Connect with us

Politika

“OD LJUBAVI DO MRŽNJE IMA TAKO MALO”, ALI I OBRATNO! Ognjen Tadić savjetuje čovjeka za kojeg je tvrdio da je SINONIM ZA KRIMINAL

Za politiku koju vodi Dodik govorio je da je kao „izlog na kojem se nalazi puno šarenih kutija u kojima nema ništa“.

Republici Srpskoj je poželio „laku noć“ nakon što ga je na predsjedničkim izborima prije 13 godina pobijedio Milorad Dodik, za kojeg je tvrdio da je sinonim za kriminal i korupciju, „ratni švercer i američki čovjek“. Ovih dana postao je njegov savjetnik i desna ruka.

Da, riječ je o Ognjenu Tadiću, nekadašnjem visokom funkcioneru Srpske radikalne stranke, a potom i SDS, koji je čak tri puta na izborima bio kandidat za predsjednika Srpske.

Prvi put na vanrednim izborima 2007. godine kada ga je u trci za predsjednika pobijedio kandidat SNSD Rajko Kuzmanović, a potom opet 2010. i 2014. godine, ali ga je oba puta „potukao“ sadašnji predsjednik Republike i lider SNSD Milorad Dodik.

Zaboravio šta je pričao
Tri godine kasnije Tadić je napustio SDS, osnovao Narodnu stranku, koju je ubrzo „utopio“ u DNS. U ovoj stranci je proveo nekoliko godina, a potom se „povukao“ iz politike.

Vijest da je upravo Tadić postao savjetnik Milorada Dodika izazvala je žestoku raspravu na društvenim mrežama, a brojni građani su komentarisali kako je upravo ovo jedan od pokazatelja da političari nisu dosljedni u svojim izjavama i da su „svi isti“.

Tadiću najviše zamjeraju to što je svojevremeno za Dodika govorio sve najgore, od toga da je “uništio i uništava Srpsku“, preko toga da “vodi politiku bez odgovornosti“, pa do toga da je „projekat američke politike“, da bi danas sve to zaboravio i postao njegov najbliži saradnik.

– Milorad Dodik nije subjekt politike, on je politički objekat, koji je napravila američka spoljna administracija. On se kreće u jednom programu američke politike, koji se formira za potrebe američkih interesa, spoljnopolitičke saradnike na terenu, i gasi se kada oni više nisu potrebni ili kada postanu problematični – govorio je svojevremeno Tadić.

Za politiku koju vodi Dodik govorio je da je kao „izlog na kojem se nalazi puno šarenih kutija u kojima nema ništa“, prenosi Srpskainfo.

Pitali ga za Dodika, odgovorio za Šmita
Da paradoks bude veći, Tadić je svojevremeno bio i savjetnik bivšem predsjedniku Republike Srpske, Nikoli Poplašenu, kojeg je 1999. godine smijenio tadašnji visoki predstavnik upravo zbog Dodika.

Nekoliko godina kasnije, Tadić je bio savjetnik još jednog bivšeg predsjednika, Dragana Čavića, koji je svojevremeno, takođe, bio najžešći kritičar Dodika, a danas jedan od njegovih saradnika.

– Ako postoji sinonim za lopova – to je Milorad Dodik. A ako postoji sinonim za poštenog političara, to je Ognjen Tadić – rekao je svojevremeno Čavić.

Ognjen Tadić je u izjavi za Srpskainfo potvrdio da je postao savjetnik Milorada Dodika.

Na pitanje kako se desilo da od protivkandidata i žestokog kritičara postane Dodikov saradnik, Tadić je odgovorio da bi „radije bio saradnik predsjednika Srpske nego Kristijana Šmita“.

– Nikome nije nepoznato da smo Dodik i ja bili veliki politički rivali i da sam silno želio da umjesto njega budem predsjednik Republike Srpske. Narod nije podržao takvu opciju i dao je Dodiku povjerenje. Ja sam, između ostalog, i zbog toga napustio aktivan politički život – istakao je Tadić.

Dodaje da je prihvatio funkciju savjetnika predsjednika Srpske, ne da bi učestvovao u politici, nego zbog svoje primarne želje koja traje od 1996. godine do danas, „da se konačno riješe odnosi sa međunarodnom zajednicom, u prvom redu sa takozvanom funkcijom visokog predstavnika za BiH“.

– Koliko će čitav taj proces biti uspješan zavisi od cijele Srpske. Ni kao čovjek ni kao patriota ne mogu da sjedim sa strane i posmatram sve to. Ako me pitate da li bih radije bio savjetnik Kristijanu Šmitu ili predsjedniku Srpske, Miloradu Dodiku, valjda vam je jasno kakav je moj odgovor – istakao je Tadić.

Da li je došao da ugasi svjetlo?
Politička analitičarka Tanja Topić ističe da je ovo još jedan potez kojim se građanima Srpske politika predstavlja kao nešto gadljivo i kao čista računica u kojoj nema dosljednosti, borbe za principe i uvjerenja.

– Sjetimo se izborne noći u kojoj je Ognjen Tadić, poražen od Milorada Dodika, rekao “Laku noć, Republika Srpska”. Biće zanimljivo vidjeti da li je na novu poziciji došao da ugasi svjetlo ili u političkom zaokretu da nam poželi dobar dan – ističe Topićeva za Srpskainfo.

Ona kaže da su ovo politički koraci nakon kojih građani još manje vide smisao izlaska na izbore pogotovo što vrlo često „najžešći opozicionari u konačnici priđu uz skute vlasti“.

