICAJCI KOJI SU “zažmirili” na ORUŽJE Šmitovog obezbjeđenja

Tri granična policajca kažnjena su smanjenjem plate od 15 odsto u naredna tri mjeseca jer su dopustili osiguranju Kristijana Šmita da unesu oružje u BiH.

Kako je potvrđeno Kliksu, kompletna smjena na Međunarodnom graničnom prelazu Gradiška odnosno policijski službenici Granične policije BiH inicijala B.Č., H.K. i S.B. juče je nakon sprovedenog disciplinskog postupka kažnjena novčanom kaznom umanjenja plate od 15 odsto u naredna tri mjeseca.

Kažnjeni granični policajci su, kako nezvanično saznaje Klix, Safet Badnjar, Hasan Krehmić i Boško Čivić.

Razlog kažnjavanja, po stavu Disciplinske komisije, leži u propuštanju ulaska u BiH oružja koje su unijeli pripadnici osiguranja Šmita, koga u Federaciji priznaju za visokog predstavnika a u Srpskoj tretiraju kao njemačkog diplomatu ili turistu.

Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Nenad Nešić izjavio je za RTRS, da se nada da je kažnjavanje graničnih policajaca, koji dozvolili obezbjeđenju da nelegalno unesu oružje u BiH početak rasvjetljavanja legalnosti boravka Šmita na teritoriji BiH i njegovog naoružanog obezbjeđenja.

Nešić je najavio da će u ponedjeljak tražiti da mu budu dostavljene sve informacije u vezi sprovedenog postupka, a u kojem su navodno kažnjena trojica graničnih policajaca.

Nastavi čitati

Politika

KOŠARAC TVRDI “Krišto BEZ SAGLASNOSTI Savjeta ministara potpisala deklaraciju u Tirani”

Zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara Staša Košarac izjavio je danas da je predsjedavajuća Borjana Krišto bez saglasnosti Savjeta ministara stavila potpis na deklaraciju u Tirani, na samitu “Ukrajina – Jugoistočna Evropa”.

Košarac je istakao da jednostrani pristup, samovolja i nekorektno političko ponašanje nikome neće donijeti ništa dobro, niti doprinose povjerenju i izgradnji partnerstva.

– Borjana Krišto ima pravo na vlastito mišljenje, ali kao predsjedavajuća Savjeta ministara apsolutno ne može govoriti u ime BiH bez prethodno usaglašenog stava i obaveznih instrukcija Predsjedništva BiH, koje je po Ustavu BiH nadležno za spoljnu politiku – naveo je Košarac.

On je dodao da je to slučaj i sa deklaracijom koju je potpisala u Tirani.

– Na Savjetu ministara niti smo razmatrali, niti dali saglasnost za potpisivanje ove deklaracije, kao što to nije uradilo ni Predsjedništvo BiH, kao jedini organ nadležan za spoljnu politiku – napisao je Košarac na Instagramu.

Podsjetio je da je stav Srpske o pitanju dešavanja u Ukrajini jasan i definisan, neutralan pristup je jedini mogući model.

– Zahvaljujući tome, BiH ima status neutralne zemlje i nedopustivo je da bilo ko, pa i Borjana Krišto, izlazi sa jednostranim pristupom o stvarima oko kojih konsenzus ne postoji – naveo je Košarac.

Krišto je stavila potpis na nešto što je njen lični stav, nikako na zvaničan i usaglašen stav BiH, naglasio je Košarac i napomenuo da to nije prvi put da ona glumi nekakvog “premijera BiH” umjesto onoga što jeste, predsjedavajuća Savjeta ministara.

Podsjetio je da je Savjet ministara tijelo koje čine ministri iz Republike Srpske i Federacije BiH i predstavlja pomoćni organ Predsjedništvu BiH.

Agencije

Nastavi čitati

Aktuelno