Connect with us

Banjaluka

OVO JE NAJLJEPŠA FOTOGRAFIJA JESENJE BANJALUKE! Milijana Malušić odnijela pobjedu

Fotografija autora Milijane Malušić, najljepša je fotografija na konkursu „Banja Luka u jesenjim bojama“, saopšteno je iz Gradske uprave.

Ona je osvojila pametni sat, koji su obezbijedili Grad Banja Luka i kompanija „Meridian“.

Pobjednička fotografija izabrana je glasovima članova Viber zajednice Grada Banja Luka, a od ukupno 8.968 glasova učesnika ankete – ova fotografija je dobila najviše – 1.533.

Anketa je zaključena danas, tačno u 10 časova, 24 časa nakon početka glasanja.

Autor drugoplasirane fotografije je Vanja Gajić (1.495 glasova), a trećeplasirane Vladimir Tadić (1.293 glasova).  Oni su dobitnici godišnje pretplate za „Bl bajk“, a prigodne nagrade pripremljene su i za druge koji su među deset najljepših fotografija.

U top deset još su ušle fotografije autora: Bojana Grujića, Bojana Tomića, Darije Sladojević, Indira Merdanovića, Marije Umičević, Ognjena Golubovića i Sanje Dragičević.

Dobitnici nagrada biće kontaktirani u vezi sa načinom preuzimanja istih.

Ovom prilikom, zahvaljujemo se svim sugrađanima koji su učestvovali na ovom svojevrsnom konkursu, koji je organizovao Grad Banja Luka, te najavljujemo novi foto-konkurs povodom predstojećih zimskih praznika.

Konkurs je bio otvoren od 21. do 31. oktobra, a pristigle su ukupno 302 fotografije.

Banjaluka

VAŽAN KORAK KA RASTEREĆENJU SAOBRAĆAJA: U funkciji novi pametni semafor na raskrsnici kod Narodnog pozorišta

U funkciji je novi pametni semafor na raskrsnici između Ulice Kralja Petra I Karađorđevića i Aleje Svetog Save .

Potvrdio je ovo i gradonačelnik Draško Stanivuković, koji je izrazio zadovoljstvo što su prvi pametni semafori pušteni u rad!

-U sklopu projekta jednosmjernog saobraćaja u užem centru našeg grada implementirali smo pametne semafore na dvije najvažnije raskrsnice koji će svoj rad prilagođavati trenutnom opterećenju saobraćaja – istakao je gradonačelnik.

Kako je kazao, ovo je pretposlednji važan korak ka rasterećenju i uspostavi koncepta jednosmjernog saobraćaja

-Ostaje nam još najveća kružna raskrsnica, kod “Ekvatora”, a čiji završetak radova očekujemo u toku naredne sedmice. Kada završimo sve radove u sklopu projekta jednosmjernog saobraćaja, tek tada možemo vidjeti puni efekat svim preduzetih mjera – zaključio je on.

Nastavi čitati

Banjaluka

MEĐUNARODNI DAN OSOBA SA INVALIDITETOM: U Domu omladine okrugli sto na temu „Zloupotreba parking mjesta za osobe sa invaliditetom i moguća rješenja problema“

„Klub Budni“ u saradnji sa Filmskom produkcijom „Budni“, u ponedeljak 4. decembra sa početkom u 14.00 časova u Domu omladine organizovaće okrugli sto na temu „Zloupotreba parking mjesta za osobe sa invaliditetom i moguća rješenja problema“, a povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom.

-Ovo je tema kojom se Produkcija „Budni“ bavi u razvojnoj fazi dokumentarnog filma rediteljke Jelene Medić, koji sufinansira Audio-vizualni centar Republike Srpske. U okviru ovog projekta, nedavno smo organizovali i fotografsku intervenciju na bilbordima pod nazivom „Jesam li…?“ pod pokroviteljstvom Gradske uprave – navedeno je u saopštenju.

Iskoristili su priliku da pozovu sve zainteresovane da prisustvuju ovom događaju.

-Kako korisnici kolica, i pored svih zalaganja da se urbani prostor prilagodi njima, zbog sveopšte nekulture i dalje ne mogu uvijek nesmetano, samostalno da se kreću, smatramo vrlo važnim da se o ovome što češće govori u javnosti – dodali su iz kluba „Budnih“.

Ovom događaju prisustvovaće i predstavnici Grada.

Nastavi čitati

Banjaluka

BANJLUKA DOBIJA PRAZNIČNI IZGLED: Postavljeno klizalište i velika jelka, u parku kugla za slikanje

Na Trgu se nalazi klizalište sa velikom jelkom u sredini.

Centar Banjaluke polako dobija praznični izgled.

Iako je kiša postala svakodnevnica, Park “Petar Kočić” svakim danom se pomalo ukrašava, a na samom ulazu postavljena je kugla za fotografisanje.

Osim toga tu je tunel sa lampicama i statua ženske figure.

Monitrane su praznične kućice, jelka, kućica Djeda Mraza, kao i dio lampica.

Na Trgu se nalazi klizalište sa velikom jelkom u sredini.

U petak će Zimzobal biti otvoren za sve posjetioce, dok je veliko otvaranje najavljeno za nedjelju.

Organizatori su najavili puštanje lampiona, vile i vilenjake, ali i mnoštvo poklona koje će mališanima donijeti Djed Mraz.

Nastavi čitati

Aktuelno