Connect with us

Društvo

OMLADINSKI FORUM DEMOKRATSKOG CENTRA “Ostaje nam svijet, mnogo gori nego što je ostajao onima prije nas”

U toku proteklog dana, održana je sjednica Omladinskog foruma Demokratskog centra, a koordinator Filip Stanivuković,  ističe kako se glas mladih u BIH ne čuje dovoljno dobro niti daleko.

-Sve ovo nastalo je kao odgovor na određene probleme prvenstveno probleme mladih, njihovog glasa i njihovog viđenja svijeta. Ono čemu mi težimo jeste da aktiviramo omladinu koja je do sada bila neaktivna posebno one kojima će naredni izbori biti prvi izbori, rekao je Stanivuković.

On dodaje da na mladima svijet ostaje, kako politički, tako i ekonomski pa i medijski.
-Svijet koji nama ostaje mnogo je gori od svijeta koji su naslijeđivale prethodne generacije, u dobroj mjeri baš zbog akcija prethodnih generacija, naš cilj je da u najmanju ruku skrenemo pažnju mladima baš na to, ističe Stanivuković.

Društvo

Danas počinje prvi upisni rok za SREDNJOŠKOLCE U SRPSKOJ

Prvi upisni rok u srednje škole u Republici Srpskoj za odlične učenike, koji imaju 60 i više bodova, počinje danas, a rezultati će biti objavljeni 20. juna.

Iduće školske godine u prvi razred predviđen je upis za 10.197 učenika.

Upisivanje svršenih osnovaca u prve razrede srednjih škola obavljaće se i u julskom upisnom roku.

Deficitarna zanimanja biće i ove godina stipendirana od lokalnih zajednica i Vlade Srpske.

Nastavi čitati

Društvo

SPREMITE SE NA ČEKANJE: Gužve na graničnim prelazima Gradiška i Kostajnica

Na graničnim prelazima Gradiška i Kostajnica jutros je pojačan intenzitet saobraćaja na izlazu iz BiH, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Iz AMS navode da na ostalim prelazima nema dužih zadržavanja. Na graničnom prelazu Karakaj kod Zvornika zabranjen je saobraćaj za vozila nosivosti veće od pet tona

Teretna vozila preko pet tona preusmjeravaju se na novi most Bratoljub u Bratuncu i na prelaz Rača, dok autobusi mogu koristiti prelaz Šepak.

Nastavi čitati

Društvo

DJEVOJČICE VODE: U Srpskoj za 24 časa rođeno 18 beba

U porodilištima u Republici Srpskoj u protekla 24 časa rođeno je 18 beba, 10 djevojčica i osam dječaka.

U Banjaluci je rođeno osam beba, u Doboju tri, po dvije bebe u Zvorniku i Gradišci, a po jedna beba u Bijeljini, Nevesinju i Foči.

U Banjaluci je rođeno pet djevojčica i tri dječaka, u Doboju dva dječaka i jedna djevojčica, u Zvorniku dvije djevojčice, u Gradišci jedan dječak i jedna djevojčica, po jedan dječak u Bijeljini i Nevesinju, i u Foči jedna djevojčica

Poroda nije bilo u Istočnom Sarajevu, Prijedoru i Trebinju.

Nastavi čitati

Aktuelno