Connect with us

Banjaluka

Pjesma “Plašt ljubavi” pobjednik Međunarodnog Đurđevdanskog festivala dječije pjesme (VIDEO)

U Studiju 1 Radio-televizije Republike Srpske briljirala je danas 21 mala-velika đurđevdanska zvjezdica izvodeći 18 novih kompozicija, koje su premijerno izvedene u direktnom prenosu.

U svojevrsnom televizijskom spektaklu nastupili su izvođači iz osam zemalja: Letonije, Rusije, Bugarske, Slovenije, Hrvatske, Crne Gore, Srbije i Republike Srpske i BiH.

Ovogodišnja konkurencija je bila jaka i pred žirijem je bio težak posao.

Stručni žiri u sastavu Damir Јovanić, direktor muzičke škole “Vlado Milošević”, Anica Zrilić, muzički pedagog i autorka prošlogodišnje pobjedničke kompozicije Đurđevdanskog festivala, Milica Stjepić Ivić, učesnica Đurđevdanskog festivala 2005. i 2006. godine, diplomirani solo pjevač, a ove godine i predstavnica BiH na Slavjanskom festivalu u Bjelorusiji, i ispred RTRS-a Maja Tatić, vokalni interpretator i muzički urednik u Muzičkoj produkciji RTRS, Јelena Šukalo, profesor violončela i vokalni solista, muzički saradnik RTRS-a i Igor Divljak, muzički urednik Radija Republike Srpske odlučio je da sljedećim izvođačima i kompozicijama dodijeli nagrade:

Prvu nagradu za kompoziciju (Gran Pri festivala “Јadranka Stojaković”) dobila je kompozitorka Lamia Belošević za kompoziciju “Plašt ljubavi” koju je izvela Nikolina Katavić iz Zagreba.

Drugu nagradu za kompoziciju dobio je kompozitor Danijel Alibabić za pjesmu “Želim” koju je izvela Asja DŽogović iz Bijelog Polja.

Treću nagradu za kompoziciju osvojio je kompozitor Đorđe Јovančić za pjesmu “Djeca svemira” koju su izvele Tara i Zola Ristić iz Sarajeva.

Prvu nagradu za interpretaciju dobila je Ana Ajduković iz Hrvatske.

Drugu nagradu za interpretaciju dijele Asja Džogović iz Crne Gore i Maša Milovanović iz Srbije.

Treću nagradu za interpretaciju dijele Dijana Ulihnjan iz Rusije i Tisa Gal iz Slovenije.

Nagradu za najbolji aranžman osvojio je Dejan Božović za pjesmu “Želim”.

Nagradu za najbolji tekst dobio je Đorđe Јovančić za pjesmu “Djeca svemira”.

Nagradu publike osvojila je Andrea Јakovljević, koja je izvodila pjesmu “Tako ljubav sija”.

Najbolje pjesme za niži školski uzrast prema ocjeni žirija su: “Tako ljubav sija“ Vesne Veljković i “Pogledaj me“ Marije Hajnal Stošić.

Nagradu za najbolji scenski nastup/ koreografiju osvojio je plesni ansambl škole “Basics”.

Nagradu žirija učesnika dobila je Ana Ajduković.

Posebno priznanje za doprinos dječijem muzičkom stvaralaštvu dodjeljeno je Ani Klepić i Dušanu Šestiću.

Posebno priznanje za najmlađeg učesnika dobila je Zola Ristić.

Posebna nagrada najmlađem kompozitoru pripada Moniki Јukić.

Posebno priznanje za vide angažman u promociji dobili su produkcioni timovi pjesama “Djeca svemira” i “Dječiji zakon”.

Posebno priznanje za domaćeg izvođača dobile su: Marija Vuković, Maja Umićević, Maša Gašić i Јana Dragojević.

Posebno priznanje za stranog izvođača dobile su: Iris Femić, Iva Radenković i Darina Tumaševiča.

Posebno priznanje za interpretaciju tradicionalne pjesme dobila je Nija Srojanova.

Posebno priznanje za najomiljeniju pjesmu festivala dobile su: Marta Deur i Sofija Makar za pjesmu “Usudi se”.

(RTRS)

Banjaluka

Gradski menadžer Kresojević: “Čovjek sa najvećom platom u Gradu Banja Luka ne radi svoj posao”

– Ne vidim problem u tome što predsjednik skupštine Ljubo Ninković ima najveću platu od 5.100 КM u institucijama Grada. Problem je što on i dalje ne zakazuje sjednicu, poručio je gradski menadžer Banjaluke Bojan Kresojević.

On je naglasio da Ninković već 70 dana nije zakazao redovnu sjednicu te da na ovaj način zloupotrevljava svoj položaj i nanosi štetu građanima, privrednicima, investitorima i razvoju grada.

Kresojević ističe da je paradoks je da “čovjek koji ima najveću platu u Gradu Banjaluka ne radi svoj posao”.

“Postavlja se pitanje da li je po zakonu Ljubo Ninković ostvario pravo na isplatu plate od 5.100 КM?!
Da radi svoj posao manji bi problem bio to što koristi službeno vozilo, ali zbog dosade iznosi neistinu da ja koristim službeno vozilo poput njega, jer je poznato da se vozim privatnim vozilom. Za povećanje plata u Gradskoj upravi Skupština Grada nije obezbijedila sredstva u budžetu, ali jeste institucijama gdje su ‘njihovi ljudi’ direktori. Zbog toga već mjesecima tražimo način da se obezbijede sredstva za plate zaposlenih u upravi”, naglasio je Kresojević u objavi na Fejsbuku.

banjaluka.net

Nastavi čitati

Banjaluka

STANIVUKOVIĆ reagovao na optužbe NINKOVIĆA: “Predsjednik Skupštine prima platu a ne radi svoj posao”

Na najavu predsjednika Skupštine Grada Banja Luka Ljube Ninkovića da će podići krivičnu prijavu protiv gradonačelnika, reagovao je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković.

