Connect with us

Region

OPLJAČKANI STANOVI SUDIJA ZA ZLOČINE OVK! Ukradeni kompjuteri sa osjetljivim podacima

Francuske “Nedjeljne novine” objavile su danas vijest o ciljanoj pljački stana visokog sudije za zločine OVK početkom januara u Parizu, a slična pljačka dogodila se i u Briselu, prenio je direktor Uprave Vlade Srbije za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon.
Gujon je dodao da francuski list navodi da su profesionalci ušli u stan i da su iz njega iznijeli jedino laptop koji sadrži veoma osjetljive podatke o sudskim procesima u toku.

“Nakit i ostali predmeti su netaknuti. Slična pljačka se nedavno dogodila u Briselu, gde je jednom sudiji istog specijalnog Suda za zločine OVK, ukraden kompjuter, ali se za sada ova dva slučaja ne dovode u vezu”, napisao je Gujon na “Tviteru”.

On je naveo da “Nedjeljne novine” podsjećaju da je tokom rata na Kosovu i Metohiji poginulo oko 13.000 osoba, a da su bivšem šefu albanske paravojne formacije OVK Hašimu Tačiju na teret stavljena ubistva i mučenje.

Komentarišući vijesti o pljačkama, advokat Goran Petronijević rekao je da je “moguće da je do toga došlo i kako bi se sakrio identitet onih koji dostavljaju odbrani poveljive informacije, kao i da ovo i te kakomože uticati na dalji tok suđenja”.

Petronijević je naveo da ovo nije prvi put da se tako nešto dešava i podsjetio na slučaj kada su osjetljivi podaci dostavljeni u prostorije veterana terorističke “OVK”.

“Tada nije ukraden nijedan kompjuter”, rekao je Petronijević za “Kosovo onlajn”.

On je istakao da ne očekuje reakciju Specijalnog suda.

“Ni prošli put nisu reagovali, osim što su procesuirali one koji su objavili te podatke, ali ne i one koji su ih ukrali, što je budalaština”, naglasio je Petronijević.

Suđenje nekadašnjim liderima terorističke “OVK” Hašimu Tačiju, Kadri Veseljiju, Redžepu Seljimiju i Jakupu Krasnićiju trebalo bi da počne 1. marta.

Tači, Veselji, Seljimi i Krasnići optuženi su za ratne zločine i zločine protiv čovječnosti.

Oni se od novembra 2020. nalaze u pritvoru u Hagu.
BL-PORTAL

Region

ŠOU KAKAV SE RIJETKO VIĐA! Palma u Egiptu OBUČAVA KONOBARE borilačkim vještinama (VIDEO)

Društvenim mrežama kruži zanimljiv video na kojem se vidi predsjednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković – Palma, koji konobarima u Egiptu pokazuje svoje borilačke vještine

Dugogodišnji prvi čovjek Jagodine u javnosti je poznat kao neko ko često pravi egzibicije, a najnoviju iz Egipta pogledajte u nastavku.

Nastavi čitati

Region

KATASTROFA! Uz dobrog advokata UBICA MALE VANJE mogao bi da izbjegne izbjegne izručenje Skoplju

Ljupčo Palevski, osumnjičeni za ubistva Vanje Gorčevske (14) i Pančea Žežovskog (74) u Sjevernoj Makedoniji, ako ima dobrog advokata, može u potpunosti da obustavi ekstradicioni postupak, tvrdi advokat, prenosi “Faktor.mk”.
Prema riječima stručnjaka, koji zbog osjetljivosti slučaja žele da ostanu anonimni, Palevski bi mogao da ostane u Turskoj mjesecima, pa i godinama.

“Ako ima dobrog advokata, možda prije svega ne prihvati da bude izručen zemlji tvrdnjom da ga politički progone u Makedoniji, a uz to će vrlo lako pružiti dokaze”, kaže advokat sa kojim je medij razgovarao.

Prema istom izvoru, ako do toga dođe, turske vlasti će morati da provjere sve njegove tvrdnje, s obzirom da je njegova stranka indirektno umiješana u cijeli slučaj, odnosno da je korišteno službeno vozilo stranke, a kategorički izjave idu samo u prilog tvrdnji da je politička žrtva u zemlji.

“Naravno, postoji opcija da on prihvati ekstradiciju, ali ako se odluči za drugu opciju, proći će mjeseci do njegovog izručenja zemlji”, kaže advokat, prenosi N1.

Nastavi čitati

Region

HAOS U ALEKSINCU! Sveštenik tvrdi da su mu POKUŠALI KIDNAPOVATI maloljetno dijete

Aleksinački sveštenik Hadži Ivan Milenović prijavio je policiji da je u četvrtak pokušana otmica njegovog dvanaestogodišnjeg sina.
Kako je naveo, na društvrnoj mreži Fejsbuk, mališana su jurili 200 metara ali je uspio da im pobjegne.

Sveštenik je izrazio sumnju da su krivci Rumuni koji su se danima kretali na tom području, prenosi nova.rs.

Njegova supruga Violeta potvrdila je muževljeve navode i istakla da nimalo ne sumnja u priču svog sina te da postoji i svjedok navodnog pokušaja otmice.

“Djeca su se vraćala iz muzičke škole, moj sin je primijetio jednog čovjeka u sivom vozilu a drugi je bio van automobila, bio je u crnoj odjeći sa tamnom kosom i tamnom bradom. Dijete je kazalo da ga je taj čovjek čudno gledao. Čim mu je sin okrenuo leđa, taj čovjek je krenuo za njim, sin je vidio da ga taj muškarac prati, počeo je da bježi a taj muškarac ga je pojurio i pratio ga 200 metara. Kada je vidio da ulazi u naše naselje, progonitelj je odustao”, priča ona.

Kaže da svom sinu vjeruje jer je bio vidno uplašen te da je tom događaju svjedočila i jedna žena.

“Moje dijete je pametno, ne bi to izmislilo. Ta žena koja je to vidjela dala je izjavu u policiji, ona je prošla pored njih prije moga sina, bili su joj sumnjivi i poslije je vidjela kako jure dijete. Moj sin više ne smije da ide sam, uplašen je. I ja sam te ljude vidjela nekoliko dana ranije, zaustavili su mene, mog svekra i svekrvu i pitali su nas gdje je autoput.To su bili Rumuni u sivom autu, obučeni u crno, sa crnom kosom. Čak samo čuli da se ovo isto desilo u obližnjem selu Suhotno ali ljudi nisu prijavili, pokušali su da dijete ubace u auto. Smatram da policija treba da provjeri te Rumune koji navodno ovdje prodaju šerpe, da su te večeri poslali Žandarmeriju, sigurno bi ih pronašli a ne samo jednu policijsku patrolu koja nije mogla da ih nađe”, zaključuje Violeta Milenović.

Kako nova.rs saznaje, policija je postupila po prijavi i radi na utvrđivanju svih okolnosti i na rasvjetljavanju prijavljenog događaja.

Prema nezvaničnim informacijama, za sada nema osumnjičenih za navodni pokušaj otmice.

Nastavi čitati

Aktuelno