Connect with us

Region

PREKINUTO SUĐENJE MIKI ALEKSIĆU: Branilac URLAO na sudiju, tvrdio da ga glumica Milena Radulović ispravlja

Na suđenju Miroslavu Miki Aleksiću je nastao potpuni haos.

Suđenje profesoru glume Miroslavu Miki Aleksićuvanredno je prekinuto nakon što je njegov branilac advokat Zoran Jakovljević počeo da viče na sudiju i žali se da ga Milena Radulović glumica koja je bila ispravlja. Suđenje je prekinuto nakon što je Jakovljević krenuo sa gomilom pitanja koja se odnose na to da li je Milena pre krivične prijave protiv Aleksića pričala sa advokatima.

Ona je rekla da je dvije, tri godine ranije željela da prijavi i da je pričala sa jednim advokatom. Odlučila je kada je pričala sa Ivom Ilinčić i sa njihovim roditeljima. Nakon toga advokat je tvrdio da je Milena rekla da je razgovarala sa više advokata, aludirajući na to što je otac Ive Ilinčić advokat. Milena ga je ispravila i rekla da je pričala sa Ivom, kao i njenim roditeljima.

“Ja nikoga od djevojaka koje su doživele se**ualno nasilje, a napominjem da ih znam mnogo više nisam zvala da učestvuje u prijavi. Smatrala sam da je to njihov izbor”, rekla je ona i navela jedno ime djevojke za koju zna da je Aleksić po*no uznemiravao, na šta se branllac Aleksića glasno nasmijao. Advokat je tada krenuo sa dramom u sudnici.

Advokat: Pa ona mene ispravlja, a ja njoj objašnjavam. (počeo je da viče) Sudija, stalno mi upadate u riječ.
Sudija mu je potom izrekao opomenu.
Advokat: Ona me ispravlja, ovo je strašno!
Nakon što je sudija naveo da je ponašanje Zorana Jakovljevića potpuno neprimjereno, on je nastavio da viče i sudija je izrekao vanrednu pauzu od 15 minuta. Inače, na početku ročišta Milena Radulović je rekla da ostaje pri svom iskazu. Advokat Jakovljević koji brani Aleksića je odmah potom počeo da joj postavlja pitanja.

Ovako je teklo saslušanje.

Advokat: Ja ću sudija pre nego što krene ispitivanje dati jedan procesni predlog, obrazlažem činjenicom da je oštećena koja je pokrenula postupak predlažem da svedok oštećena ponovi svoj iskaz pred sudom”.
Sudija je odbio taj prijedlog, a tužiteljka je rekla da branilac ponovo pokušava da odugovlači na šta se on nasmijao i počeo sa ispitivanjem.
Advokat: Šta je oštećena po zanimanju
Milena: Glumica.
Advokat: Proučavajući vašu biografiju stoji da ste pisac scenarija
Milena je istakla da je na samo jednom projektu učestvovala na promjeni dijaloga, a zatom su usljedila pitanja o njenom master radu.
Advokat: Kažete da ste glumica, morate da čitate i pamtite tekstove. Koliko dobro to radite?
Milena: Neki tekst je teži, neki lakši.
Advokat: Da li bolje pamtite tekstove koje ste vi pisali?
Milena: Ja ni jedan tekst nisam napisala.
Sudija je opomenuo branioca da se vrati na krivični postupak.
Advokat: Krenuću od tačke 4 optužnice, vi kažete: “Dva časa se ništa ne desi, pa se desi događaj koji sam opisala”.
Advokati oštećenih su opomenuli Jakovljevića da kaže na kojoj stranici to čita.
Advokat: Pa kako ja sa njima, oni se nisu spremili za suđenje. Kolega, je l možete da nađete ili da priđem da vam pokažem?
Zatim se vratio na iskaz, citarao je Milenu: “Spremala sam se da mu nešto kažem”. Da li stojite iza ovoga?
Milena: Željela sam više puta dok se ne događaju te radnje, postojali su časovi kada nije bilo napada da mu kažem da me pusti na miru, da mi kaže zašto to radi.

