Connect with us

Politika

Predsjedništvo BiH daje pola miliona KM za dva luksuzna automobila

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine odlučilo je da potroši gotovo 485.000 KM za nabavku dva automobila, iako su nedavno nabavili dvije limuzine vrijedne oko 100.000 maraka.

 

 

Za jedno vozilo za koje su spremni izdvojiti čak 318.357 KM sa PDV-om su zatražili da bude metalik crna limuzina sa stalnim pogonom na prednje i zadnje točkove, da posjeduje ventilaciju i masažu prednjih i zadnjih sjedišta, kao i automatski četvorozonski klima uređaj.

Zahtijevaju da automobil ima kožne presvlake sjedišta, asistenciju za praćenje linije na putu, asistenciju za pomoć prilikom parkiranja vozila, multifunkcionalni kožni upravljač sa funkcijom izmjene brzina, akustična stakla sa duplim staklima za bolju izolaciju od buke, digitalni radio i TV prijem, tvornički ugrađen frižider za piće, kao i tvornički ugrađen projektor na prednjoj šajbi.

Kada su u pitanju karakteristike vozila zatražili su da ono bude metalik crne ili sive boje, da ima LED svjetla sa matrix tehnologijom, sistem za djelimično zakretanje zadnjih točkova prilikom upravljanja vozilom, kao i sistem samostalnog parkiranja sa senzorima za parkiranje naprijed i nazad i kamerama 360 stepeni.

Žele i grijanje prednjih i zadnjih sjedišta, zatamnjena zadnja bočnja stakla i zadnje vjetrobransko staklo, ali i bezbjednosni sistem za upozorenje o napuštanju vozne trake i asistencijom upravljanja.

Takođe su naglasili i da je potrebno da norma izduvnih gasova bude minimalno euro 6, mijenjač mora biti automatski, a pogon na sva četiri točka.

Podsjećamo, članovi Predsjedništva BiH Željka Cvijanović, Željko Komšić i Denis Bećirović su se i krajem prošle godine, odmah po preuzimanju mandata, počastili novim automobilima.

Tada su naručili tri nove limuzine vrijedne gotovo 285.000 KM, ali nabavka nije u potupnosti uspjela. Naime, dvije jeftinije limuzine, vrijedne ukupno oko 100.000 maraka su im stigle, dok je nabavka za onu najskuplju od 150.000 KM poništena jer nijedna ponuda nije dostavljena u krajnjem roku.

Politika

Petrović najavio kampovanje pred Vladom ako ne bude raspuštena Skupština grada

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović u Vladu Srpske predao je inicijativu za raspuštanje Skupštine grada Bijeljina nakon neuspjelog referenduma za njegov opoziv.

Petrović je inicijativu, koja je izgubila na sva 183 biračka mnjesta, nazvao kaolicijom “Pokradimo Bijeljinu”.

– Danas smo po obećanju došli u Vladu Republike Srpske, da podsjetimo ministarstva na neke projekte koje je grad Bijeljina predavao u protekle dvije i po godine, jer su neki zvaničnici govorili da oni ne znaju šta treba Bijeljini i da im se niko ne obraća – istakao je dr Ljubiša Petrović.

Kaže da je ukupna vrijednost predviđenih projekata, koje su ranije uputili Vladi Republike Srpske, bila više od 40 miliona KM.

– Smatramo da preko 114 hiljada građana grada Bijeljina zaslužuju i više od tih 40 miliona KM. Samo jedan ATP turnir u Banjaluci koštao je preko 50 miliona KM. Postavljamo pitanje da li je važniji jedan ATP turnir koji košta preko 50 miliona KM ili 40 miliona KM projekata za preko 114 hiljada građana grada Bijeljine – upitao je Petrović.

Nastavi čitati

Politika

Nele Karajlić meta napada: Odbio da optuži vlast za zločin u školi na Vračaru VIDEO

Beograd – Nenad Janković, poznatiji kao dr Nele Karajlić, meta je napada zbog izjave da ga neko teško može uvjeriti da je tragedija u Beogradu povezana sa vlašću.
Naime, Nele je rekao da mu ono što se dogodilo u školi “Vladislav Ribnikar” više liči na film “Terminator”.”Sarajevska nemoralna hulja, sa adresom u Beogradu, Nele Karajlić, danas je u emisiji “NU 2” na HRT-u, oslobodio “Vučićevu vlast” i “rijaliti programe”, od bilo kakve odgovornosti za stravične zločine u Srbiji , okrivivši “Terminatora” i “Holivud”… Za kraj je raspisao i izbore”, poručio je jedan tviteraš, prenose Novosti.

 

GLAS SRPSKE

Nastavi čitati

Politika

Višković zatražio da se riješi problem zdravstvenog osiguranja građana u Srpskoj

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković zatražio je od resornog ministarstva da u saradnji sa Fondom zdravstva omoguće da građani Republike Srpske koji su ostali bez zdravstvenog osiguranja poslije ukidanja vanredne situacije u Srpskoj, mogu koristiti prava iz oblasti zdravstvene zaštite na prelazni period do 60 dana.

Šezdeset dana je predviđeno, kako bi u tom roku mogli da se usklade sa obavezama koje nalaze zakon o zdravstvenoj zaštiti.

Nezavisne

Nastavi čitati

Aktuleno