Connect with us

Region

OGLASIO SE OTAC PRETUČENOG DJEČAKA! Lazar je modar i uplašen

Otac petnaestogodišnjeg srpskog dječaka, koga su u jutros u Suvom Dolu pretukla četvorica Albanaca, kaže da je njegov sin nakon mučkog napada albanskih ekstremista modar od batina, uplašen i da jedva progovara.

Zlatko M. otkrio je da je njegov sin napadnut dok je išao na posao u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice, koji je radio vikendom kako bi sebi nešto zaradio, iako je još školarac.

Prema njegovim riječima, automobil u kojem su bili Albanci pojavio se niotkuda čim je Lazar izašao iz zgrade u kojoj živi

– Oni su ga pitali nešto na albanskom jeziku, a Lazar nije znao da odgovori i tako su shvatili da je u pitanju Srbin. Izašli su iz auta, četvorica ih je bilo, uzeli su mu telefon i isprebijali ga, išutirali – ispričao je Zlatko M. za “Večernje novosti”.

Kako je opisao, Lazar se potom sklonio u zgradu u blizini, za koju zna da u njoj žive Srbi, gdje je potražio pomoć.

– Pošto su mu Albanci ukrali i telefon, nije mogao ni da obavijesti porodicu o tome šta mu se dogodilo, već su to uradili ljudi iz zgrade u koju je ušao nakon što je napadnut – objasnio je Lazarov otac.

On kaže da ni sam nema riječi za ono što se dogodilo njegovom sinu, koji je još dijete od 15 godina i zna samo za kuću, školu i to što povremeno radi vikendom.

– Nikad se ovo neće zaustaviti -zaključio je otac pretučenog petnaestogoišnjaka, koji je nakon napada odveo sina u bolnicu u Kosovskoj Mitrovici, gdje su mu konstatovane povrede glave, hematomi i podlivi ispod oka.

Dječak, koga su čestvorica starijih Albanaca udarali i u predjelu grudi i stomaka, poslije ukazane ljekarske pomoći i detaljnih pregleda otpušten je na kućno liječenje.

Dječaka Lazara M. (15) pretukla su jutros četiri starija Albanca u etnički mješovitom naselju Suvi Do, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju.

U saopštenju se navodi da su Lazaru, koji je išao pješke, Albanci iz automobila u pokretu dobacivali na njihovom jeziku, a potom su, shvativši da je riječ o dječaku srpske nacionalnosti, izašli iz vozila i pretukli ga.

-Lazar je jutros u pratnji svog oca Zlatka došao u bolnicu u Kosovskoj Mitrovici sa vidljivim povredama glave, hematomima i ogrebotinama, kao i podlivom ispod oka, a prema njegovim rečima napadači su mu zadali više udaraca i u grudni koš i stomak – naveli su iz Kancelarije.

U saopštenju se dodaje da je dječak nakon kompletne dijagnostike otpušten na kućno liječenje.

Ističući da se nakon napada na srpske mladiće u Štrpcu i Klokotu, još jedno srpsko dijete našlo se na meti albanskih huligana i ekstremista, iz Kancelarije ukazuju da do napada dolazi na mjestu gdje su stacionirani pripadnici Kurtijeve kosovske policije zbog navodne “ugroženosti Albanaca” u mješovitim sredinama.

– Istina je očigledno da je njihova namjera da pružaju zaštitu huliganima i ekstremistima da nekažnjeno napadaju Srbe i srpsku djecu. Niko ne smije da okrene glavu od ovog napada i čitava međunarodna zajednica mora da pogleda Lazara u oči i objasni mu zbog čega je napadnut na svom kućnom pragu – poručili su iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

U saopštenju se dodaje da u ovom slučaju ne smije biti mjesta relativizaciji napada, jer je Lazar M. napadnut samo i isključivo zato što je Srbin.

Glas Srpske

Region

VUČIĆ PORUČIO GRAĐANIMA SRBIJE “Prosječna plata će biti 1.400 EVRA”

Naše obećanje je da će prosječna plata biti 1.400 evra, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
“Srbija mora da nastavi da se razvija. Lako možemo da se vratimo u ono doba kad nam dinar nije bio stabilan, vreme zakatančenih fabrika, vreme otpuštanja, vreme potpuno uništene privrede, nižih penzija” ispričao je Vučić, prenosi B92.net.

Predsjednik Srbije je naglasio da su razvoj Srbije i primanja građana veoma važne stvari.

“Naše je obećanje da će nam prosečna plata plata biti 1.400 evra, penzije 600 evra, minimalac preko 650 evra. To su velike i važne stvari” rekao je Vučić.

Nastavi čitati

Region

DRAMATIČNO U BEOGRADU! U više škola i nekoliko institucija DOJAVE o postavljenoj bombi

U više škola i nekim institucijama u Beogradu jutros su upućene dojave o postavljenoj bombi, saznaje Tanjug.
Policija je na tim lokacijama i u toku su provere tvrdnji o postavljenim bombama.

Nastavi čitati

Region

BIA DOBILA NOVOG DIREKTORA! Umjesto Vulina u fotelju sjeda Tomislav Radovanović

Bivši načelnik Službe za specijalne istražne metode Ministarstva unutrašnjih poslova Tomislav Radovanović imenovan je za vršioca dužnosti direktora BezbJednosno-informativne agencije (BIA), saznaje “Tanjug” u strukturama bezbjednosti.

Tomislav Radovanović je ranije bio načelnik službe za specijalne metode Uprave kriminalističke policije (UKP), a početkom godine je prešao u Bezbjednosno-informativnu agenciju.

Javnosti je postao poznat nakon što je 2021. godine govorio da je u MUP-u postojala paralelna struktura koja je prisluškivala predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Donedavno se na mjestu direktora Bije nalazio Aleksandar Vulin, koji je 3. novembra ove godine podnio ostavku.

Nastavi čitati

Aktuelno