Connect with us

Društvo

PODRŠKA GRADA DOMU ZDRAVLJA 100.000 KM za preventivne preglede i imunizaciju stanovništva

Ovaj ugovor se nalazi u okviru 400.000 KM namijenjenih za preventivne zdravstvene aktivnosti i druge namjene Doma zdravlja

Grad Banjaluka će banjalučkom Domu zdravlja doznačiti 100.000 KM za potrebe preventivnih pregleda i imunizacije stanovništva protiv virusa korona na teritoriji Banjaluke.

Poručila je ovo ovlašteni potpisnik u Odjeljenju za društvene djelatnosti Danijela Kajkut i dodala da je ovih dana potpisan ugovor sa ovom zdravstvenom ustanovom.

Kako je pojasnila 50.000 KM biće doznačeno za potrebe realizacije projekta „Program ranog otkrivanja malignih oboljenja i utvrđivanja faktora rizika za masovne nezarazne bolesti za odraslo stanovništvo grada Banjaluka“ u 15 mjesnih zajednica, dok će isti iznos biti izdvojen za potrebe provođenja Programa i plana vakcinacije stanovništva na teritoriji grada protiv Covid-19.

– Potpisivanjem ovog ugovora nastavljamo pozitivnu praksu preventivnih zdravstvenih pregleda naših sugrađana, koji su od izuzetne važnosti za rano otkrivanje malignih oboljenja, što je jedan od preduslova uspješnog liječenja. Isto tako, cilj nam je nastaviti i sa procesom imunizacije građana Banjaluke, na kojem Dom zdravlja intenzivno radi, takođe uz podršku Grada Banjaluke – istakla je Danijela Kajkut.

Ona je podsjetila da se ovaj ugovor nalazi u okviru 400.000 KM namijenjenih za preventivne zdravstvene aktivnosti i druge namjene Doma zdravlja.

Društvo

NA PLANINAMA I SNIJEG! Stiže totalni temperaturni OBRT – veoma toplo vrijeme, PA PLJUSKOVI I HLADNOĆA

Prema najavi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, sutra će biti sunčano i natprosječno toplo vrijeme sa maksimalnom temperaturom vazduha od 26 do 31 stepen Celzijusov. Tokom jutra ponegdje uz rijeke i po kotlinama biće slabe magle. Minimalna temperatura vazduha od sedam do 14 stepeni Celzijusovih. Duvaće slab do umjeren južni vjetar.

Već u utorak, 16. aprila, nastupiće postepena promjena vremena: Prije podne promjenljivo uz sunčane intervale i toplo. Tokom podneva očekuje se jače naoblačenje sa zapada koje donosi padavine i izmještaće se od zapada ka istoku uz jačanje vjetra. Uveče na zapadu doći će do naglog pada temperature vazduha. Duvaće umjeren do jak, ponegdje u Krajini i u Hercegovini očekuju se i olujni udari juga. Minimalna temperatura vazduha od 9 do 15 stepeni Celzijusovih, u višim predjelima od 7. Maksimalna temperatura vazduha od 22° do 28°, u višim predjelima od 20°.

Od srijede, 17. aprila, očekuje se osjetno hladnije vrijeme sa čestom pojavom kiše i lokalnih pljuskova koji će ponegdje biti praćeni i grmljavinom, dok će na planinama padati snijeg. Jutarnja temperatura od 0 do 6, na jugu od 10 do 16, a dnevna od 2 do 8, na jugu od 8 do 15 °C, objavio je Federalni hidrometeorološki zavod BiH.

(MONDO)

Nastavi čitati

Društvo

VREMENSKA PROGNOZA! Pred nama je pravi ljetni dan

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH će biti sunčano i natprosječno toplo vrijeme sa maksimalnom temperaturom vazduha od 26 do 31 stepen Celzijusov.

Tokom jutra ponegdje uz rijeke i po kotlinama biće slabe magle, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Minimalna temperatura vazduha od sedam do 14 stepeni Celzijusovih.

Duvaće slab do umjeren južni vjetar.

Nastavi čitati

Društvo

LJETO STIGLO U NEUM! Kupanje i sunčanje kao u avgustu!

Iako je još početak proljeća, u Neumu, našem jedinom gradu na moru, osjeti se pravi dašak ljeta. Žagor djece na plaži, kupanje onih najhrabrijih, sunčanje i bašte kafića prepune vikend turista, najavljuju početak dobre sezone. Prilično popunjeni parkinzi već u jutarnjim satima potvrđuju da Neum postaje sve privlačnija vikend destinacija i izvan sezone.

Sudeći prema najavama Udruženja neumskih hotelijera, nadolazeća sezona mogla bi biti jedna od najboljih ikada, prenosi Avaz.
-Što se tiče glavne sezone, najave su odlične. Spremni smo, uglavnom, za vrlo dobru sezonu ako nas, eventualno, nešto ne poremeti na što nemamo utjecaj, ali što se tiče samih najava, zaista, situacija je jako obećavajuća – kazao je nedavno za naš list Davor Krešić iz ovog udruženja.

Nastavi čitati

Aktuelno