Connect with us

Banjaluka

OMLADINI SU DALI PO 100 KM KADA JE TREBALO GLASATI ZA IZBORE! Višečlane porodice OGORČENE zbog uskraćivanja prava

Ispred okupljenih članova Udruženja 4+ koji se nalaze u holu Gradske uprave izašli su gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković, šef kluba odbornika PDP Dragan Milanović i odbornik SNSD Bojan Pećanac.

Jedna samohrana majka se obratila Pećancu i rekla mu da para ima ali da oni ne žele da daju.

-Ja sam samohrani roditelj i znam kroz šta prolazim. Ja ću svom djetetu platiti, ali ima roditelja koji ne mogu platiti tri, četiri karte mjesečno. Kada je trebalo glasati davali su po 100 KM omladini od 18 godina, kad je došlo za besplatne mature i tražili su se podaci oni nisu smjeli dati, a za 100 KM su mogli – rekla je ona.

Predsjednik udruženja 4+ Jovan Radovanović kaže da je veliki broj roditelja već platio karte i da se pojavio problem, isto kao vrtićima i stipendijama.

Pećanac im tvrdi da njihovo pitanje nije riješeno zbog tehničkih pitanja.

-Klub odbornika SNSD nikada nije bio protiv ovih odluka. Ovo je stvar tehničke prirode kada dođe do određenih dešavanja pa vi u tom trenutku ispaštate. Mi tražimo samo da kada se neke stvari donesu i mi odbornici imamo informaciju. Ne znam kako možete uopšte da pomislite da smo mi protiv ove subvencije – rekao je Pećanac okupljenima.

Rekao im je da je loš potez što su došli ispred Gradske uprave jer nije trebalo doći do toga.

Okupljeni su upitali odbornika SNSD kako se prethodne dvije godine nisu dešavale ovakve stvari i subvencije su dobijali normalno.

Okupljenima se obratio i gradonačelnik, koji je rekao da nije sporno da će se ovo riješiti ali da je problem što se čeka ovoliko dugo.

-Mi zbog ove neodgovornosti od strane skupštine imamo problem da je pedeset roditelja već platilo karte i mi im sada refundiramo. Imamo nekoliko dana dok se ne krenu prodavati karte. Ovu sjednicu su zakazali jer mandat doktorice Todoriović ističe 24. septembra, a za karte je rok do 25. septembra. Loše su poredali prioritete – istakao je Stanivuković.

Banjaluka

IZLOŽBE U ČAST kralja Petra Prvog Karađorđevića u BANJALUCI I BEOGRADU

U Muzeju Republike Srpske otvorena je izložba slika „Kralj Petar Prvi“ francuskog slikara Luja Valda Barbija povodom 180 godina od rođenja kralja Petra Prvog Karađorđevića Oslobodioca.

U isto vrijeme u Narodnom muzeju Srbije u Beogradu svečano je predstavljena slika “Ustanak Petra Mrkonjića“ Spiridona Špire Bocarića, prvog upravnika Muzeja Republike Srpske, koji je osnovan kao Muzej Vrbaske banovine. Ova slika „Ustanak Petra Mrkonjića“, krasi prostorije Gradske uprave Grada Banje Luke i po završetku izložbe u Beogradu biće ponovo postavljena u Gradsku upravu.

Sinoćnjem svečanom otvaranju izložbe u Muzeju Republike Srpske u ime Grada Banja Luka prisustvovala je šef Odsjeka za kulturu, socijalnu zaštitu, udruženja građana i vjerske zajednice Nevena Blagojević – Podrić, koja je izrazila zadovoljstvo što je prisustvovala jednom tako značajnom događaju.

Izložbe su pripremljene u saradnji dvije krovne muzejske ustanove u Republici Srpskoj i Republici Srbiji i dogovorene kao dio kulturne saradnje na Svesrpskom saboru održanom u Beogradu.

-Izložbe postavljene u oba grada svakako će doprinijeti jačanju veza između Republike Srpske i Republike Srbije – kazala je Blagojević – Podrić.

Naime, izložbe u Muzeju Republike Srpske u Banjoj Luci i u Beogradu u Narodnom muzeju Srbije biće otvorene do 28. jula.

Nastavi čitati

Banjaluka

SASTANAK STANIVUKOVIĆA I VUČEVIĆA propraćen brojnim POZITIVNIM REAKCIJAMA građana Srbije i Srpske

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković razgovarao je juče sa predsjednikom Vlade Srbije Milošem Vučevićem o važnim političkim temama za narod, ali i o neizostavnim temama Banjaluke, njenog razvoja i aktuelnih dešavanja u najvećem gradu Srpske.

Nakon sastanka Stanivukovića i Vučevića nizale su se brojne pozitivne reakcije građana Srbije i Srpske, pa su tako neki od njih poručili da je Stanivuković veliki prijatelj Srbije, dok su drugi poručivali da je ovaj sastanak primjer kako Srbi sa obje strane Drine treba da funkcionišu i sarađuju.

Podsjećamo nakon ovog sastanka gradonačelnik Banjaluke je još jednom naglasio da je predsjednik Vlade počasni građanin najvećeg grada Srpske.

“Napredak svakog našeg grada sa ove strane Drine, posebno Banjaluke, uvijek izaziva radost i zadovoljstvo kod predsjednika Vlade koji je od ove godine i počasni građanin našeg grada”, naglasio je Stanivuković.

U nastavku teksta pogledajte neke od reakcije korisnika društvenih mreža na održani sastanak:

Nastavi čitati

Banjaluka

STANIVUKOVIĆ DOŠAO NA POZIV GRAĐANA: Mještani Borika se bore protiv izmjena regulacionih planova

Nekoliko stanara naselja Borik okuplja se ovih dana kako bi iskazali nezadovoljstvo planiranim izmjenama regulacionog plana, koji u njihovom naselju predviđa nove zgrade.

Oni su u pomoć pozvali i gradonačelnika Banjaluke, Draška Stanivukovića, koji je večaras otišao i razgovarao sa nekoliko okupljenih mještana u ovom naselju.

Kako kažu prisutni, u toku u otvoreni razgovori, a mještanima je već laknulo jer su naišli na razmijevanje gradonačelnika.

Nastavi čitati

Aktuelno