Region

Ministar policije iznio ZASTRAŠUJUĆE DETALJE: Hajrizi bio SPREMAN DA UBIJE JOŠ NEKOG, ne samo policajce

Dva dana smo ga pratili na kamerama, prvo je ukrao bicikl. Bio je spreman da ubije još nekog, a ne samo policajce.

Izjavio je to Ivica Dačić, ministar unutrašnjih poslova Srbije, nakon što je stigao u Loznicu gdje je policija u razmjeni vatre likvidirala Fatona Hajrizija, osumnjičenog da je jednog policajca ubio, a drugog ranio.

“To su bile dvije neprospavane noći za sve nas. Bile su angažovane sve linije, policijske stanice, SAJ, helikopterske stanice, uprave granične policije… Bilo je uključeno 400 ljudi. Doveli smo vas ovdje da vidite kako to izgleda. Pucao je, policija ga je likvidirala, nije bilo moguće da se preda. Riječ je o surovom i ogrezlom kriminalcu, ovo mu je peto ili šesto ubistvo. Time smo se riješili ne samo albanskog terorizma, već i međunarodnih slučajeva. Nećemo imati ni prema kome milost, policijac je izgubio život na dužnosti, svi su bili u strahu, ubio bi još nekoga”, izjavio je Dačić.

Ministar policije iznio je još jedan detalj.

“Fatonov brat je lagao da mu je ovaj ukrao dokumenta, on mu ih je poslao u Srbiju. Tražićemo da se iz Njemačke izruči Artan Hajrizi, brat ubice”, rekao je Dačić. Podsjetimo, Faton Hajrizi se sumnjiči da je ubio policajca Nikolu Krsmanovića i ranio Vjekoslava I.

Nastavi čitati

Region

VUČIĆ, ŠOLC I EU OTVORENO O “JADRU”: Srbija će zbog litijuma zauzeti centralno mjesto u evropskoj ekonomiji

Njemački kancelar Olaf Šolc prisustvuje Samitu o strateškim sirovinama u Beogradu gdje se razmatraju planovi o budućoj eksploataciji sirovina za litijum u Srbiji. Njemačka i EU otvoreno podržale projekat.

Potpredsjednik Evropske komisije i evropski komesar za međuinstitucionalne odnose i strateško predviđanje Maroš Šefčovič izjavio je da će Srbija zauzeti centralno mjesto u najvažnijim strateškim lancima vrijednosti.

On je rekao da će “19. jul ući u knjige istorije kao veliki dan za ekonmiju Srbije, zato što danas Srbija postaje zemlja koja pravi korake naprijed da zauzme centralno mjesto u evropskoj ekonomiji.”

Kako je naveo, “Srbija će zbog tog projekta napredovati i postati jako važna zemlja i istakao da će ovim projektom ojačati srpska privreda”.

Šolc: Ima dosta razloga za projekat Jadar
Nemački kancelar Olaf Šolc izjavio je da mu je drago što u Beogradu vidi veliki broj predstavnika tržišta sirovina koji su uključeni u projekat iskorišćavanja mineralnih sirovina i istakao da ima dosta razloga za realizaciju projekta Jadar u Srbiji.

“Ovo je važan trenutak, da bi se razgovaralo o znatnom potencijalu projekta Jadar. Veliki broj ljudi je neumorno radio na tome da to danas sve bude moguće i zahvalio bih se na zalaganjima za angažovanje, na marljivosti. Samo na taj način je bilo moguće da se sastanemo danas i da možemo razgovarati”, rekao je Šolc.

Kako je rekao, ima dosta razloga za ovaj projekat i to je po njegovom mišljenju dobar projekat za Srbiju.

“On stvara nove potencijale lanca vrednosti, obezbeđuje mogućnosti za stvaranje radnih mesta, ne samo kada je reč o rudarstvu, nego i u drugim koracima prerade, povezuje Srbiju sa budućnošću mobilnosti, koja mora raditi bez emisije ugljen – dioksida. Dakle, reč je o prekretnici za mobilnost u budućnosti”, rekao je Šolc i istakao da će sve biti urađeno po najvišim ekološkim standardima.

