Connect with us

Hronika

OSLOBOĐEN ZBOG NEDOSTATKA DOKAZA! Banjalučanin na slobodi, a pokušao DA IZNUDI 215.000 evra

Nikola Bajić (38) iz Banjaluke oslobođen je optužbi da je pokušao da iznudi 215.000 evra od Senada Zejnića iz Prnjavora na ime navodnog duga njegovog sina Elvisa.
Presudu je izreklo vijeće kojim je predsjedavao sudija Dragan Uletilović.

Sudija je istakao da na pouzdan način nije utvrđeno da je optuženi počinio djelo za koje ga tereti Tužilaštvo.

– Osim prijetećih poruka nema dokaza koji ukazuju da je počinio krivično djelo. Nije utvrđeno ni ko je vlasnik austrijskog broja sa koga su slate poruke. Ne zna se da li je to ili nije broj u vlasništvu optuženog. U tom slučaju sud se vodio principom “in dubio pro reo” i optuženog oslobodio krivice. Osim toga sporni telefon nije ni dostavljen našem tužilaštvu, a komunikacija je bila samo porukama – reekao je sudija Uletilović.

Dodao je da je optuženi oslobođen plaćanja troškova krivičnog postupka koji padaju na teret budžeta. Oštećeni je upućen da u parničnom postupku traži nadoknadu štete.

Bajićev advokat Zoran Jošić kazao je da je odbrana od početka ukazivala da je dio dokaza pribavljen nezakonito.

– Ostali dio dokaza je u sumnji i njima se ne dokazuju optužbe protiv mog branjenika – rekao je Jošić.

Bajića je optužnica teretila da je od 2. do 11. jula 2020. godine pokušao da iznudi novac od Senada Zejnića na ime navodnog duga njegovog sina Elvisa od 3.200 evra. Navodi se da mu se prestavio kao Amir i da je tražio da mu vrati 20.000, a zatim i 100.000 evra.

Potom je, prema optužnici, putem telefona zvao Zejnića te zaprijetio da će od njega naplatiti novac koji je krvavo zaradio te zatražio da vrati novac koji je posudio na kamatu njegovom sinu Elvisu i to 215.000 evra.

Nakon toga je oštećenom uputio ozbiljne prijetnje „da će mu ukoliko ne vrati dug ugasiti lozu i familiju da ne zna sa kim ima posla i da će na njega baciti dinamit, da će ga u prahu pokupiti i da će oštećeni završiti u plastičnim kesama”.

Vještak tužilaštva Ognjen Mirković na telefonu optuženog Nikole Bajića (38) iz Banjaluke, koga terete da je pokušao da iznudi 215.000 evra od Senada Zejnića, našao je 300.000 poruka, ali nije mogao da kaže da li među njima ima prijetećih ili drugih poruka upućenih oštećenom, piše Glas.

Hronika

TEŠKA SAOBRAĆAJKA: Jedna osoba poginula, a četiri povrijeđene u sudaru dva vozila u Kravicama kod Bratunca

Jedno lice je poginulo, a četiri su povrijeđena u sudaru dva automobila u mjestu Kravice na regionalnom putu Konjević Polje-Bratunac, rečeno je Srni u Policijskoj upravi Zvornik.

Poginuo je vozač automobila “pasat” čiji su inicijali B.J, dok je povrijeđena njegova saputnica čiji su inicijali F.J, kao i vozač automobila “golf” A.O. i njegovi saputnici H.O. i S.O.

Povrijeđeni su prevezeni u nadležnu zdravstvenu ustanovu.

Saobraćajna nesreća dogodila se u srijedu oko 13.40 časova.

Policija je obavila uviđaj u prisustvu dežurnog tužioca.

Nastavi čitati

Hronika

Direktorica banjalučke škole o stanju pretučenog učenika: ZADRŽAN JE NA UKC-U

Učenik devetog razreda Osnovne škole “Vuk Karadžić” u Boriku koga su juče napala trojica napadača sa bejzbol palicama i fantomkama na glavama ima blaži potres mozga, zadržan je na liječenju na UKC-u, ali nije životno ugrožen, kazala je u razgovoru za “Nezavisne novine” direktorka ove obrazovne ustanove Tatjana Vilendečić.

Kako je istakla, ona se od ponedjeljka nalazi na ekskurziji sa učenicima osmog razreda, ali je u stalnom kontaktu sa razrednicom dječaka, kojoj je ove informacije prenio njegov otac.

Kako je istakla, najvjerovatniji uzrok ovog napada je sukob navijačkih grupa i neka vrsta revanšizma.

“Meni je trenutno sad najvažnije da je on stabilan,a mi ćemo dalje istražiti šta se desilo”, kazala je ona.

Kako je istakla,napad na učenika se desio juče, u vrijeme velikog odmora,u blizini škole,između supermarketa i autobuske stanice, a brutalni napad su zaustavili zamjenik direktora škole i jedan od roditelja čije dijete ide u ovu školu .

“Kako se nezvanično priča napadači su pripadnici navijačke grupe Lešinari, a i sam učenik je navijač. Uzrok su te neke navijačke strasti,a ja ne znam kako bih ovo nazvala ili kvalifikovala,to je daleko od navijačkih ili bilo čega što miriše na sport”, kaže Vilendečićeva.

Dodaje da je u stalnom kontaktu sa školom, posebno sa svojim zamjenikom koji se i našao na licu mjesta i razdvojio napadače od učenika.

Nastavi čitati

Hronika

UŽAS U BANJALUCI! Maskirani nasilnici pretukli maloljetnika ISPRED ŠKOLE!

Ispred Osnovne škole “Vuk Karadžić” u banjalučkom naselju Borik, danas su trojica nasilnika sa fantomkama na glavi pretukla maloljetnika.

Kako su za Srpskainfo ispričali roditelji nekih od učenika ove škole, sve se desilo u poslijepodnevnim časovima i to pred očima djece koja su u tom trenutku završila nastavu i krenula kućama.

Očevici tvrde da je napadnuti dječak navodno učenik devetog razreda ove škole i da je u besvjesnom stanju prevezen kolima Hitne pomoći u bolnicu.

Roditelji su u panici, kao i učenici koji su sve to gledali.

– Izašli smo iz škole i vidjeli kako tri osobe sa fantomkama na glavi na parkingu pored Osnovne škole Vuk Karadžić tuku bejzbol palicama jednog dječaka. Tukli su ga brutalno po cijelom tijelu. Dječak je krvario. Došla je hitna pomoć i odvezla ga u besvjesnom stanju – ispričao je jedan od maloljetnika koji je sve to gledao.

Očevici su ispričali za Srpskainfo da je uskoro došla i policija koja je uzimala izjave od očevidaca koje je tamo zatekla.

U Policijskoj upravi Banjaluka novinari večeras nisu uspjeli provjeriti ove informacije, kao ni u školi.

Srpskainfo

Nastavi čitati

Aktuelno