Connect with us

Banjaluka

PENZIONERI ZAHVALNI STANIVUKOVIĆU! “Ovo je dokaz da čovjek sa riječi ide na djela”

Gospana Jokanović zahvalila je prvom čovjeku grada što je ispunio svoje obećanje.

-Ovo je dokaz da čovjek sa riječi ide na djela. On želi da mi imamo besplatne karte, bez obzira što nam je ranije smanjio cijenu karata – rekla je Jokanovićeva i dodala da će imati uvijek njihovu podršku.

Koordinator ovog projekta Tanja Plačković istakla je da građani starije životne dobi u svakoj mjesnoj zajednici mogu predati zahtjev za doživotnu mjesečnu kartu.

-Da biste dobili karte trebate donijeti dvije fotografije, ček od posljednje penzije, popunjen obrazac i fotokopiju lične karte. Osobe starije od 65 godina trebaju, umjesto čeka od penzije dostaviti potvrdu da ne primaju nikakve inostrane prihode – rekla je Palačkovićeva ističući da je Banjaluka jedna velika porodica.

Besplatan prevoz za 48.000 građana Banjaluke postaje realnost. Penzioneri i svi stariji od 65 godina od sada će moći da izvade besplatnu kartu za javni prevoz koja će važiti doživotno.

Ono što se sada pitaju svi jeste: Kako ostvariti ovo pravo?

Koordinator projekta za sprovođenje mjere besplatnog javnog prevoza Tanja Palačković istakla je da je ponosna što mjere Grada obuhvataju “naše sugrađane svih generacija, od rođenja do treće životne dobi i što je Banjaluka primjer svim drugim lokalnim zajednicama”.

Ona je iskoristila priliku da pozove sve penzionere da predaju zahtjev za dobijanje doživotne kartice za besplatan prevoz.

Tanja Palačković sa penzionerima

– Svi penzioneri koji žele iskoristiti pravo na besplatan javni prevoz, potrebno je da u prostorijama bivšeg Vojnog odsjeka, Udruženja penzionera Grada Banja Luka u Grčkoj ulici, ali i u u prostorijama svih mjesnih zajednica uz popunjen zahtjev prilože: dvije fotografije, kopiju lične karte, uvjerenje o prebivalištu i ček od posljednje penzije. Kada je riječ o licima starijim od 65 koja nemaju penziju, umjesto čeka od penzije potrebno je da prilože ovjerenu izjavu da ne uživaju penziju ovdje niti u inostranstvu – kazala je ona.

Predsjednik Udruženja penzionera Zoran Uletilović izrazio je veliko zadovoljstvo što su penzioneri dočekali dan kada će im biti besplatan javni prevoz.

– Svaki penzioner će na ovaj način ostvariti određene uštede, što je otprilike iznos u visini od jedne penzije godišnje – rekao je Uletilović.

Jedna od penzionerki Gospana Jokanović izrazila je veliko zadovoljstvo što će prevoz biti i potpuno besplatan.

– Gradonačelnik Stanivuković je ispunio svako obećanje koje je do sada dao. Pred nama su prvi put djela. Bili smo zadovoljni i sa tim što smo imali povoljniji javni prevoz, ali potpuno besplatan prevoz svakako je još veća olakšica – kazala je ona.

Podsjetimo, gradončelnik Banjaluke Draško Stanivukovivić rekao je da je ovo itemska mjera kojoj će svaki penzioner u Banjaluci moći uštediti jednu peziju.

– Istorijski i važan dan za Banjaluku. Pune tri godine posvećeno smo radili na tome da obezbijedimo besplatan prevoz za 48.000 građana.. Mandat sam započeo obećanjima, a završavam djelima i na to sam ponosan – kazao je on.

Kako je pojasnio, posebno je ponosan što je penzionerima kroz ovu mjeru, umjesto jednokratne obezbijeđena doživotna podrška.

– Krajnje je vrijeme da penzioneri prestanu da žive od jednokratnih pomoći u izbornim godinama i da se rade konkretni koraci ka boljim uslovima života najstarije populacije. Naša rješenja nisu jednokratna, nego doživotna i način na koji radimo u Banjaluci može da bude primjer svim drugima- kazao je Stanivuković.

Dodao je da penzioneri već od danas mogu vrlo jednostavno predati zahtjev i ostvariti pravo na doživotnu karticu za besplatan javni prevoz.

– Pozivam sve penzionere i lica starija od 65 godina da se već od sutra prijave i ostvare svoje pravo – rekao je Stanivuković, te zamolio građane za strpljenje, napomenuvši da će za izdavanje kartica i sprovođenje ove mjere biti potrebno vrijeme.

Gradonačelnik je takođe podsjetio, da osim penzionera, besplatan prevoz u gradu imaju đaci i studenti iz višečlanih porodica, te djeca bez roditeljskog staranja.

Banjaluka

“UVIJEK JE PRAVO VRIJEME ZA RAZGOVOR SA NAŠIM NARODOM” Stanivuković posjetio domaćina Bogdana u Krupi na Vrbasu (FOTO)

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković posjetio je danas domaćina Bogdana u Krupi na Vrbasu.

– Danas smo svratili i kod našeg domaćina Bogdana Novakovića u Krupi na Vrbasu, na kratki predah i druženje. Uvijek je pravo vrijeme za razgovor sa našim narodom, iz svih dijelova Banje Luke. Nastavljamo dalje! – napisao je Stanivuković na društvenim mrežama.

Nastavi čitati

Banjaluka

“PROKLETA JE AMERIKA” Porodica Dodik pjesmom odgovorila na američke sankcije (VIDEO)

Gorica Dodik, kćerka Milorada Dodika, predsjednika Republike Srpske, objavila je na svom X profilu video isječak na kojem se vidi da sa ocem pjeva pjesmu Šabana Bajramovića “Prokleta je Amerika”.

Iako nije navedeno kada je snimak nastao, očigledno je da je objavljen u ovom trenutku kao neka vrsta odgovora porodice Dodik administraciji Sjedinjenih Američkih Država, koja je nedavno uvela nove sankcije članovima ove porodice, i firmama za koje tvrde da su povezane s njima, pišu Nezavisne.

Nastavi čitati

Banjaluka

“PODRŠKU ĆEMO PRUŽATI I DALJE” Finalni dan Međunarodne kružne trke na stazi u Zalužanima (FOTO)

Na autodromu u Zalužanima uspješno je završena Međunarodna kružna auto-trka „Nagrada Banje Luke 2024“.

Finalnoj trci, u kojoj se za Otvorena prvenstva Republike Srpske i Srbije borilo 40 takmičara iz zemlje i regiona, prisustvovao je gradonačelnik Draško Stanivuković.

Tom prilikom on je zahvalio organizatorima Auto klubu “Crankshaft” na sjajnoj organizaciji, te dodao da će Grad i dalje pružati podršku ovom događaju.

-Sjajan događaj koji smo kao Grad sa zadovoljstvom podržali, ali ono što treba reći jeste i to da ćemo u vremenu koje je pred nama izdvojiti značajna sredstva kako bismo obnovili ovu stazu, jer ovakvi događaji nas podsjećaju da je to itekako potrebno. Drago mi je što ovaj događaj organizujemo zajedno sa Sportskim auto – karting savezom Srbije, što pokazuje koliko su Republika Srpska i Srbija povezane na svim poljima – poručio je gradonačelnik.

Inače, Grad Banja Luka podržao je ovaj događaj koji banjalučki Auto klub “Crankshaft” organizuje u saradnji sa Sportskim auto karting savezima Srbije i Srpske.

Nastavi čitati

Aktuelno