Connect with us

Hronika

POLICIJA UPOZORAVA NA INTERNET PREVARE: Banjalučaninu sa bankovne kartice skinuli više od 2.600 maraka

Banjalučka policija sprovodi istragu nakon prijave oštećenog lica iz Banjaluke o kompjuterskoj prevari.

Kako je saopšteno iz PU Banjaluka, preduzimaju se sve potrebne mjere i radnje u cilju identifikovanja lica koja su u prethodnih nekoliko dana na štetu oštećenog lica iz Banjaluke, počinila krivično djelo „Kompjuterska prevara“.

“Nepoznato lice ili više njih je vršilo prevaru na način da je putem internet stranice za kupovinu i potražnju novih i polovnih stvari kontaktiralo oštećeno lice, a nakon što su se dogovorili oko kupovine, putem lažne stranice brze pošte, tražilo od oštećenog lica da unese podatke bankovne kartice, nakon čega su sa računa izvršene tri transakcije i skinut novac u iznosu od oko 2 695 KM”, naveli su u policiji.

Policija građanima savjetuje da je prevare moguće prepoznati po tome što se “kupci” javljaju izvan platformi stranica za kupoprodaju, šaljući im link, koji bi trebao da je link za pristup kurirskoj službi, sa ciljem preuzimanja uplate i slanja artikla od strane prodavca. U tom linku se od građana traži da, između ostalog, unesu i broj bankovne kartice, CVV ili CVC kod, kao i period važenja kartice.

“Policijska uprava Banjaluka, apeluje na sve građane da prilikom kupovine ili prodaje, preko interneta ne nasjedaju na ovakve vidove prevara, te da ni u kom slučaju ne otkrivaju naprijed navedene podatke drugim licima, ukoliko platforme za kupoprodaju ne predviđaju
onlajn plaćanje, te da u svakom slučaju ukoliko posumnjaju da su žrtva prevare, neophodno je da što prije kontaktiraju banku, kako bi se izvršilo blokiranje kartice, a da svemu obavijeste najbližu policijsku stanicu”, rekli su iz banjalučke policije.

Više informacija građani mogu dobiti i na internet stranici Odjeljenja za visokotehnološki kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, posredstvom koje građani mogu da prijave ovakve ili slične prevare.

Hronika

TRAGIČNO! Tijelo mladića pronađeno u Drinskom jezeru

Beživotno tijelo Drage Tanaskovića pronađeno je u Drinskom jezeru u Ustiprači.

Kako Kliks, saznaje tijelo su pronašli ribari.

Uviđaj je u toku, a više detalja biće poznato naknadno.

Stric Drage Tanaskovića, Radoš Tanasković izjavio je ranije kako ne vjeruje da je riječ o samoubistvu te očekuje da nadležni obave istragu i da se utvrdi kako je nastupila smrt.

Nestanak Drage Tanaskovića, njegov stric Radoš Tanasković prijavio je 28. marta i od tada je trajala potraga za 30-godišnjim pripadnikom Oružanih snaga BIH.

Tanaskovića je policija uhapsila 25. marta zbog navodnog pokušaja iznude. Uhapšen je u Bileći i doveden u PS Foča odakle je pušten 26. marta u večernjim satima, odnosno u 21.05 minuta.

Kamere su zabilježile da se te noći spustio do rijeke ispod mosta u Foči gdje su pronađeni opušci od cigareta.

Nastavi čitati

Hronika

UŽAS U SPLITU! Muškarac prebio dvije žene DOK SU PILE KAFU

Stravično nasilje jutros na splitskoj Rivi.

Prema svjedočenjima sredovječni muškarac, gost kafića, napao je dvije žene koje su sjedile ispred njega.

Napad je uslijedio nakon što je, kako se čini, prisluškivao njihov privatni razgovor, prenosi Dalmatinski portal.

Nakon što je žene udario, muškarac je pokušao pobjeći s mjesta događaja. Međutim, građani koji su bili u blizini priskočili su u pomoć žrtvama, a neki su se odvažili i krenuli za napadačem kako bi ga spriječili u bijegu.

Policija je brzo reagovala i uhapsila napadača. Hitna pomoć je takođe pozvana jer je jedna od napadnutih žena bila povrijeđena i krvarila.

Srpskainfo

Nastavi čitati

Hronika

NOVI OBRAT! Potraga za tijelom male Danke mogla bi biti obustavljena

U Borskom okrugu se i danas, deseti dan od hapšenja osumnjičenih za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić, na terenu nastavlja potraga za tijelom djevojčice. Intenzitet potrage opada i u ovom obimu bi, prema nekim nezvaničnim informacijama, mogla da bude obustavljena tokom sutrašnjeg dana, ali će se nastaviti na drugačiji način.

Tokom jučerašnjeg dana pretraženo je korito Zlotske rijeke i to od sela Zlot ka mjestu Sumrakovac, kao i rezervoari za vodu.

Razlog zašto se pregledaju cisterne i rezervoari je što su obojica osumnjičenih za ubistvo male Danke radili u JKP “Vodovod” i što odlično znaju raspored tih rezervoara, a zbog posla su ih obilazili redovno i znaju sva skrovita mjesta, pa je sada fokus potrage na tome.

Pripadnici Uprave kriminalističke policije (UKP) iz Beograda i Bora od utorka pregledaju okolinu kuće jednog od osumnjičenih D.D. u selu Zlot.

Pretražen je i Lazarev kanjon, kao i jama iznad kanjona doboka 70 metara.

Nastavi čitati

Aktuelno