Connect with us

Banjaluka

POSLJEDICE za 403 radnika, a ne 16 kako tvrdi LJUBO NINKOVIĆ, su isključiva odgovornost POMENUTOG “GOSPODINA”

Naručena kontrola budžetske inspekcije od strane predsjednika Skupštine Grada, LJube Ninkovića za posljedicu će imati smanjenje plate za 403 zaposlena u Gradskoj upravi, a ne za 16 zaposlenih kako to tvrdi predsjednik Skupštine.

Poručio je ovo gradski menadžer Bojan Kresojević.

Ističe da to jasno potvrđuje rješenje budžetske inspekcije iz septembra ove godine prema kojem je, kako kaže – naloženo Gradu smanjenje plate zaposlenih u Gradskoj upravi koji imaju dodatak po osnovu složenosti posla.

-Nažalost, to su posljedice prijave predsjednika Skupštine Grada koje će po nalogu budžetske inspekcije obuhvatiti 403 radnika Gradske uprave koji imaju uvećanje plate po osnovu dodatka za složenost posla, a koju je uveo prethodni gradonačelnik Igor Radojičić – naveo je Kresojević.

Napomenuo je da se plate i sada utvrđuju na identičan način kao i za vrijeme prethodnog gradonačenika, ali da prema budžetskoj inspekciji tada nije bilo nepravilnosti.

-Jasno je da je na sceni naručena kontrola i selektivno tumačenje kolektivnog ugovora, kako bi se smanjile plate zaposlenih – kazao je Kresojević.

Poziv na tv duel
Kresojević navodi da je upravo u vezi sa platama zaposlenih u Gradskoj upravi pozvao predsjednika Skupštine i na tv duel.

-Inicirao je temu u vezi sa utvrđivanjem plata zaposlenih, a koja se odnosi na 403 zaposlena u Gradskoj upravi. Uvijek imam želju prezentovati sve u vezi sa trošenjem budžeta. LJubo Ninković je shvatio da je pogriješio, stoga neutemeljenom pričom o povećanju plata, želi smanjiti štetu koju je učinio prema sebi mobingom i pritiskom na smanjenje plata – kazao je on.

Takođe, ističe da način zapošljavanja u Centru za socijalni rad zahtjeva uvođenje javnog konkursa o čemu je važno razgovarati.

-Smatram da je važno razgovarati, u korektnoj i civilizovanoj atmosferi, o svim važnim pitanjima za grad, pa tako i ovoj. Kao i obično, argumenti su na našoj strani, stoga se nadam da će predsjednik Skupštine prihvatiti ovaj poziv – zaključio je Kresojević.

Banjaluka

“UVIJEK JE PRAVO VRIJEME ZA RAZGOVOR SA NAŠIM NARODOM” Stanivuković posjetio domaćina Bogdana u Krupi na Vrbasu (FOTO)

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković posjetio je danas domaćina Bogdana u Krupi na Vrbasu.

– Danas smo svratili i kod našeg domaćina Bogdana Novakovića u Krupi na Vrbasu, na kratki predah i druženje. Uvijek je pravo vrijeme za razgovor sa našim narodom, iz svih dijelova Banje Luke. Nastavljamo dalje! – napisao je Stanivuković na društvenim mrežama.

Nastavi čitati

Banjaluka

“PROKLETA JE AMERIKA” Porodica Dodik pjesmom odgovorila na američke sankcije (VIDEO)

Gorica Dodik, kćerka Milorada Dodika, predsjednika Republike Srpske, objavila je na svom X profilu video isječak na kojem se vidi da sa ocem pjeva pjesmu Šabana Bajramovića “Prokleta je Amerika”.

Iako nije navedeno kada je snimak nastao, očigledno je da je objavljen u ovom trenutku kao neka vrsta odgovora porodice Dodik administraciji Sjedinjenih Američkih Država, koja je nedavno uvela nove sankcije članovima ove porodice, i firmama za koje tvrde da su povezane s njima, pišu Nezavisne.

Nastavi čitati

Banjaluka

“PODRŠKU ĆEMO PRUŽATI I DALJE” Finalni dan Međunarodne kružne trke na stazi u Zalužanima (FOTO)

Na autodromu u Zalužanima uspješno je završena Međunarodna kružna auto-trka „Nagrada Banje Luke 2024“.

Finalnoj trci, u kojoj se za Otvorena prvenstva Republike Srpske i Srbije borilo 40 takmičara iz zemlje i regiona, prisustvovao je gradonačelnik Draško Stanivuković.

Tom prilikom on je zahvalio organizatorima Auto klubu “Crankshaft” na sjajnoj organizaciji, te dodao da će Grad i dalje pružati podršku ovom događaju.

-Sjajan događaj koji smo kao Grad sa zadovoljstvom podržali, ali ono što treba reći jeste i to da ćemo u vremenu koje je pred nama izdvojiti značajna sredstva kako bismo obnovili ovu stazu, jer ovakvi događaji nas podsjećaju da je to itekako potrebno. Drago mi je što ovaj događaj organizujemo zajedno sa Sportskim auto – karting savezom Srbije, što pokazuje koliko su Republika Srpska i Srbija povezane na svim poljima – poručio je gradonačelnik.

Inače, Grad Banja Luka podržao je ovaj događaj koji banjalučki Auto klub “Crankshaft” organizuje u saradnji sa Sportskim auto karting savezima Srbije i Srpske.

Nastavi čitati

Aktuelno