Podsjećamo da je Ninković u jutrošnjem obraćanju medijima poručio kako su plate saradnika gradonačelnika Draška Stanivukovića veoma visoke u odnosu na plate ostalih radnika zaposlenih u Gradskoj upravi, koji još uvijek čekaju povećanje plata, ali i da pomenuti saradnici imaju luksuz službenih automobila.

Gradonačelnik Stanivuković je u reagovanju istakao da ove informacije nisu tačne, te da Ninković nije dovoljno informisan, naročito kada su u pitanju službeni automobili.

“Ja idem svojim privatnim automobilom, i ja sam jedini gradonačelnik koji ne prima platu, koji se odrekao plate i jedini sam gradonačelnik koji se zalagao za to da se smanje plate funkcionerima”, naglasio je Stanivuković.

Gradonačelnik dodaje da predsjednik Skupštine Ninković s druge strane prima platu, ali ne dolazi na posao.

“Ono što je fascinantno je da je sve i jedan podatak kojeg je Ninković naveo potpuno netačan. Nijedan savjetnik i saradnik nema onu platu koju on navodi i nemaju vozače. On je predstavio kao platu jednog savjetnika misleći na Miladu Šukalo. Ona je zamjenik, samo oni nisu dali da bude zamjenik i ima manju platu u odnosu na to koliko radi”, istakao je Stanivuković.

Gradonačelnik dodaje da je njegov kabinet jedan od najštedljivijih te da lično snosi troškove putovanja.

“Mi kad idemo na putovanja i teren ja ih plaćam. Ja sam na prethodna putovanja potrošio 2000 KM a prethodna administracija više od 20 000 KM. Ja sam i danas ovdje privatnim autom”, istakao je Stanivuković.

Kada su u pitanju zaključci koje je Ninković navodio, a koji se tiču povećanja plata radnicima u iznosu od 150KM, Stanivuković naglašava da je takva priča neutemeljena.

“Oni uveli povećanje, a nisu naveli odakle. Odakle ćete to uzeti, da to nisu socijalna davanja i tih para nema jer 67 dana nema Skupštine koja može o tome da odluči jer skupštinska većina je ta koja to stopira”, rekao je Stanivuković.

Dodaje da je na Gradu velika odgovornost, te da Grad ne može funkcionisati bez Skupštine grada, i da je na njima velika odgovornost da je zakažu.

“Ukoliko ne zakažu, mi ćemo sve naše demokratske kapacitete borbe dići na maksimum. Radnici Akvane, ZIBLA neće moći raditi, i ove postojeće plate su ugrožene, a on priča o povećanima. Oni ne žele da doprinesu i ovo je 50. dan kako apeli traju i govorim sve grubljim tonom, a kad prestanemo pričati možda ćemo ljude i radnike na ulice da se borimo jer nije logično da čovjek primi 8000KM neto platu, a da ni jednom nije obavio svoj posao”, zaključio je Stanivuković.

Insajder.in

Nastavi čitati

Banjaluka

NINKOVIĆ najavio krivičnu prijavu protiv STANIVUKOVIĆA

FOTO: LJUBO NINKOVIC/FACEBOOK/SCREENSHOT

Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Ljubo Ninković prikazao plate saradnika gradonačelnika Draška Stanivukovića, poredeći ih sa platama ostalih radnika zaposlenih u Gradskoj upravi, koji još uvijek čekaju, kako je istakao, na dogovoreno i usvojeno povećanje plata.

Ninković je naglasio da je na ovakav potez primoran nakon što je, kako je rekao, propao svaki njegov pokušaj da dobije odgovore od predstavnika Gradske uprave.

Takođe, optužio je gradonačelnika Draška Stanivukovića za nesprovođenje zaključka Skupštine grada iz decembra prošle godine, kojim je usvojeno povećanje plata svim zaposlenima u Gradskoj upravi od 150 maraka.

– Tim zaključkom je obezbijeđen novac za povećanja plata, a to još uvijek nije ispunjeno – istakao je Ninković, i naglasio da će sutra u 11 časova podnijeti krivičnu prijavu protiv gradonačelnika Stanivukovića zbog zloupotrebe položaja.

Pored optužbi na račun gradonačelnika, Ninković je za težak položaj radnika zaposlenih u Gradskoj upravi okrivio i predsjednika Sindikalne organizacije grada Banjaluka Radislava Gojkovića.

– Ovom prilikom pitam predsjednika Sindikata da li je upoznat za položajem radnika, sa mobingom koji trpe? Da li je on predstavlja samo radnike koji su u PDP, ili je predstavnik svih radnika”, upitao je Ninkovića, pokazujući fotografiju Gojkovića sa PDP poslanikom u NSRS Nebojšom Drinićem, piše BL portal.

Pored nesprovođenja odluke o povećanju plata zaposlenih u GU u iznosu od 150 maraka, Ninković je takođe uporedio njihove plate, u prosjeku od 1.400 maraka, sa platama najbližih Stanivukovićevih saradnika.

– Njihove plate na mjesečnom nivou Banjalučane koštaju 50 hiljada maraka mjesečno, dok na godišnjem nivou na njih potrošimo oko milion maraka – tvrdi Ninković, i dodaje da je riječ o bahatosti koja prelazi sve granice.

Govoreći o najbližim saradnicima gradonačelnika, istakao je još jedan problem u funkcionisanju Gradske uprave.

BL portal

Nastavi čitati

Aktuleno