Connect with us

Banjaluka

POČELE PRIJAVE ZA ČETVRTI ZMIJANJSKI MARATON! U okviru ovogodišnje manifestacije biće održan i „EXPO sajam domaćih proizvoda“

Banja Luka se priprema za 4. po redu Zmijanjski maraton, koji će biti održan 1. oktobra na Manjači, a prijave za učešće su u toku.

Osim zanimljivih trka na autentičnoj lokaciji- Zmijanju, u okviru ovogodišnje manifestacije biće održan i „EXPO sajam domaćih proizvoda“.

Kao i do sada Grad Banja Luka podržao je ovaj događaj, a tim povodom upriličen je i prijem za  za organizatore AK „Alfa“.

Gradski menadžer Bojan Kresojević zahvalio je organizatorima na doprinosu u promovisanju zdravih životnih navika, sporta, ali i na promociji vrijednosti i duha Zmijanja i Manjače.

-Banja Luka je uvijek bila i biće grad sporta, a sve što smo radili i radimo ide u pravcu da naš grad očuva i ojača svoj sportski duh. S tim u vezi veliko je zadovoljstvo što smo kao Grad i ove godine podržali organizaciju četvrtog po redu Zmijanjskog maratona, koji će biti održan 1. oktobra na Manjači – poručio je gradski menadžer Bojan Kresojević.

Gradski menadžer je ujedno potvrdio i svoje učešće na ovogodišnjem maratonu, te dodao da se podrška Grada ovom događaju ne ogleda se samo u materijalnoj podršci, već je pružena podrška u organizacionomm, logističkom i promotivnom smislu.

-Ovom prilikom pozivamo sve zainteresovane rekreativce i sportiste da nam se pridruže 1. oktobra na Manjači, gdje ćete imati jedinstvenu priliku da budete dio trke u predivnoj prirodi kakvu nudi Manjača – zaključio je on.

Predstavnica Ateltskog kluba „Alfa“ Nevena Stojaković poručila je da će ovogodišnji Zmijanjski maraton, zbog vremenskih uslova, biti održan 1. oktobra, a ne 24. septembra kako je ranije planirano, te da će svi prijavljeni automatski biti prebačeni na novi datum.

Kako je istakla, predviđene su dvije trke za odrasle i to: kraću stazu koja nosi naziv „Ideš li, rode“ i dužu stazu „Jazavac Skyrace“ u dužini od 23 kilometra, te dječiju trku „Eko Zmijanjče“.

-Staza „Ideš li rode?“ skratili smo za 1,5 kilometara i ona je dosta lakša, te pozivam sve zainteresovane da nam se pridruže. Osim toga organizujemo i dječiju trku „Eko Zmijanjče“ na koju nam se za učešće prijavilo 150 učenika Gimnazije“ – rekla je Stojakovićeva.

Dodala je da će ove godine biti održan i „EXPO sajam domaćih proizvoda“, na koji su se do sada prijavila četiri proizvođača meda, ali i jedan proizvođač sapuna, te iskoristila sve zainteresovane da se pridruže ovogodišnjoj manifestaciji.

Prijavu za učešće na 4. Zmijanjskom maratonu možete izvršiti na sljedećem linku: https://docs.google.com/forms/d/1yVU7N44YYJDetvGscCFIiCnRh9niMjPO19jvhMIYuJc/viewform?pli=1&pli=1&edit_requested=true

Banjaluka

ZAVRŠEN KONCEPT JEDNOSMJERNOG SAOBRAĆAJA! Stanivuković “Urbana epoha razvoja Banjaluke”

Novi, najveći kružni tok u našem gradu je i zvanično u funkciji, saopšteno je iz Gradske uprave.
Naime, završetkom radova na ovom lokalitetu i puštanjem u rad ove raskrsnice znatno je povećana frekvencija vozila i poboljšana saobraćajna komunikacija u ovom dijelu našeg grada.

-Banja Luka je dobila svoju najveću kružnu raskrsnicu i zaista, ovo predstavlja jednu novu, urbanu epohu razvoja Banje Luke. Naša ideja je bila prvenstveno jedna saobraćajna funckionalnost, koju smo i dobili. Ovdje se radi o jednoj velikoj kružnoj raskrsnici koja u svojoj unutrašnjosti ima još nekoliko ostrva, a sve to na najbolji mogući način tretira saobraćaj na ovom dijelu grada – kazao je ovo gradonačelnik, Draško Stanivuković.

Puštanjem u saobraćaj najveće kružne raskrsnice kod „Ekvatora“, koncept jednosmjernog saobraćaja je skoro pa u potpunosti završen, a nova kružna raskrsnica samo je jedna u nizu mjera koje gradska administracija preduzela kako bi novi koncept saobraćaja zaživio u potpunosti.

