Connect with us

Zanimljivosti

PUN MESEC U BIKU PRAVI DRAMU Detaljni horoskop za svaki znak, evo ko će najbolje proći, a ko najgore

Od danas je na snazi pun Mesec, ali ovaj mesec nije ni nalik onom na koji smo navikli. Zapravo, za vreme punog meseca u znaku Bika imaćemo najizazovnije i najteže aspekte tog punog Meseca koji će svaki znak dotaći, dobro potresti i doneti korenite promene u narednih nekoliko meseci
Sa jedne strane tranzitni Mesec, Uran i Severni čvor će praviti jedan od lošijih aspekata opozicije ka Suncu, Merkuru, Veneri i Južnom čvoru, a kao „šlag na tortu“ doći će tranzitni Saturn, koji će graditi najteži aspekt kvadrata na sve navedene planete. Dakle, jedna „bomba“ koju ćemo svi osetiti. Ovaj stelijum planeta u znaku Škorpije i Bika „potpomognut“ Saturnom iz Vodolije napraviće za fiksne znake blago rečeno haos, ali će i ostali znakovi biti na blagom udaru.

Ovaj aspekt će trajati od 5. novembra do 14. novembra. A pun Mesec je i pomračen kao što sam navela, pa ne preuzimajte rizike. Poseban oprez u partnerskim odnosima i izbegavajte sukobe i rasprave, upozorava naš astrolog Aleksandra Bjeljac i donosi detaljni horoskop za svaki znak Zodijaka za naredni period.

OVAN
Vama se ovaj sklop aspekata dešava na polju druge, osme i jedanaeste kuće horoskopa, što nagoveštava da su pred vama krize u finansijskom smislu. Mnogi mogu očekivati prekid posla, gubitak finansija, preterano trošenje. Izbegavajte apliciranje za kredite i pozajmice svake vrste. Ortački poslovi mogu pući u ovom momentu. Izbegavajte svaku vrstu ulaganja kao i započinjanje novih poslova, bilo samostalno, bilo sa nekim. Takođe, period kriza i nervoze pa se se primirite u ovom periodu.

BIK
Kod vas se ovi aspekti odigravaju kroz prvu, sedmu i desetu kuću horoskopa, što nagoveštava korenite promene u vama samima, ali i u vašim odnosima sa drugim ljudima. Mnogi brakovi mogu doživeti krize, sva javna izlaganja, kao i javni poslovi mogu doživeti fijasko – pa oprez. Bićete nervozniji i napetiji nego obično, a imaćete osećaj kao da ne možete da izađete iz kalupa napetosti pa će vas i svaka sitnica izbaciti iz takta. Takođe moguće svađe i konflikti sa nadređenima kroz posao. Nestabilni poslovi sada se mogu prekinuti, onima koji čekaju produženje nekog ugovora male su šanse da se isti produže.

BLIZANCI
Vama se ovi aspekti odigravaju kroz šesto, dvanaesto i deveto polje horoskopa. Dosta nervoze i lošeg raspoloženja je pred vama. Pad energije, nesanica, glavobolja i kriza u vama samima. Izbegavajte konflikte kroz radno mesto, sa kolegama i svim ljudima koji su vezani za vaš posao. Period lošiji za one koji posluju sa inostranstvom, takođe loše za putovanja i za bilo koje promene vezane za inostranstvo. Više odmarajte, unosite više vitamina i gledajte kroz neki hobi da izbacite negativnu energiju koju će vam ove planete doneti.

RAK
Pred vama je udar na petu, osmu i jedanaestu astrološku kuću. Mnoga prijateljstva će se okončati. Sve nestabilne emotivne veze, ljubavi sada se mogu završiti. Ni sami nećete znati koje poteze vučete i šta je najbolje za vas. Ako planirate začeće ovo nije dobar period – pa izbegavajte. Moguće su finansijske krize, izbegavajte zajmove, kredite i apliciranja za bilo koju vrstu finansijske pomoći. Izbegavajte u ovom periodu započinjanje novih poslova i projekata.

LAV
Vama se ovaj tranzit planeta odigrava kroz četvrto, sedmo i deseto polje horoskopa. Izbgevajte sukobe sa porodicom, moguća neka otežanja oko imovine. Period nije povoljan za prodaju, zamenu i uopšteno kupovinu nekretnine. Izbegavajte rasprave sa bračnim partnerom. Nije povoljno vreme za javna eksponiranja, promocije i uopšteno poslove vezane za javnost i medije. Moguće tenzije sa nadređenima pa povedite računa.

