Connect with us

Hronika

Produžen pritvor ocu osumnjičenom da je držao ćerku zatočenu u stanu na Zvezdari

Prvi osnovni sud u Beogradu danas je produžio pritvor Urošu P, osumnjičenom da je svoju osmogodišnju ćerku držao zatočenu u stanu na Zvezdari.

Prema ovom rešenju suda pritvor osumnjičenom može trajati do 30 dana, rečeno je Tanjugu u tom sudu.

Uroš P. je prethodnog mjeseca na saslušanju izjavio da će iskoristiti svoje zakonsko pravo i braniti se ćutanjem, kao i da je u dužem vremenskom periodu koristio opojne droge i alkohol.

Naredbom o sprovođenju istrage osumnjičenom je stavljeno na teret da je u vremenskom periodu dužem od dvije godine bezobzirnim ponašanjem ugrožavao tjelesni integritet svoje ćerke, maloljetne  L.P. čime bi učinio krivično djelo Nasilje u porodici.

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu juče je najavilo da će istraga protiv osumnjičenog biti gotova za nekoliko dana, kada će se ovo tužilaštvo oglasiti zvaničnim saopštenjem.

Nakon što je 24. marta izvršen pretres stana na Zvezdari u kom je pronađena maloletna oštećena, dežurni zamjenik javnog tužioca je naložio policijskim službenicima da raspišu potragu za osumnjičenim koji se dao u bjekstvo.

Uroš P. je pronađen 28.marta, kada mu je određeno zadržavanje.

Više javno tužilaštvo u Beogradu je prethodnog mjeseca dalo naloge policiji da ispita ima li eventulanih propusta u radu institucija u vezi ovog slučaja, odnosno da li ima elemenata krivičnog djela nesavjesan rad u službi u postupanju organa starateljstva iz Centra za socijalni rad, lokalne samouprave, koja treba da vodi računa o upisu deteta u predškolsku ustanovu, a potom i osnovnu školu, kao i rad i nadležne zdravstvene ustanove.

TANJUG

Hronika

TRAGIČNO! Tijelo mladića pronađeno u Drinskom jezeru

Beživotno tijelo Drage Tanaskovića pronađeno je u Drinskom jezeru u Ustiprači.

Kako Kliks, saznaje tijelo su pronašli ribari.

Uviđaj je u toku, a više detalja biće poznato naknadno.

Stric Drage Tanaskovića, Radoš Tanasković izjavio je ranije kako ne vjeruje da je riječ o samoubistvu te očekuje da nadležni obave istragu i da se utvrdi kako je nastupila smrt.

Nestanak Drage Tanaskovića, njegov stric Radoš Tanasković prijavio je 28. marta i od tada je trajala potraga za 30-godišnjim pripadnikom Oružanih snaga BIH.

Tanaskovića je policija uhapsila 25. marta zbog navodnog pokušaja iznude. Uhapšen je u Bileći i doveden u PS Foča odakle je pušten 26. marta u večernjim satima, odnosno u 21.05 minuta.

Kamere su zabilježile da se te noći spustio do rijeke ispod mosta u Foči gdje su pronađeni opušci od cigareta.

Nastavi čitati

Hronika

UŽAS U SPLITU! Muškarac prebio dvije žene DOK SU PILE KAFU

Stravično nasilje jutros na splitskoj Rivi.

Prema svjedočenjima sredovječni muškarac, gost kafića, napao je dvije žene koje su sjedile ispred njega.

Napad je uslijedio nakon što je, kako se čini, prisluškivao njihov privatni razgovor, prenosi Dalmatinski portal.

Nakon što je žene udario, muškarac je pokušao pobjeći s mjesta događaja. Međutim, građani koji su bili u blizini priskočili su u pomoć žrtvama, a neki su se odvažili i krenuli za napadačem kako bi ga spriječili u bijegu.

Policija je brzo reagovala i uhapsila napadača. Hitna pomoć je takođe pozvana jer je jedna od napadnutih žena bila povrijeđena i krvarila.

Srpskainfo

Nastavi čitati

Hronika

NOVI OBRAT! Potraga za tijelom male Danke mogla bi biti obustavljena

U Borskom okrugu se i danas, deseti dan od hapšenja osumnjičenih za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić, na terenu nastavlja potraga za tijelom djevojčice. Intenzitet potrage opada i u ovom obimu bi, prema nekim nezvaničnim informacijama, mogla da bude obustavljena tokom sutrašnjeg dana, ali će se nastaviti na drugačiji način.

Tokom jučerašnjeg dana pretraženo je korito Zlotske rijeke i to od sela Zlot ka mjestu Sumrakovac, kao i rezervoari za vodu.

Razlog zašto se pregledaju cisterne i rezervoari je što su obojica osumnjičenih za ubistvo male Danke radili u JKP “Vodovod” i što odlično znaju raspored tih rezervoara, a zbog posla su ih obilazili redovno i znaju sva skrovita mjesta, pa je sada fokus potrage na tome.

Pripadnici Uprave kriminalističke policije (UKP) iz Beograda i Bora od utorka pregledaju okolinu kuće jednog od osumnjičenih D.D. u selu Zlot.

Pretražen je i Lazarev kanjon, kao i jama iznad kanjona doboka 70 metara.

Nastavi čitati

Aktuelno