Podsjećamo, u proteklom periodu završeni su radovi na proširenju saobraćajnica u Aleji Svetog Save i u Ulici Vuka Karadžića, koje su dobile tri odnosno četiri saobraćajne trake.

Naime, ovim intervencijama u saobraćaju kod poteza Narodne skupštine Republike Srpske ka zgradi M:tela i Medicinskoj elektronici izmješten je ivičnjak, ali su i proširene saobraćajne trake.

Uz sve to, postavljeni su i „pametni semafori“, koji će u skladu sa obimom saobraćaja prilagođavati svoje signale, kao i unapređenje bezbjednosti biciklista postavljanjem fizičkih barijera, odnosno stubića koji razdvajaju biciklističke trake od saobraćajnih.

Paralelno sa svim ovim radovima, dodatno se pristupilo i onim koji se tiču izgradnji platformi za autobuska stajališta.

Podsjećamo, formiranje jednosmjernog odvijanja saobraćaja jedna je od niza mjera i aktivnosti za poboljšanje odvijanja saobraćaja u centralnoj gradskoj zoni, odnosno mjera koja će doprinijeti boljem odvijanju saobraćaja i razvoju javnog prevoza i biciklističkog saobraćaja, a što i predstavlja viziju razvoja grada po principima održive urbane mobilnosti.

Iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve koriste priliku da sugrđane još jednom pozovu na dodatni oprez i na razumijevanje, kao i da poštuju saobraćajne propise i znakove.

Nastavi čitati

Banjaluka

NIŠTA OD ŠEFA NIJE NAUČIO! Ninković “Ne poznajem dobro estradu, NE ZNAM KO JE POPULARAN”

Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Ljubo Ninković gostovao je u jutarnjem programu RTRS-a te odogovarao na razna unaprijed dogovorena pitanja. Jer Ljubu nespremnog ne smijete pitati ni kolika mu je plata s obzirom da ni to nije znao.
Ipak Ninković je prilikom gostovanja koristio kako sam kaže poslovice svoje babe i nemušto pokušao objasniti građanima zbog čega on i njegov SNSD uporno opstruišu svaki prijedlog gradonačelnika za bolji život građana Banjaluke. Dotakao se i rebalansa budžeta te još jednom ponovio kako je on lično podnio četiri krivične prijave protiv gradonačelnika, što nije istina jer je Ljubo platio jednom od članova SNSD sa Lauša da prijave potpiše umjesto njega, što ako posmatramo sa druge strane i nije loš potez za samog Ninkovića jer zna da je lažno podnošenje krivične prijave jednako tako krivično djelo.

U suštini tokom ovog gostovanja zaista nismo čuli ništa konkretno ni ništa novo osim da je Ninković protiv svega besplatnog za građane: prevoza, legalizacije, vodovodnog priključka… ali i jednu zaista šokantnu činjenicu, a to je da Ninković kaže da ne poznaje estradu i da ne zna ko je popularan što je zaista iznenađujuće s obzirom da se njegov stvarni šef bavi prvenstveno poslom estradnog menadžera.

Ninković je ovo izjavio na konstataciju voditeljke da je novogodišnji program Banjaluke popunio sve smještajne kapacitete te rekao “nije to samo zbog toga”. Ko zna možda šef Đajić dovodi Bionse, a da ni ne znamo…

 

 

Nastavi čitati

Banjaluka

“BANJALUČKA ZIMA” U GRAD DONIJELA ČAROLIJU! Evo šta nas očekuje tokom ove sedmice

„Banjalučka zima“ donijela je u naš grad pravu čaroliju, ali i sjajan program u kojem ćete moći uživati i tokom ove sedmice, saopšteno je iz Gradske uprave.
Uz bogatu gastronomsku ponudu u prekrasnom ambijentu Parka „Petar Kočić“ uživajte i u sjajnom zabavnom programu koji danas, 11. decembra u podne donosi radionicu „Pošte Srpske“, a od 19.00 časova uživajte u nastupu di-džeja Nikole. Ove radionice na programu su i u četvrtak, 14. decembra.

Utorak, 12. decembar rezervisan je za Matine u podne, koji će prirediti učenici Umjetničke škole „Vlado Milošević“. U večernjem terminu očekuje vas „Latino night Salsa Puerto“.

I tokom ove sedmice program će prirediti i mališani iz više predškolskih ustanova sa područja grada.

Škole klizanja biće organizovane u subotu i nedjelju, 16. i 17. decmbra od 9.00 do 11.00 časova na Trgu Krajine, a svi mališani imaće priliku da nakon klizanja učestvuju i u plesnim i kreativnim radionicama.

Nastavi čitati

Aktuelno