Connect with us

Region

VRIJEME SVE GORE! Prekinuta potraga za dječakom u moru

Zbog pogoršanja vremenskih uslova, potraga za nestalim dječakom iz Herceg Novog prekinuta je za danas i biće nastavljena sutra u zavisnosti od meteoroloških uslova.
Potraga je prekinuta oko 13.00 časova zbog pojačanog južnog vjetra, podizanja mora i smanjenja vidljivosti usljed niske oblačnosti i pljuskova.

Pretraga akvatorijuma Topaljskog zaliva ni danas nije dala rezultate, čak ni pored korišćenja 3D sonara sa plovila Ribarske inspekcije, koji omogućava detaljnu ultrazvučnu pretragu podmorja.

Snage koje su danas sa mora, kopna i u podmorju tragale za nestalim djetetom, dobile su dva poziva od građana koji su sa obale primijetili da nešto pluta u moru, ali se u oba navrata ispostavilo da to nije tijelo utopljenika.

U prvom slučaju bila je riječ o velikoj morskoj kornjači koja je primijećenja u blizini NJivica, dok je u drugom bila riječ o drvenom kalemu za elektro-kablove koji je nekako sa obale dospio u more i plutao zalivom nošen valovima i morskim strujama.

Trinaestogodišnjak je nestao u utorak, 17. januara, oko 22.00 časa, kada ga je talas povukao u more.

Prema nezvaničnim informacijama iz Odjeljenja bezbjednosti Herceg Novi, dva dječaka sišla su sa šetališta da se fotografišu, nakon čega je talas povukao jednog od njih.

Prethodnih dana, u potragu je bila uključena Evropska agencija za zaštitu granica – Fronteks, Vojska Crne Gore, brojna društva.

Region

VUČIĆ PORUČIO GRAĐANIMA SRBIJE “Prosječna plata će biti 1.400 EVRA”

Naše obećanje je da će prosječna plata biti 1.400 evra, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
“Srbija mora da nastavi da se razvija. Lako možemo da se vratimo u ono doba kad nam dinar nije bio stabilan, vreme zakatančenih fabrika, vreme otpuštanja, vreme potpuno uništene privrede, nižih penzija” ispričao je Vučić, prenosi B92.net.

Predsjednik Srbije je naglasio da su razvoj Srbije i primanja građana veoma važne stvari.

“Naše je obećanje da će nam prosečna plata plata biti 1.400 evra, penzije 600 evra, minimalac preko 650 evra. To su velike i važne stvari” rekao je Vučić.

Nastavi čitati

Region

DRAMATIČNO U BEOGRADU! U više škola i nekoliko institucija DOJAVE o postavljenoj bombi

U više škola i nekim institucijama u Beogradu jutros su upućene dojave o postavljenoj bombi, saznaje Tanjug.
Policija je na tim lokacijama i u toku su provere tvrdnji o postavljenim bombama.

Nastavi čitati

Region

BIA DOBILA NOVOG DIREKTORA! Umjesto Vulina u fotelju sjeda Tomislav Radovanović

Bivši načelnik Službe za specijalne istražne metode Ministarstva unutrašnjih poslova Tomislav Radovanović imenovan je za vršioca dužnosti direktora BezbJednosno-informativne agencije (BIA), saznaje “Tanjug” u strukturama bezbjednosti.

Tomislav Radovanović je ranije bio načelnik službe za specijalne metode Uprave kriminalističke policije (UKP), a početkom godine je prešao u Bezbjednosno-informativnu agenciju.

Javnosti je postao poznat nakon što je 2021. godine govorio da je u MUP-u postojala paralelna struktura koja je prisluškivala predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Donedavno se na mjestu direktora Bije nalazio Aleksandar Vulin, koji je 3. novembra ove godine podnio ostavku.

Nastavi čitati

Aktuelno