Prema njegovim rečima, ključno je da se unapredi električna mobilnost, a litijum je nezamenjiva sirovina za tako nešto.

“Litijum nam je potreban, i to je prva poruka za tranziciju mobilnosti. Baterije su ključne kada je reč o električnoj mobilnosti i u tome. Litijum igra veoma važnu ulogu, kao što je do sada igrala nafta. Mi međutim ne sagorevamo ovu sirovinu, nego ćemo je koristiti za dugotrajnu budućnost”, istakao je nemački kancelar.

Naveo je da je ovde reč o cirkularnoj ekonomiji, što između ostalog znači da ono što se kopa iz zemlje se koristi više puta.

Istakao je da se rudarstvom pokreće cirkularna ekonomija i da Srbija igra ključnu ulogu u tome kao “naš partner u Evropi”.

“Važno je da se pridržimo najviših standarda zaštite životne sredine tamo gde se dešava rudarstvo. To je važno za sve nas, ali i za budućnost i za životnu sredinu u kojoj želimo svi da živimo. Nismo tu samo da damo podsticaj, nego ćemo biti celo vreme partner za sprovođenje ekoloških prihvatljivih rešenja koristeći naših znanja inženjera u rudarstvu”, poručio je Šolc na Samitu.

On je rekao da je neophodna nova perspektiva i način na koji se posmatraju stvari i da će primer Srbije ohrabriti i sve druge da krenu istim putem.

Šolc je istakao da podržava rudarstvo u Nemačkoj, Evropskoj uniji i velikom broju zemalja sveta, ali da se to realizuje na način da i te zemlje u kojima se vrši rudarstvo profitiraju na poseban način.

Nemački kancelar je poručio i da, kada je reč o perspektivi država Zapadnog Balkana u odnosu na EU, Nemačka želi da se ona istvari brzo i da sve te države pripadaju EU.

“Mi ćemo svim snagama podržati taj proces sa svim političkim aktivnostima, velikim procesom, drugim stvarima, ali velikom rešenošću da spojimo Evropu na taj način”, istakao je Šolc.

Nastavi čitati

Region

ŠOLC U BEOGRADU: Danas sastanak sa Vučićem, evo koja pitanja će biti na stolu

Njemački kancelar Olaf Šolc doputovao je sinoć u posetu Beogradu, a na aerodromu “Nikola Tesla” dočekao ga je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Prilikom ulaska u vazdušni prostor Srbije, Šolcov avion su dočekala dva lovačka para aviona MiG-29 RV i PVO Vojske Srbije, a za doček njemačkog kancelara i delegacije na aerodromu je postavljen crveni tepih i počasni vod Garde Vojske Srbije.

U čast dolaska Šolca, na više mjesta u Beogradu, duž puteva i ulica postavljene su njemačke zastavice.

Vučić se juče susreo sa Šolcom na otvaranju četvrtog Samita Evropske političke zajednice u Londonu.

Vučić je najavio da će danas imati bilateralni sastanak sa Šolcom u Beogradu i da će razgovarati i o evropskom putu Srbije, političkim odnosima, razvoju naše ekonomije, kao i da će sa EU biti potpisan memorandum o razumijevanju u vezi sa mineralnim sirovinama, prenopsi Tanjug.

Vučić je novinarima u Londonu rekao da će biti riječi i o Agendi rasta i reformskom planu, kao i pridruživanju jedinstvenom evropskom tržištu.

Predsjednik je u srijedu izjavio da će biti potpisan Memorandum o razumijevanju između EU i Srbije o strateškom partnerstvu o održivim sirovinama, kao i Pismo o namjerama da se u Srbiji formira cio vrijednosni lanac.

Vučić je naveo da će u ime Evropske komisije ugovor sa predstavnicima Vlade Srbije potpisati potpredsjednik Evropske komisije Maroš Ševčovič.

Najavio je da u Beograd doći i predstavnici Evropske banke za obnovu i razvoj, predstavnici KFV-a, predstavnici Italijanske razvojne banke, kao i predstavnici Mercedes-Benca.

Nastavi čitati

Aktuelno