Connect with us

Banjaluka

OVO JE VELIKA STVAR ZA NASELJE ČESMA: Mještani dobijaju sve ono što nikad prije nisu dobili odjednom

Gradonačelnik Draško Stanivuković sa saradnicima obišao je danas radove na izgradnji glavne saobraćajnice kroz naselje Česma.

Kako je tom prilikom poručio, u pitanju je ulica Petra Velikog, a koja će biti izgrađena sa svom pripadajućom infrastrukturom.

-Raduje me da što sam danas ovdje. Ovo je velika stvar za naselje Česma. Mještani ovog naselja dobijaju sve ono što nikad prije nisu dobili odjednom. Podsjećam vas da se u ovom trenutku u naselju Česma radi se najvažnija, glavna saobraćajnica, a paralelno sa tim značajnim projetom gradi se i most, na koji svi čekaju deceniju, tačnije od poplava koje su Banju Luku zadesile 2014. godine – kazao je gradonačelnik.

Poručio je i to kako za samo ova dva projekta je izdvojeno 12 miliona KM.

-Vrijednost radova na mostu je preko 10 miliona KM– dakle gradi se most sa svim prisutpnim putvevima, uz svo dodatno uređenje. Saobraćajnica koju sada radimo koštaće oko 1,7 miliona KM. Predviđeni rok za završetak radova je šest mjeseci, ali uvjerenja sam da možemo i brže sve to da završimo. Sredstva imamo, planirali smo ih u budžetu. Za razliku od prethodnog projekta, kada je takođe rađena jedna dionica saobraćajnice, mi sada radimo i fekalnu i oborinsku kanalizaciju, te dvostrane trotoare. Dakle, ova dionica je skuplja od prethodne jer radimo sve ono što jedna saobraćajnica treba da ima – istakao je on.

Gradonačelnik je kazao da tamo, gdje je predviđeno da izgradnja ove saobraćajnice bude završena, gradska administracija je izdvojila dodatnih 300 hiljada KM za modernizaciju puta, koji se nastavlja na glavnu saobraćajnicu.

-Kada sve to saberete, jasno vam je da oko 2 miliona KM mi ulažemo u saobraćajnu infrastrukturu na ovom dijelu grada. Još jedna lijepa vijest jeste da kada most bude izgrađen, neće više biti saobraćajnih gužvi, a kada pored toga izgradimo i kružni tok kod „Audi“ servisa, sve će to dodatno da rastereti saobraćaj. To je jedna potpuno nova perspektiva – istakao je on.

Podsjetio je i na to da je ova gradska administracija mnogo toga uradila za ovo naselje.

-Česma će biti naselje sa svim potrebnim sadržajima. Pored mosta i puta, mi ulažemo i u crkvu, parohijski dom, rješavamo pitanje vodosnabdijevanja. Uložili smo i u fudbalski klub, a radićemo i dječije igralište – kazao je Stanivuković.

Jedan od mještana naselja Česma, Rade Radonjić zahvalio je gradonačelniku na dolasku, kao i na svemu ovome što je urađeno u ovom naselju.

-Molim građane za strpljenje pošto će odvijanje saobraćaja biti otežano. Dugo godina smo mi čekali sve ovo, ostario sam u ovom naselju i mogu da kažem da se prije 40 godina pričalo o novom mostu -kazao je on.

Kako je i ranije najavljeno, mještani će dobiti novu modernu saobraćajnicu sa obostranim trotoarima, a osim toga biće izgrađena fekalna i oborinska kanalizacija, te druga prateća infrastruktura. Izgradnjom predmetne saobraćajnice i prateće infrastrukture biće omogućeno bezbjedno i kvalitetno odvijanje saobraćaja, značajno povećanje nivoa usluge i kvalitetniji uslovi za funkcionisanje komunalnih instalacija.

Izvođač radova je preduzeće „Hidrokop“.

Banjaluka

“UVIJEK JE PRAVO VRIJEME ZA RAZGOVOR SA NAŠIM NARODOM” Stanivuković posjetio domaćina Bogdana u Krupi na Vrbasu (FOTO)

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković posjetio je danas domaćina Bogdana u Krupi na Vrbasu.

– Danas smo svratili i kod našeg domaćina Bogdana Novakovića u Krupi na Vrbasu, na kratki predah i druženje. Uvijek je pravo vrijeme za razgovor sa našim narodom, iz svih dijelova Banje Luke. Nastavljamo dalje! – napisao je Stanivuković na društvenim mrežama.

Nastavi čitati

Banjaluka

“PROKLETA JE AMERIKA” Porodica Dodik pjesmom odgovorila na američke sankcije (VIDEO)

Gorica Dodik, kćerka Milorada Dodika, predsjednika Republike Srpske, objavila je na svom X profilu video isječak na kojem se vidi da sa ocem pjeva pjesmu Šabana Bajramovića “Prokleta je Amerika”.

Iako nije navedeno kada je snimak nastao, očigledno je da je objavljen u ovom trenutku kao neka vrsta odgovora porodice Dodik administraciji Sjedinjenih Američkih Država, koja je nedavno uvela nove sankcije članovima ove porodice, i firmama za koje tvrde da su povezane s njima, pišu Nezavisne.

Nastavi čitati

Banjaluka

“PODRŠKU ĆEMO PRUŽATI I DALJE” Finalni dan Međunarodne kružne trke na stazi u Zalužanima (FOTO)

Na autodromu u Zalužanima uspješno je završena Međunarodna kružna auto-trka „Nagrada Banje Luke 2024“.

Finalnoj trci, u kojoj se za Otvorena prvenstva Republike Srpske i Srbije borilo 40 takmičara iz zemlje i regiona, prisustvovao je gradonačelnik Draško Stanivuković.

Tom prilikom on je zahvalio organizatorima Auto klubu “Crankshaft” na sjajnoj organizaciji, te dodao da će Grad i dalje pružati podršku ovom događaju.

-Sjajan događaj koji smo kao Grad sa zadovoljstvom podržali, ali ono što treba reći jeste i to da ćemo u vremenu koje je pred nama izdvojiti značajna sredstva kako bismo obnovili ovu stazu, jer ovakvi događaji nas podsjećaju da je to itekako potrebno. Drago mi je što ovaj događaj organizujemo zajedno sa Sportskim auto – karting savezom Srbije, što pokazuje koliko su Republika Srpska i Srbija povezane na svim poljima – poručio je gradonačelnik.

Inače, Grad Banja Luka podržao je ovaj događaj koji banjalučki Auto klub “Crankshaft” organizuje u saradnji sa Sportskim auto karting savezima Srbije i Srpske.

Nastavi čitati

Aktuelno