Connect with us

Banjaluka

POVODOM 8. MARTA: Gradonačelnik posjetio preduzeće „Gloria Line“

Povodom Međunarodnog dana žena – 8. marta, gradonačelnik Draško Stanivuković obišao je danas preduzeće „Gloria Line“.

Kako je prilikom posjete naglasio gradonačelnik, želja mu je da svake godine Dan žena obilježi na drugačiji način, te da svake godine pokaže jedan novi vid pažnje.

-Danas mi je drago što sam ovdje, što imam priliku da posjetim jednu ovakvu porodičnu kompaniju, gdje radi mnogo naših dama. Upravo u preduzeću „Gloria Line“ radi više od 60 radnika, što je mnogo značajno za našu Banju Luku. Radi se o brendu koji je prepoznatljiv u cijeloj Bosni i Hercegovini – kazao je Stanivuković.

Naglasio je i to kako je važno dodati da je na čelu ove kvalitetne i uspješne kompanije dama koja radi odličan posao – kako za samu firmu, tako i za Banju Luku.

-Ja sam došao da svim radnicama čestitam 8. mart i da im poželim sve najbolje, ne samo danas, nego svakog dana u godini. Grad za naše dame radi mnogo važnih stvari. Juče smo upriličili važnu manifestaciju, na kojoj biramo najispirativniju damu, damu koja će sve druge podsticati na učenje i nauku. Banja Luka je imenica ženskog roda i moramo da poklonimo posebnu pažnju našim damama. One moraju da budu uključene u politku, proizvodne kapacitete, da vode firme. Prethodnih godina posjetili smo i naše dame koje voze taksije, autobuse. Ovo mora da bude društvo koje šansu daje svkome, da svakome pružimo priliku da se dokaže. To je Banja Luka kakvu ja vidim – poručio je gradonačelnik.

Stanivuković je poručio i to kako je važno da na ovaj dan pokažemo dvije strane.

-Prva je šta smo uradili kao društvo za naše dame, a druga je da vidimo šta to još možemo da uradimo – poručio je on.

Vlasnik kompanije „Gloria Line“, Jasna Jović zahvalila je gradonačelniku Stanivukoviću na posjeti.

-Mi se bavimo prozvodnjom čarapa. Radimo 28 godina i zapošljavamo uglavnom žene – imamo oko 50 žena. Neke su sa nama od prvog dana. Drago mi je da nas je posjetio gradonačelnik, to nam mnogo znači – kazala je ona.

Banjaluka

BANJALUKA BLISTA! Svečano otvoreno Svjetsko prvenstvo u RAFTINGU! (VIDEO)

Spektakularnom ceremonijom otvaranja počelo je Svjetsko prvenstvo u raftingu koje se po treći put održava na rijeci Vrbas. Više od 400 takmičara iz 20 zemalja boriće se za odličja u Banjaluci ovih dana.

Akteri sa svih meridijana jedva čekaju da pokažu trenutnu formu i krenu u pohod na medalje. Rijekom Vrbas i organizacijom su bili oduševljeni, a kažu da na raspolaganju imaju najbolje moguće uslove.

– Juče smo stigli. Ovo je jako lijepo područje i jedva sam čekala da uđem u vodu. Voda je predivna. Nikada ranije nismo bili na raftingu ovdje. Ovo je naš prvi put na internacionalnom rafting događaju, tako da smo veoma uzbuđeni – rekla je Samanta Barone, kapiten reprezentacije SAD.


– Veoma smo srećni što smo ponovo ovdje, kao i prije dvije godine. Slalomska staza je odlična jer su tu veliki vrtlozi u koje upadate i veliki talasi. Zatim, spust, na početku je tu duboka i bistra voda, a potom ulazimo u topliju i sporiju vodu, tako da je zaista potrebno potruditi se. Ovo je teška staza koja je idealna za Svjetsko prvenstvo – kaže Tomas Štraus, kapiten reprezentacije Njemačke.

– Banjaluka zaista ima dobre vremenske uslove, atmosfera je veoma prijatna. Veoma je ugodno živjeti ovdje, takođe, Banjalučani su veoma ljubazni prema nama i zaista nam je prijatan boravak ovdje – ističu Japanke.

Istovremeno u slovenačkom timu ističu da su na Vrbasu već godinama kao na domaćem terenu.

Prvog takmičarskog dana na programu su nadmetanja u disciplini spust, a sve počinje u 11 časova.

Nastavi čitati

Banjaluka

POTPISANA PETICIJA: Pokrenuta procedura izmjene radnog vremena nedjeljom

Nakon što su u Banjaluci prikupili 1300 potpisa građana za inicijativu “Stop radnoj nedjelji” članovi Srpske demokratske stranke predali su danas peticiju u Gradsku upravu.

– Građani su se rado odazvali ovoj aktivnosti koja je iznad politike, poručio je predsjednik Gradskog odbora SDS-a Banjaluka, Željko Raljić.

Gradski odbor Srpske demokratske stranke pokrenuo je inicijativu za izmjenu Odluke o određivanju radnog vremena pravnim licima i preduzetnicima, koji obavljaju trgovinsku, zanatsku i uslužnu djelatnost na području grada Banjaluka.

– Inicijativa se ne odnosi na samostalne preduzetničke radnje i kioske, fokus je na velikim trgovačkim centrima”, katali su inicijatori ove akcije.

Ideja je potekla od gradonačelnika Banjaluke koji već tri godine zagovara da se prijedlog nađe pred banjalučkim odbornicima. Međutim, skupštinska većina do sada nije imala sluha i prijedlog se nije do sada našao ni na dnevnom redu skupštinskih sjednica.

Takođe, na prijedlog gradonačelnika Bijeljine, Ljubiše Petrovića, Skupština ovog grada krajem 2021. godine donijela je odluku o neradnoj nedjelji.

Insajder.in

Nastavi čitati

Banjaluka

PORUKA ORGANIZATORA OVOGODIŠNJEG “MOTO FESTA”: Ponosno podržavamo projekat izgradnje kuće „Predah“

-Moto fest ove godine ponosno podržava projekat izgradnje kuće „Predah“, namijenjene privremenom i dugoročnom zbrinjavanju djece, mladih i odraslih sa smetnjama u razvoju.

Poručili su ovo organzatori MK „Stršljen“, pred novo izdanje ovog festivala.

Dodaju i to kako ovaj humani projekat ima za cilj pružiti siguran i podržavajući dom za one kojima je najpotrebniji.

-Kako bismo zajedno ostvarili ovaj plemeniti cilj, otvoren je humanitarni broj 1414 koji možete pozvati i donirati 1 KM za izgradnju kuće „Predah“. Takođe, uplate možete izvršiti na broj žiro računa 5550071103488844. Naša zajednička podrška i velikodušnost su ključni za uspjeh ovog projekta. Svaki poziv i donacija je korak bliže cilju – stvaranju doma punog ljubavi i brige za one kojima je to najpotrebnije. Budimo humani zajedno – poručuju organizatori.

Podsjećamo, sedmo po redu izdanje „Moto Festa“ Banja Luka 2024, biće održano od 30. maja do 1. juna na banjalučkoj tvrđavi Kastel, pod sloganom „Live, Ride & Respect!“.

Nastavi čitati

Aktuelno