Politika

FATA ORLOVIĆ ZANEMOĆALA! Tražila da se ukloni pravoslavna crkva, sad više ne može ni da hoda putem

Fata Orlović, poznata po tome što je dovela do rušenja pravoslavne crkve u Konjević Polju, kaže da ne može više na asfalt.
– Da mi je malo sad da mogu svojim gonama da prođem uz polje, niz polje, to bi mi bila želja, ali ne mogu da siđem na asfalt – kazala je Fata Orlović za YT kanal Mehmedović HD.

Kaže da ne može više da ode u Ameriku, iako je zovu da tamo ode.
Dodaje da omladina odlazi iz Bosne.

– Šta će nam Bosna ako odoše obrazovani? – pita se ona.

Alo.rs

Nastavi čitati

Politika

MONSTRUOZNI BRITANCI! Karadžića maltretiraju i oduzimaju mu jastuke, ne daju mu da priča na srpskom jeziku

Prvi predsjednik Republike Srpske Radovan Karadžić kaznu služi u katastrofalnim uslovima, kaže sin generala Ratka Mladića Darko.
Kaže da Karadžić služi kaznu u zatvoru koji je kao srednjevijekovni.

– On je stalno u samici, ne dozvoljavaju mu kontakt sa ostalim zatvorenicima. Pokušava da zakaže sastanke sa Upravom da se žali na to, onda poslije dugo vremena dobije taj sastanak, a čuvari ga ne puste, pa ispadne da nije došao… Kažnjavaju ga tako što mu oduzimaju dušeke i jastuke. Mora sa porodicom da govori na engleskom jeziku, a kažnjavaju ga ako progovori na srpskom – kazao je Darko Mladić za Informer TV.
novosti.ba

Nastavi čitati

Politika

ISAK BRANI SINOVE NAKON TUČE “Napakovali su nam”

Nakon informacija koje su se pojavile u javnosti da su Arnel i Aldin Isak, sinovi Rame Isaka, ministra unutrašnjih poslova FBiH pretukli muškarca u Zenici na benzinskoj pumpi “DHD”, Ramo Isak je demantovao te navode.

Ramo Isak za Avaz ističe da su saslušani svi svjedoci, a da je 10 policajaca bilo na intervenciji koji su vidjeli da je osoba otišla s tog mjesta bez povreda.
“Desio se incident ujutro oko tri sata, kada je došla osoba pod dejstvom ili alkohola ili droga, rekao da će prebiti radnike, dok je radnik sipao gorivo stranci. On je nasrnuo na radnika, nanio mu povrede, nakon čega je pozvana policija koja je tu došla. On se ponašao u prisustvu policije neuračunljivo te su ga uhapsili. On je odveden bez ikakvih povreda, a radnik je imao povrede i odveden je u Hitnu pomoć. Ovo što se pojavilo u medijima za to će sigurno biti krivične prijave protiv radnika u Ministarstvu unutrašnjih poslova i svih onih koji pokušavaju da napakuju, jer je više dosta. Prvo su prije par mjeseci meni pokušali napakovati, pa se onda pojavila osoba i dala izjavu da sa mnom nikada nije imala konflikte, što je i istina, a nakon toga se sve utišalo“, kaže Isak.
Mišljenja je da je ovo priprema za predizbornu kampanju određenih osoba u Ministarstvu.

“Dobio sam informaciju koji operativac, odnosno inspektor vodi istragu. Riječ je o inspektoru koji je nekoliko puta pokušao napakovati i uvijek je to padalo na sudu. Najlakše je dokazati istinu, teško je dokazati laž. Ne može se onakva izjava dati iz policije ako ima zapisnik, koji potvrđuje sve moje navode. Ono što je interesantno da se to nije pojavilo u biltenu sutra, nego je to planski sklonio da se to može pakovati. Moji sinovi nisu učestvovali o tome, nego su obavijestili i policiju i agenciju koja se bavi zaštitom. Uostalom, ko bi pravio na svom objektu bilo kakav problem“, ističe Isak.

Dodaje da će se sigurno doći i do osobe “koja je poslala osobu na pumpu da pravi incident”.

“Sigurno će se pokrenuti postupci protiv svih odgovornih, vjerujem u institucije ove države. Prošli put smo pustili da to prođe, ali ovaj put neće ostati na ovome. Već imamo informacije iz MUP ko to radi, koja je namjera“, naglasio je Isak..

Upitan da li misli da je to povezano sa vrhom Ministarstva unutrašnjih poslova ZDK, Isak ističe:

“Vjerujem da je ovo povezano sa Ministarstvom u Upravom policije, jer ovo obični inspektori ne mogu da urade. Borim se protiv kriminala i objavio sam rat kriminalu i radim sve da kriminalci završe iza rešetaka. Pokušali su da kupe, prepadnu, sve da urade, a kada nisu ništa uspjeli pokušavaju da napakuju. Svi oni koji su u vezi s kriminalom, koji bilo kome montiraju, oni su takođe kriminalci i završiće gdje im je mjesto“, rekao je Ramo Isak.

Naglašava da inspektor koji vodi postupak je već par puta pokušao napakovati ljudima u okruženju ministra krivične prijave.

“On je lažno svjedočio i to je već padalo na sudu. Imam informacije da je uticao na svjedoke da daju izjave. Inspektor koji vodi sve ovo se dovodi u vezu sa ubistvom svoje supruge i vjerovatno ga drže da može odrađivati takve poslove. Prije dvadesetak godina supruga tog inspektora je navodno počinila samoubistvo u kući sa njegovim službenim pištoljem. Takvi ljudi su najskloniji radnjama koje su nečasne. U policijskim redovima ne mogu biti oni koji pokušavaju montirati nešto“, zaključio je.

Nastavi čitati

Aktuelno