DEVICA
Kod vas se tranzit punog Meseca odigrava kroz treću, šestu i devetu kuću natalnog horoskopa. Vreme kada ćete biti konfuzni, rasejani, napeti. Obratite pažnju na kimunikaciju jer ćete biti skloni raspravama. Izbegavajte brzu vožnju i oprez inače u saobraćaju, jer su moguće nezgode. Nije povoljno vreme za kupovinu ili prodaju prevoznog sredstva. Ako potpisujete neka važna dokumenta ili uopšteno ako radite sa dokumentima savetuje se veliki oprez, jer su moguće greške. Nije povoljno vreme za promenu posla, kao ni za upis fakulteta i uopšteno edukovanje. Takođe period nije povoljan za putovanja.

VAGA
Vama će ovaj pun Mesec delovati na drugo, peto i osmo polje horoskopa, stoga vam se savetuje da izbegavate rasprave sa voljenom osobom. Mnoge nestabilne i nesigurne veze sada mogu doživeti prekid. Budite obazrivi sa finansijama, mogući su neplanirani troškovi. Nije dobro vreme za dodatne zarade, kao ni za apliciranje kredita i uopšte pozajmica. Za neke mogući problemi oko nasledstva koji se vuku duže vreme. Period u kom nećete biti baš raspoloženi i nećete imati volje, pa gledajte da ovaj naboj negativnih energija eliminišete kroz neki vaš hobi.

ŠKORPIJA
Vama se tranzit planeta realizuje kroz prvu, četvrtu i sedmu kuću horoskopa. Mogući su problemi unutar porodice, problemi kroz partnerski i bračni život i naglašeni su generalno konflikti sa drugim ljudima. Možete biti konfuzni, napeti. Izbegavajte sklapanja bilo kakvih javnih i partnerskih odnosa, kao i poslova i javnih izlaganja. Mogući problemi oko mesta stanovanja, problemi sa imovinom, ali i sa jednim roditeljem, pa budite oprezni jer su moguća opterecenja i poteškoće oko svega navedenog. Više se odmarajte.
STRELAC
Vama se pun Mesec odražava kroz dvanaesto, treće i šesto polje horoskopa. Period sa dosta turbulencija, rasprava i konflikata kako kroz posao, tako i sa ljudima u vašem okruženju pa se primirite. Moguća je nesanica i hronični umor, ali i mentalne blokade pa se više odmarajte. Mogući nesporazumi kroz radno mesto, mnogi će želeti da prekinu posao, ali izbegnite to jer nije povoljno vreme za nove poslove. Loši i nestabilni poslovi upravo se sada mogu završiti. Bićete mrzovoljniji i lenji u ovom periodu pa gledajte da svu negativnost ovih aspekata kanališete kroz neki sport.
JARAC
Vama se skup tranzita održava kroz drugo, jedanaesto i peto polje horoskopa gde će se akcenat staviti na društveni život, hobi i uopšteno zadovoljstva, ali i finansije. Mnoga prijateljstva će se u ovom periodu prekinuti. Vreme nije za realizovanje vaših nekih planova i želja, pa izbegavajte započinjanje svih novih stvari. Takođe period nije dobar za promenu posla, niti bilo kakve dodatne anganžmane, jer šteta može biti veća od koristi. Pojačani troškovi pa vodite računa gde dajete novac. Takođe period zahlađenja u emocijama, pa vodite računa da voljenu osobu ne udaljite svojim postupcima. Izbegavajte ulazak u nove veze i avanture, jer ćete brže raskinuti nego što ste uplovili u iste. Period neželjenih trudnoća.

VODOLIJA
Vama se ovaj pun Mesec odražava kroz četvrto, deseto i prvo polje horoskopa. Period je kada ćete imati poteškoća kroz karijeru i uopšteno posao. Bićete razapeti između porodičnih i poslovnih obaveza, pa su moguće tenzije na oba polja. Dosta nervoze i napetosti će biti u vama i imaćete osećaj da vam ništa ne polazi za rukom. Moguće raprave sa nadređenima oko posla. Takođe period nagomilavanja posla i kao da nećete uspeti da sve svoje radne zadatke završite u roku, što će vas dodatno činiti nervoznima. Opustite se i laganim tempom ćete sve uspeti da završite vezano oko posla i porodičnih obaveza.
RIBE
Vama će ovaj pun Mesec delovati na dvanaestom, trećem i devetom polju horoskopa. Period kada ćete poželeti da se osamite, nekako vam neće prijati gužva ni buka, kao i konatkt sa ljudima. Možete biti depresivniji nego inače, takođe loši snovi, spavanje. Izbegavajte rasprave jer je naglašen loša komunikacija sa drugim ljudima. Period nije povoljan za putovanja, kao ni za započinjanje obrazovanja, novih kurseva. Mogući kvarovi na prevoznom sredstvu, pa oprez. Izbegavajte brzu vožnju, moguće su i saobraćajne kazne i prekršaji. Izađite u prirodu, više šetajte u ovom periodu da biste mogli da se napunite pozitivnom energijom, da biste lakše prebrodili nalet ovih negativnih tranzita u periodu koji je pred vama.
aloonline.ba

Zanimljivosti

Šoljica kafe za 995 evra: Gosti oduševljeni, cijena im ne smeta (VIDEO)

Da li biste platili 995 evra za šoljicu dobre kafe? Ima onih koji itekako rado daju taj novac za samo jednu šoljicu kafe.

