Connect with us

Zanimljivosti

PUN MESEC U BIKU PRAVI DRAMU Detaljni horoskop za svaki znak, evo ko će najbolje proći, a ko najgore

Od danas je na snazi pun Mesec, ali ovaj mesec nije ni nalik onom na koji smo navikli. Zapravo, za vreme punog meseca u znaku Bika imaćemo najizazovnije i najteže aspekte tog punog Meseca koji će svaki znak dotaći, dobro potresti i doneti korenite promene u narednih nekoliko meseci
Sa jedne strane tranzitni Mesec, Uran i Severni čvor će praviti jedan od lošijih aspekata opozicije ka Suncu, Merkuru, Veneri i Južnom čvoru, a kao „šlag na tortu“ doći će tranzitni Saturn, koji će graditi najteži aspekt kvadrata na sve navedene planete. Dakle, jedna „bomba“ koju ćemo svi osetiti. Ovaj stelijum planeta u znaku Škorpije i Bika „potpomognut“ Saturnom iz Vodolije napraviće za fiksne znake blago rečeno haos, ali će i ostali znakovi biti na blagom udaru.

Ovaj aspekt će trajati od 5. novembra do 14. novembra. A pun Mesec je i pomračen kao što sam navela, pa ne preuzimajte rizike. Poseban oprez u partnerskim odnosima i izbegavajte sukobe i rasprave, upozorava naš astrolog Aleksandra Bjeljac i donosi detaljni horoskop za svaki znak Zodijaka za naredni period.

OVAN
Vama se ovaj sklop aspekata dešava na polju druge, osme i jedanaeste kuće horoskopa, što nagoveštava da su pred vama krize u finansijskom smislu. Mnogi mogu očekivati prekid posla, gubitak finansija, preterano trošenje. Izbegavajte apliciranje za kredite i pozajmice svake vrste. Ortački poslovi mogu pući u ovom momentu. Izbegavajte svaku vrstu ulaganja kao i započinjanje novih poslova, bilo samostalno, bilo sa nekim. Takođe, period kriza i nervoze pa se se primirite u ovom periodu.

BIK
Kod vas se ovi aspekti odigravaju kroz prvu, sedmu i desetu kuću horoskopa, što nagoveštava korenite promene u vama samima, ali i u vašim odnosima sa drugim ljudima. Mnogi brakovi mogu doživeti krize, sva javna izlaganja, kao i javni poslovi mogu doživeti fijasko – pa oprez. Bićete nervozniji i napetiji nego obično, a imaćete osećaj kao da ne možete da izađete iz kalupa napetosti pa će vas i svaka sitnica izbaciti iz takta. Takođe moguće svađe i konflikti sa nadređenima kroz posao. Nestabilni poslovi sada se mogu prekinuti, onima koji čekaju produženje nekog ugovora male su šanse da se isti produže.

BLIZANCI
Vama se ovi aspekti odigravaju kroz šesto, dvanaesto i deveto polje horoskopa. Dosta nervoze i lošeg raspoloženja je pred vama. Pad energije, nesanica, glavobolja i kriza u vama samima. Izbegavajte konflikte kroz radno mesto, sa kolegama i svim ljudima koji su vezani za vaš posao. Period lošiji za one koji posluju sa inostranstvom, takođe loše za putovanja i za bilo koje promene vezane za inostranstvo. Više odmarajte, unosite više vitamina i gledajte kroz neki hobi da izbacite negativnu energiju koju će vam ove planete doneti.

RAK
Pred vama je udar na petu, osmu i jedanaestu astrološku kuću. Mnoga prijateljstva će se okončati. Sve nestabilne emotivne veze, ljubavi sada se mogu završiti. Ni sami nećete znati koje poteze vučete i šta je najbolje za vas. Ako planirate začeće ovo nije dobar period – pa izbegavajte. Moguće su finansijske krize, izbegavajte zajmove, kredite i apliciranja za bilo koju vrstu finansijske pomoći. Izbegavajte u ovom periodu započinjanje novih poslova i projekata.

LAV
Vama se ovaj tranzit planeta odigrava kroz četvrto, sedmo i deseto polje horoskopa. Izbgevajte sukobe sa porodicom, moguća neka otežanja oko imovine. Period nije povoljan za prodaju, zamenu i uopšteno kupovinu nekretnine. Izbegavajte rasprave sa bračnim partnerom. Nije povoljno vreme za javna eksponiranja, promocije i uopšteno poslove vezane za javnost i medije. Moguće tenzije sa nadređenima pa povedite računa.

DEVICA
Kod vas se tranzit punog Meseca odigrava kroz treću, šestu i devetu kuću natalnog horoskopa. Vreme kada ćete biti konfuzni, rasejani, napeti. Obratite pažnju na kimunikaciju jer ćete biti skloni raspravama. Izbegavajte brzu vožnju i oprez inače u saobraćaju, jer su moguće nezgode. Nije povoljno vreme za kupovinu ili prodaju prevoznog sredstva. Ako potpisujete neka važna dokumenta ili uopšteno ako radite sa dokumentima savetuje se veliki oprez, jer su moguće greške. Nije povoljno vreme za promenu posla, kao ni za upis fakulteta i uopšteno edukovanje. Takođe period nije povoljan za putovanja.

