Connect with us

Hronika

Odlučeno KO ĆE USVOJITI Nizaminu kćerku! Teška, ali NAJHUMANIJA odluka

Devetomjesečna djevojčica koja je prisustvovala ubistvu majke, koju je usmrtio Nermin Sulejmanović, hospitalizovana je u UKC Tuzla na Odjeljenju pedijatrije jer je pronađena u lokvi krvi.

– Mi ćemo da usvojimo dijete, njegova tetka i ja. Djevojčica je dobro i to je trenutno najvažnije pitanje- kazao je mlađi muškarac koji se jedva držao pribran.

Nizina majka je pala u krevet i nije sposobna ni s kim da komunicira, kao i ni sestra ubijene žene.
U jednom momentu sestra je izašla ispred kuće da bi se dogovorila sa suprugom oko procedure preuzimanja Nizinog tijela s obdukcije, oko organizacije sahrane i svega što treba obaviti u ovoj situaciji. Plakala je i držala se za glavu.

Zet ubijene Nize kazao je da niko od porodice Hećimović trenutno nije spreman da govori za medije jer im je teško. Inače, građani Gradačca su ogorčeni zbog femicida i što Nizamu Hećimović nisu zaštitile institucije kada porodica to nije mogla.

– Nije smjela da ga ostavi jer je bio opasan kriminalac. Trpjela ga je dok nije postalo nepodnošljivo. Imala je plan da pobjegne u inostranstvo sa kćerkom, ali nije nalazila način- kazao je dobro upućeni čovjek, javlja Republika.

Hronika

TRAGIČNO! Tijelo mladića pronađeno u Drinskom jezeru

Beživotno tijelo Drage Tanaskovića pronađeno je u Drinskom jezeru u Ustiprači.

Kako Kliks, saznaje tijelo su pronašli ribari.

Uviđaj je u toku, a više detalja biće poznato naknadno.

Stric Drage Tanaskovića, Radoš Tanasković izjavio je ranije kako ne vjeruje da je riječ o samoubistvu te očekuje da nadležni obave istragu i da se utvrdi kako je nastupila smrt.

Nestanak Drage Tanaskovića, njegov stric Radoš Tanasković prijavio je 28. marta i od tada je trajala potraga za 30-godišnjim pripadnikom Oružanih snaga BIH.

Tanaskovića je policija uhapsila 25. marta zbog navodnog pokušaja iznude. Uhapšen je u Bileći i doveden u PS Foča odakle je pušten 26. marta u večernjim satima, odnosno u 21.05 minuta.

Kamere su zabilježile da se te noći spustio do rijeke ispod mosta u Foči gdje su pronađeni opušci od cigareta.

Nastavi čitati

Hronika

UŽAS U SPLITU! Muškarac prebio dvije žene DOK SU PILE KAFU

Stravično nasilje jutros na splitskoj Rivi.

Prema svjedočenjima sredovječni muškarac, gost kafića, napao je dvije žene koje su sjedile ispred njega.

Napad je uslijedio nakon što je, kako se čini, prisluškivao njihov privatni razgovor, prenosi Dalmatinski portal.

Nakon što je žene udario, muškarac je pokušao pobjeći s mjesta događaja. Međutim, građani koji su bili u blizini priskočili su u pomoć žrtvama, a neki su se odvažili i krenuli za napadačem kako bi ga spriječili u bijegu.

Policija je brzo reagovala i uhapsila napadača. Hitna pomoć je takođe pozvana jer je jedna od napadnutih žena bila povrijeđena i krvarila.

Srpskainfo

Nastavi čitati

Hronika

NOVI OBRAT! Potraga za tijelom male Danke mogla bi biti obustavljena

U Borskom okrugu se i danas, deseti dan od hapšenja osumnjičenih za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić, na terenu nastavlja potraga za tijelom djevojčice. Intenzitet potrage opada i u ovom obimu bi, prema nekim nezvaničnim informacijama, mogla da bude obustavljena tokom sutrašnjeg dana, ali će se nastaviti na drugačiji način.

Tokom jučerašnjeg dana pretraženo je korito Zlotske rijeke i to od sela Zlot ka mjestu Sumrakovac, kao i rezervoari za vodu.

Razlog zašto se pregledaju cisterne i rezervoari je što su obojica osumnjičenih za ubistvo male Danke radili u JKP “Vodovod” i što odlično znaju raspored tih rezervoara, a zbog posla su ih obilazili redovno i znaju sva skrovita mjesta, pa je sada fokus potrage na tome.

Pripadnici Uprave kriminalističke policije (UKP) iz Beograda i Bora od utorka pregledaju okolinu kuće jednog od osumnjičenih D.D. u selu Zlot.

Pretražen je i Lazarev kanjon, kao i jama iznad kanjona doboka 70 metara.

Nastavi čitati

Aktuelno