Connect with us

Banjaluka

OVAKO VIŠE NE IDE: Radnici Akvane danas ispred gradske Skupštine, traže vanrednu sjednicu

Kako saznaje Blink radnici Akane će se danas okupiti ispred Gradske uprave gdje je zakazana vanredna sjednica.

Kako navodi izvor našeg portala žele da se hitno riješi problem njihovih zaostalih doprinosa, jer se radnici ovog preduzeća nalaze u veoma teškom položaju, međutim njihv prijedlog je skinut sa dnevnog reda.

O tome je nedavno govorio i Svetislav Lazić, direktor Akvane.

– Porezi i doprinosi se redovno uplaćuju od novembra 2022. godine, kao i reprogram sa Ministarstvom finansija, međutim zbog ranijih obaveza koje nisu redovno servisirane, zaposleni nemaju zdravstveno osiguranje, nemaju osnovno pravo koje im pripada” -rekao je Lazić, te poručio kako je Sud naložio da se Osnivački akt uskladi sa zakonom i od novembra je taj dokument spreman da ga usvoji Skupština Grada.

– Usklađivanje Osnivačkog akta je naloženo od strane Suda, a eventualno nepostupanje po nalogu bi moglo izazvati nesagledive posljedice po preduzeće do mjere brisanja preduzeća iz registra privrednih subjekata. Radnici su na izmaku snaga i stupiće u štrajk. U poziciji su da nemaju izbora i strpljenja – naveo je on.

Kako kaže pozivaju Skupštinu Grada da hitno sazove vanrednu sjednicu i usvoji ovaj Akt, kao i da da saglasnost na reprogram duga sa Poreskom upravom da bi radnici konačno mogli da žive život dostojan čovjeka i mogli da se liječe i oni i njihova djeca.

Podjsećamo, u 9 časova biće održana vanredna sjednica Skuštine Grada Banjaluke ali se pitanje radnika Akvane ne nalazi na dnevnom redu.

Blink

Banjaluka

Kako da naručite cisternu vode u Banjaluci AKO PLANIRATE PUNITI BAZEN ILI ZALIVATI BAŠTU

U Banjaluci do 15. jula na snazi preventivno vanredno stanje zbog ogromne potrošnje vode. Nadležni su apelovali na građane kojima je potrebna voda za punjenje bazena ili zalijevanje vrtova, ili imaju problema sa vodosnabdijevanjem, da naruče “dostavu”.

Šef Odsjeka za poslove civilne zaštite i profesionalno teritorijalno vatrogasno-spasilačke jedinice Dragan Babić da se sva domaćinstva koja eventualno budu imala problem sa vodosnabdijevanjem sa javne vodovodne mreže mogu obratiti sa zahtjevom preko svoje mjesne zajednice i poručiti pitku vodu, po subvencionisanoj cijeni u iznosu od 3KM po kubiku.

Oni koji budu imali probleme sa urednim vodosnabdijevanjem mogu se javiti i putem telefona na broj 051 498 -261 radnim danom od 8 do 16 časova, a nakon toga na broj Obavještajno-komunikacionog centra koji je dostupan 24 časa na broj 121.

Kada je riječ o vodi koja se koristi za punjenja bazena za kupanje, Babić je istakao da na području grada posluju firme koje se bave dopremanjem vode za ove namjene, te apelovao na sugrađane da pokažu solidarnost te da pitku vodu ne koriste u ove svrhe, prenosi Mondo.

Nastavi čitati

Banjaluka

BANJALUKA VODI RAČUNA O SVIM GENERACIJAMA: Penzionerima smo posebno dužni

Još jedna podjela besplatnih karata za penzionere.

Još jedna uspiješna podjela karata za naše penzionere. Banjaluka vodi računa o svim generacijama, a generaciji penzionera i starijim od 65 godina smo posebno dužni.

Napisala je ovo na društvenim mrežama Mirna Savić-Banjac, narodna poslanica PDP-a u Parlamentu Srpske.

– Besplatnim kartama za prevoz izrazili smo zahvalnost za sve ono što su oni uradili za ovaj grad. Banjaluka je porodica ! – zaključila je ona.

Nastavi čitati

Banjaluka

SAMO U BANJALUCI: Umjesto na kardiologiji, radni dan proveo u fabrici obuće

Đajićev kandidat za gradonačelnika dr Nikola Šobot, kardiolog po struci proveo je dan u fabrici obuće Bema u Banjaluci, kojom rukovodi njegov partijski kolega Marinko Umičević.

Nakon obilaska pogona i razgovora sa radnicima i Umičevićem, doktor Šobot je rekao da je oduševljen radom Tvornice obuće “Bema” i sa svim što je imao priliku da vidi. Ovo mu je kaže prvi dolazak, a obećao je da će i u budućnosti obilaziti “Bemu”, na obostrano zadovoljstvo, ne precizirajući čije.

Ovaj put izostala je Šobotova glavna pratilja direktor UKC Vlado Đajić koji se vjerovato oporavljao od burno provedene noći u nekom od banjalučkih noćnih disko klubova.

A možda iz njega još nije izašao šejtan o kojem je svojevremeno pričao domaćin u Bemi, inače i odbornik SNSD-a Marinko Umičević. On je optužio Đajića prije nekoliko mjeseci da je u njega ušao šejtan i da sebe ne vidi sa Đajićem u nekom daljem zajedničkom radu u SNSD.

UMIČEVIĆ “U Đajića je ušao ŠEJTAN! Opoziv je bio ČIST FIJASKO, tri godine nemamo sastanak GRADSKOG ODBORA”

Umičević je tada rekao da tri godine nije bilo sastanka Gradskog odbora SNSD-a, te da su pojedinci gotovo privatizovali banjalučki SNSD.

Šta se od Umičevićevih optužbi iz januara do danas promijenilo u banjalučkom odboru SNSD i da li je šejtan izašao iz Đajića uskoro će pokazati odborničke liste ove partije za predstojeće lokalne izbore. Hoće li šejtan nositi listu i kako će na to reagovati Umičević?

Nastavi čitati

Aktuelno