Brew Lab Cafe u Penritu u Australiji tvrdi da ima neke od najboljih kafa na svijetu, a gosti su oduševljeni njihovom kafom čak i po tako visokoj cijeni.

Da biste popili “specijalnu kafu” u tom kafiću, morate da najavite dolazak najmanje dvije nedjelje unaprijed.

Mič Džonson, vlasnik Brew Lab-a, objasnio je zašto je potrebno da se gosti najave.

“Nakon što dobijemo porudžbinu za tu vrstu kafe, stupamo u kontakt sa saradnicima u Panami, oni ispeku kafu, a potom svojim privatnim avionom šalju zrna kafe. Kafa se pravi od zrna biljke koja raste na 1.700 metara nadmorske visine pored vulkana u Panami”, rekao je Džonson.

Neobično putovanje kafe bez sumnje doprinosi visokoj cijeni od 995 dolara po šoljici (1.500 AUD/800 funti), ali sama zrna su odlična.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Brew Lab Cafe (@thebrewlabcafe)

Kada zrna stignu, podvrgavaju se preciznom procesu kuvanja u laboratoriji Brew Lab koristeći prethodno navlaženi filter papir i vodu kuvanu na tačno 94 stepena Celzijusa.

“Kafa se sipa u šolju više puta, svaki put u savršenom trenutku kako bi se obezbijedio savršen ukus”, kaže Mič Džonson, vlasnik Brew Lab-a.

Srećom, Brew Lab ima i jeftinije kafe, iako su cijene i dalje veće od cijena prosječnog kafića.

“Imamo neke goste koji dolaze jednom nedjeljno da probaju naše kafe za 100 ili 200 australijskih dolara”, prenosi b92.

Nastavi čitati

Zanimljivosti

Ovo su tri najmoćnija astrološka znaka

Iako svaki sunčev znak ima svoju snagu, postoje određeni znakovi koji imaju urođenu sposobnost da očaraju ljude svojim šarmom i posebnošću.

Lav

Kralj džungle i zodijaka nosi ovu titulu, jer ostavlja snažan utisak na sve, od kolega do nadređenih. Iako se ovaj horoskopski znak u početku može činiti pomalo zastrašujućim i arogantnim, postoji razlog zašto niko nikada nije u stanju da odoli njegovim naredbama. Bez obzira na to gdje idu ili s kim su okruženi, uvijek uspijevaju da svojom harizmom očaraju veliki broj ljudi. Lavovi jednostavno znaju kako da pokrenu akciju bilo gdje i bilo kad.

Škorpija

Da li ste ikada upoznali Škorpiju koja nije imala intenzivan pogled u očima i veliku dozu samouvjerenosti. Postoji nešto u strasti i predanosti ovog sunčevog znaka zbog čega se većina ljudi u njihovom društvu osjeća opčinjenim.

Škorpije su sposobne da funkcionišu same ili u grupi što ih čini stvarno moćnim vođama. Izuzetno su posvećeni, ništa ih ne može zaustaviti kada jednom nešto odluče da urade.

Bik

Moćni Bik nesumnjivo je jedan od dominantnih znakova zodijaka. Oni znaju šta žele, a takođe znaju i kako da to dobiju, bilo radom ili prevarom. Tvrdoglavi su, odlučni i žilavi, ne prihvataju ne kao odgovor. Uz intenzivnu i avanturističku ličnost, nemaju čega da se boje. Dakle, oni idu za onim što žele u životu i uglavnom to i dobiju.

Nastavi čitati

Zanimljivosti

Ovaj znak će se obogatiti na ljeto

Naredni period donosi mnoge promjene za većinu horoskopskih znakova, ali mjeseci pred nama biće posebno značajni za jedan znak Zodijaka.

Mnogobrojne mogućnosti će se otvoriti do početka ljeta, a vi nećete znati čega da se prvo dohvatite.

Dobra vijest je da će vas sreća pratiti na svakom koraku, pa uopšte nećete morati da brinete. Moguće su nove poslovne prilike, dodatni poslovi, povišica.

Sreća stiže i od poznanika i prijatelja, pa je vrlo vjerovatno da ćete preko njih upoznati osobu svog života ili će vam oni pomoći da se dokopate dugo očekivanog posla.

U pitanju je Vodolija, kojoj će se sreća osmjehnuti posle teških mjeseci.

Nastavi čitati

Aktuleno