Connect with us

Zanimljivosti

OTAC JE DOVEZAO TRAKTOROM NA MATURU: Nema čega da me bude sramota (VIDEO)

Na Trgu partizana u Užicu juče niko nije ostao ravnodušan jer je svim prisutnima jedna devojka izazvala različite reakcije – na svoju malu maturu došla je Tijana Marković, ali to ne bi bilo ništa neobično da nije iskočila iz traktora.

Danas su centrom Užica prodefilovali mali maturanti iz OŠ “Miodrag Milovanović Lune” koju pohađaju djeca iz sela Karan, Ribaševina i Lunovo Selo. Međutim, šou je ukrala malena Tijana Marković koju je tata dovezovao tarktorom što je izazvalo iznenađenje, kako prolaznika tako i školskih drugara.

Traktor se zaustavlja, vrata joj otvara tata, a iz njega iskače prelijepa Tijana u zelenoj haljini i sa širokim osmjehom na licu. Tata je prati u stopu i ne skriva sreću i ponos zbog svoje mjezimice, što se vidi na njegovom licu.

“Ne znam kako je tati pala ova ideja na pamet, ali sam se složila. Planiram da upišem tehničko i grafičko crtanje. Drugari su se smijali, ali mene nije bilo sramota, nema čega da me bude sramota, ja sam sa sjela”, poručuje Tijana kroz osmjeh za portal “Užice oglasna tabla”.

Ispod videa samo su se nizali komentari pohvale za ovu maturantkinju, ali i njenog tatu.

“Veliko bravo za Tijanu i za tatu. Originalna ideja divnih ljudi koji ponosno reprezentuju ono čime se bave”.

“Taj traktor je odhranio i vredi više od mnogih automobila, a verujem da imaju i auto i kuću i imanje, na kojem svi vredno rade i žive zdravim životom i tako i vaspitavaju svoju decu. Da nam je više takvih porodica svi bi cvetali. Ovo je za ponos, a za sramotu su oni koji se stide roditelja i hleba kojim su odhranjeni”

“Bravo, lutko lepa. Jedinstvena i unikatna, a poštujes svoju tradiciju i poreklo. Puno sreće lutko i ostani tako jedinstvena”, poručili su joj u komentarima.

Zanimljivosti

SCENE KAO IZ HOROR FILMA! Influenserka preminula u prenosu uživo od prejedanja

Dvadesetčetvorogodišnja kineska influenserka Pan Šaoting umrla je usred prenosa uživo od posljedica prejedanja, potvrdio je portal “Sing Tao Dejli”.

Portal je dodao da je tokom autopsije pronađena velika količina neprobavljene hrane te da je usto utvrđena deformacija abdomena.

Šaoting se godinama bavila takozvanim mukbangom (konzumiranje hrane ispred publike koja to novčano nagrađuje), a u taj se biznis upustila nakon što je vidjela koliko na takvim strimovima zarađuje njena školska koleginica.
Najprije je jela sama pred kamerama uz malo gledalaca, međutim kako je vrijeme prolazilo, dobijala je sve veću pažnju te se prepuštala sve ekstremnijim izazovima.
Tako je, piše u nastavku taj kineski portal, jednom prilikom ispred publike pojela više od deset kilograma hrane (znala je jesti i po desetak sati u komadu), a od takvog stila života nije htjela odustati čak ni kada je hospitalizovana zbog želučanog krvarenja.

Neposredno pred smrt težila je oko 300 kilograma.
Njeni roditelji više puta su je preklinjali da prekine s mukbangom, ali uzalud, prenosi “Net”.

Nastavi čitati

Zanimljivosti

AMERIČKA KOMPANIJA POMJERA GRANICE! Prva slijepa “Barbi” na tržištu

Američka kompanija Matel proizvela je prvu lutku Barbi koja je slijepa i nosi štap, kako bi kod djece sa problemima vida stvorila “osjećaj pripadnosti”.

Šest decenija nakon prve Barbi, kompanija je odlučila da proizvede i ovakvu lutku kako bi svoju ponudu učinila još raznovrsnijom, prenio je danas Gardijan.

Cilj je, kako su naveli iz ove firme, da bi djeca koja imaju problema sa vidom ili su slijepa bila bolje zastupljena u društvu.

– Mi shvatamo da je Barbi mnogo više nego samo lutka, izjavila je potpredsjednica kompanije Krista Berger, dodajući da preko nje djeca mogu da izraze sebe i da dobiju osjećaj pripadnosti.

Matel je u proizvodnji lutke sarađivao sa Američkim udruženjem slijepih kako bi osigurali da sve, počev od lutkinih očiju pa do odjeće, tačno prikazuje slijepe ili slabovideće osobe.

Barbi je obučena u odjeću od tkanine osjetljive na dodir koja se može lakše obući, a i ambalaža je prilagođena slijepoj djeci sa natpisima na Brajevoj azbuci.

Pored slijepe Barbi, Matel je proizveo i druge lutke sa posebnim karakteristikama, kao što je prva crna lutka sa Daunovim sindromom, nakon njene bijele verzije prošle godine.

Ove dvije lutke čine dio posebne kolekcije koja je pokrenuta 2009, a u njoj su, između ostalih, lutke sa različitim bojama i tipovima kože kao i Barbi koja ima protezu i koristi invalidska kolica.

Nastavi čitati

Zanimljivosti

IMA LI RAZLOGA ZA BRIGU: NASA snimila pojavu koja može napraviti probleme na Zemlji

NASA je snimila erupciju tamne plazme na Suncu koja ima 60 odsto šanse da izazove radio zamračenje na Zemlji.

Sunčeva baklja, za koju se procjenjuje da iznosi oko 20.000 stepeni Celzijusa, navela je Nacionalnu administraciju za okeane i atmosferu (NOAA) da izda upozorenje u ponedjeljak.

Upozorili su da bi ova solarna aktivnost mogla da izazove moguće poremećaje u zemaljskim radio sistemima, uključujući vazdušnu komunikaciju i satelitske operacije.

Poremećaj se očekuje u petak, samo nekoliko dana nakon što je globalni prekid u IT-u izazvao haos na aerodromima širom svijeta.

NOAA je navela da bi moglo da dođe do slabih fluktuacija električne mreže i da bi Aurora mogla biti vidljiva na visokim geografskim širinama, kao što su Kanada i Aljaska.

U decembru je NASA teleskop snimio najveću solarnu baklju u posljednjih nekoliko godina, koja je privremeno poremetila radio komunikaciju na Zemlji, piše “Miror”.

Nastavi čitati

Aktuelno