Connect with us

Politika

Poslanici PDP-a su preuzeli mandate, odluka nije bila laka

“Poslanici PDP-a su preuzeli mandate i to je odluka koja nije bila laka ali mislimo da je ipak ispravna”, kaže zamjenik predsjednika ove stranke, Nenad Vuković.

“Jasno je svima da je izborni proces bio neregularan ali treba znati da bi eventualnim izostankom iz skupštine u ovom mandatu samo obradovali vlast. Očekujemo od našeg kluba ozbiljan rad i posvećenost. Među poslanicima PDP-a imamo spoj mladosti i iskustva, ali prije svega kvalitet koji će biti vidljiv za one koji budu pratili rad NSRS”, stoji u saopštenju PDP-a, koje potpisuje Vuković.

Vuković je u drugom dijelu saopštenja uporedio izbor Milorada Dodika sa izborom Kristijana Šmita, opisujući obojicu istim epitetima.

“Pored gospodina Šmita od sada ćemo imati i gospodina Dodika. Prvom nedostaje odluka Savjeta bezbjednosti UN, a drugom nedostaje odluka naroda u Republici Srpskoj”, istakao je Vuković.

On kaže da je, obzirom da je gospodin Šmit rekao da je “na izborima bilo manjih nepravilnosti”, očigledno da je “pomogao gospodinu Dodiku da institucije zažmire na masovne izborne krađe i otimanje narodne volje”.

“Sada imamo jednog „turistu“ u zgradi OHR-a i drugog u Palati Republike. Znajući da su prošli izbori, od sada mogu bez tajnih sastanaka, javno nazdravljati uz „Đedovu rakiju“ usvojenim odlukama poput još jednog ANP-a koji korak po korak vodi u NATO savez”, zaključuje Vuković.

Politika

Petrović najavio kampovanje pred Vladom ako ne bude raspuštena Skupština grada

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović u Vladu Srpske predao je inicijativu za raspuštanje Skupštine grada Bijeljina nakon neuspjelog referenduma za njegov opoziv.

Petrović je inicijativu, koja je izgubila na sva 183 biračka mnjesta, nazvao kaolicijom “Pokradimo Bijeljinu”.

– Danas smo po obećanju došli u Vladu Republike Srpske, da podsjetimo ministarstva na neke projekte koje je grad Bijeljina predavao u protekle dvije i po godine, jer su neki zvaničnici govorili da oni ne znaju šta treba Bijeljini i da im se niko ne obraća – istakao je dr Ljubiša Petrović.

Kaže da je ukupna vrijednost predviđenih projekata, koje su ranije uputili Vladi Republike Srpske, bila više od 40 miliona KM.

– Smatramo da preko 114 hiljada građana grada Bijeljina zaslužuju i više od tih 40 miliona KM. Samo jedan ATP turnir u Banjaluci koštao je preko 50 miliona KM. Postavljamo pitanje da li je važniji jedan ATP turnir koji košta preko 50 miliona KM ili 40 miliona KM projekata za preko 114 hiljada građana grada Bijeljine – upitao je Petrović.

Nastavi čitati

Politika

Nele Karajlić meta napada: Odbio da optuži vlast za zločin u školi na Vračaru VIDEO

Beograd – Nenad Janković, poznatiji kao dr Nele Karajlić, meta je napada zbog izjave da ga neko teško može uvjeriti da je tragedija u Beogradu povezana sa vlašću.
Naime, Nele je rekao da mu ono što se dogodilo u školi “Vladislav Ribnikar” više liči na film “Terminator”.”Sarajevska nemoralna hulja, sa adresom u Beogradu, Nele Karajlić, danas je u emisiji “NU 2” na HRT-u, oslobodio “Vučićevu vlast” i “rijaliti programe”, od bilo kakve odgovornosti za stravične zločine u Srbiji , okrivivši “Terminatora” i “Holivud”… Za kraj je raspisao i izbore”, poručio je jedan tviteraš, prenose Novosti.

 

GLAS SRPSKE

Nastavi čitati

Politika

Višković zatražio da se riješi problem zdravstvenog osiguranja građana u Srpskoj

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković zatražio je od resornog ministarstva da u saradnji sa Fondom zdravstva omoguće da građani Republike Srpske koji su ostali bez zdravstvenog osiguranja poslije ukidanja vanredne situacije u Srpskoj, mogu koristiti prava iz oblasti zdravstvene zaštite na prelazni period do 60 dana.

Šezdeset dana je predviđeno, kako bi u tom roku mogli da se usklade sa obavezama koje nalaze zakon o zdravstvenoj zaštiti.

Nezavisne

Nastavi čitati

Aktuleno