Connect with us

Region

NOVE OPTUŽBE NA RAČUN VELJE NEVOLJE! Advokatici slao nepristojne poruke

Veljko Belivuk, vođa ozloglašene kriminalne grupe na današnjem ročištu protiv njega i njegovih saradnika pokušao je na sve načine da se opravda nakon što ga je Vesna Golubović, advokatica porodice ubijenog Gorana Veličkovića Goksija, optužila da šalje poruke seksualne konotacije preko stakla u sudnici.
Nakon što ga je sudija upitala o čemu se radi on je odgovorio da je šokiran i da mora sebe da “opere od ovoga”, piše Blic.

– Šokiran sam, ja mislim da ste nas do sada upoznali, jednom sam se nasmijao i izvinio zbog toga. Ja to ne radim. Jeftini medijski publcitet, nisam ni izašao novine pišu da sam joj prijetio, usta mi se suše od nervoze. Ja sebe moram da operem od ovoga. Ništa nisam uradio – rekao je Veljko.

Potom je ustala advokatica Golubović koja je predložila sudu da pregleda video zapis sa nadzornih kamera.

– Tada ćete utvrditi šta sam rekla. Ne patim ni od kakvih čulnih obmana, mislim da sam do sada pokazala poštovanje prema publici i okrivljenima. Uopšte mi publicitet nije potreban, insistiram da provjerite – rekla je ona.

Podsjetimo, suđenje je danas na kratko prekinuto tokom izlaganja Bojan Hrvatine svjedoka okrivljenog u postupku, nakon što se advokatica Vesna Golubović rasplakala.

Njoj je Belivuk iz staklenog boksa u kojem prati suđenje slao poruke seksualne prirode.

– On se oblizivao i gledao u nju. Smijao joj se – kazao je izvor iz sudnice.

Inače, tokom današnjeg ročišta pred sudom je govorio svjedok okrivljeni Bojan Hrvatin, prvi čovjek koji je izdao Belivuka i sa Tužilaštvom za organizovani kriminal dogovorio da otkrije sve zločine klana. On je iznio jezive detalje o zločinima.

Region

AFERA PREPISIVANJE: Pale ostavke zbog maturskog ispita

Direktor Ispitnog centra Crne Gore Dragana Dmitrović smijenjena je na danas održanoj telefonskoj sjednici Vlade.

Za vršioca dužnosti Ispitnog centra imenovan je Miloš Trivić, savjetnik u Ministarstvu prosvjete. Na sjednici je smijenjen i cijeli Upravni odbor na čijem je čelu Valentina Radulović.

Dužnosti je razriješena i Dragana Nenadović, koja je bila glavni ocjenjivač.

Vlada je na istoj sednici imenovala privremeni Upravni odbor Ispitnog centra koji će činiti profesor istorije Miomir Đurišić, pravnik Mihajlo Ćetković, profesor srpsko-hrvatskog jezika i jugoslovenske književnosti Dragan Čađenović, Tatijana Vujošević i Bojana Ostojić u ime Ispitnog centra.

– Mjere zaštite javnog interesa u ovom interesu uvode se zbog neizvršavanja Zakonom utvrđenih obaveza u pogledu organizacije i izvođenja eksternih ispita i neizvršavanja odluka nadležnih državnih organa, ostvarivanja javnog interesa i sprječavanje negativnih posljedica za učenike koji žele da nastave obrazovanje na ustanovama visokog obrazovanja – stoji u prijedlogu za razrješenje u koji su Vijesti imale uvid.

Više stotina maturanata u Crnoj Gori dobilo je nula bodova iz eksternog matuskog ispita iz crnogorsko-srpskog, bošnjačkog, hrvatskog jezika i književnosti, navodno zbog prepisivanja.

“Ko nije spreman za odgovornost, neka ide kući”

Premijer Dritan Abazović kazao je da je dao ovlašćenje ministru prosvjete Miomiru Vojinoviću da smijeni direktorku i Upravni odbor Ispitnog centra.

– Razlog je vrlo jednostavan. Prvo, loše planiranje vezano za putovanje djece na Olimpijadu iz fizike, matematike.., svaljivanje krivice na neke druge ljude. Sada problemi sa maturskim ispitima. Dakle, ko nije spreman da preuzme odgovornost, neka ide kući – kazao je Abazović.

(SrpskaInfo)
Nastavi čitati

Region

Pripadnici takozvane Kosovske policija provocirali okupljene Srbe u Zvečanu

Pripadnici takozvane Kosovske policije ponovo su provocirali okupljene Srbe u Zvečanu, kada su vozilom ušli u ulicu u kojoj su okupljeni građani koji traže da se policija povuče iz opštinskih zgrada i gdje KFOR obezbjeđuje da ne dolazi do kontakta između građana i policijaca.

To se dogovrilo ubrzo nakon što su pripadnici Kfora djelimično uklonili žicu oko opštinske zgrade.

Policajac koji je upravljao automobilom rekao je da nije došao da provocira već da dostavi hljeb, kako je rekao, svojim kolegama u zgradi opštine.

Građani sada nisu dozvolili da vozilo napusti mjesto uz samu ogradu koju su postavili pripadnici KFOR-a, a poslije nekoliko minuta, KFOR je omogućio da se policijsko vozilo pomjeri prema zgradi opštine.

Do sada je policajcima hrana dostavljana iz druge ulice, na kojoj nema okupljenih građana, prenosi Tanjug.

Nastavi čitati

Region

Račun sa hrvatskog primorja iznenadio region

Sa prvim danima juna, sezona na jadranskoj obali je već uzela maha, a cijene obaraju rekorde. Jedno od omiljenih ljetovališta gostiju iz Bosne i Hercegovine zasigurno je Makarska i poznata Makarska rivijera.

Kada se govori o cijenama usluga, Bljesak.info je istražio cijene kafe i sladoleda. Ukoliko se odlučite otići u Makarsku i pojesti sladoled, lako bi vam mogao prisjesti.

Cijena kugle u većini lokala iznosi 2 eura dok za premium sladoled cijene se penju čak do 2,50 eura. Ako uz to poželite slatki kornet moraćete ga nadoplatit skoro do 0,80 evra.

Kafa je ritual koji mnogi ne propuštaju. Ako se odlučite popiti bijelu kafu za nju biste mogli izdvojiti od 2,10 evra pa sve do 2,50. Za malu kafu s mlijekom cijene se kreću od 1,80 pa nadalje. Za neskafe biste u prosjeku trebali izdvojiti od 2,20 pa sve do skoro 3 evra.

Nezavisne

Nastavi čitati

Aktuleno