VAGA
Vama će ovaj pun Mesec delovati na drugo, peto i osmo polje horoskopa, stoga vam se savetuje da izbegavate rasprave sa voljenom osobom. Mnoge nestabilne i nesigurne veze sada mogu doživeti prekid. Budite obazrivi sa finansijama, mogući su neplanirani troškovi. Nije dobro vreme za dodatne zarade, kao ni za apliciranje kredita i uopšte pozajmica. Za neke mogući problemi oko nasledstva koji se vuku duže vreme. Period u kom nećete biti baš raspoloženi i nećete imati volje, pa gledajte da ovaj naboj negativnih energija eliminišete kroz neki vaš hobi.

ŠKORPIJA
Vama se tranzit planeta realizuje kroz prvu, četvrtu i sedmu kuću horoskopa. Mogući su problemi unutar porodice, problemi kroz partnerski i bračni život i naglašeni su generalno konflikti sa drugim ljudima. Možete biti konfuzni, napeti. Izbegavajte sklapanja bilo kakvih javnih i partnerskih odnosa, kao i poslova i javnih izlaganja. Mogući problemi oko mesta stanovanja, problemi sa imovinom, ali i sa jednim roditeljem, pa budite oprezni jer su moguća opterecenja i poteškoće oko svega navedenog. Više se odmarajte.
STRELAC
Vama se pun Mesec odražava kroz dvanaesto, treće i šesto polje horoskopa. Period sa dosta turbulencija, rasprava i konflikata kako kroz posao, tako i sa ljudima u vašem okruženju pa se primirite. Moguća je nesanica i hronični umor, ali i mentalne blokade pa se više odmarajte. Mogući nesporazumi kroz radno mesto, mnogi će želeti da prekinu posao, ali izbegnite to jer nije povoljno vreme za nove poslove. Loši i nestabilni poslovi upravo se sada mogu završiti. Bićete mrzovoljniji i lenji u ovom periodu pa gledajte da svu negativnost ovih aspekata kanališete kroz neki sport.
JARAC
Vama se skup tranzita održava kroz drugo, jedanaesto i peto polje horoskopa gde će se akcenat staviti na društveni život, hobi i uopšteno zadovoljstva, ali i finansije. Mnoga prijateljstva će se u ovom periodu prekinuti. Vreme nije za realizovanje vaših nekih planova i želja, pa izbegavajte započinjanje svih novih stvari. Takođe period nije dobar za promenu posla, niti bilo kakve dodatne anganžmane, jer šteta može biti veća od koristi. Pojačani troškovi pa vodite računa gde dajete novac. Takođe period zahlađenja u emocijama, pa vodite računa da voljenu osobu ne udaljite svojim postupcima. Izbegavajte ulazak u nove veze i avanture, jer ćete brže raskinuti nego što ste uplovili u iste. Period neželjenih trudnoća.

VODOLIJA
Vama se ovaj pun Mesec odražava kroz četvrto, deseto i prvo polje horoskopa. Period je kada ćete imati poteškoća kroz karijeru i uopšteno posao. Bićete razapeti između porodičnih i poslovnih obaveza, pa su moguće tenzije na oba polja. Dosta nervoze i napetosti će biti u vama i imaćete osećaj da vam ništa ne polazi za rukom. Moguće raprave sa nadređenima oko posla. Takođe period nagomilavanja posla i kao da nećete uspeti da sve svoje radne zadatke završite u roku, što će vas dodatno činiti nervoznima. Opustite se i laganim tempom ćete sve uspeti da završite vezano oko posla i porodičnih obaveza.
RIBE
Vama će ovaj pun Mesec delovati na dvanaestom, trećem i devetom polju horoskopa. Period kada ćete poželeti da se osamite, nekako vam neće prijati gužva ni buka, kao i konatkt sa ljudima. Možete biti depresivniji nego inače, takođe loši snovi, spavanje. Izbegavajte rasprave jer je naglašen loša komunikacija sa drugim ljudima. Period nije povoljan za putovanja, kao ni za započinjanje obrazovanja, novih kurseva. Mogući kvarovi na prevoznom sredstvu, pa oprez. Izbegavajte brzu vožnju, moguće su i saobraćajne kazne i prekršaji. Izađite u prirodu, više šetajte u ovom periodu da biste mogli da se napunite pozitivnom energijom, da biste lakše prebrodili nalet ovih negativnih tranzita u periodu koji je pred vama.
aloonline.ba

Zanimljivosti

Ko je Šumaherov dečko zbog kog je priznao da je gej?

Rafl Šumaher, bivši vozač Formule 1 i brat legende ovog sporta Mihaela Šumahera, iznenadio je čitav svijet, pošto je javno objavio da je gej.

On je na svom profilu na Instagramu objavio kako stoji zagrljen sa muškarcem, okrenuti leđima gledaju u more i zalazak sunca.

“Najljepša stvar u životu je kada nažete pravog partnera pored sebe, sa kojim možete da dijelite sve”, napisao je Ralf Šumaher i tako otkrio da je gej.

Njemu je stiglo na hiljade poruka, od bivših sportista, poznatih ličnosti u Njemačkoj i šire, koji su istakli da su srećni zbog njega.

Ralf je inače bio u braku sa Korom Brinkman 14 godina, od 2001. do 2015. godine i imaju sina Davida Šumahera.

Zbog toga je ova objava bila pravi šok i grom iz vedra neba za sve, iako su svi poslali poruke podrške Ralfu.

Dejli Mejl je uspio da pronađe i detalje o njegovom partneru, sa kojim je Ralf Šumaher u vezi već dvije godine.

Ispostavilo se da je riječ o Francuzu Etjenu (34), koji je bio biznis menadžer Ralfa Šumahera. Nakon poslovne saradnje, među njima je buknula ljubav.

Etjen živi na relaciji Kejptaun u Južnoj Africi – Nica. Upravo u Nici je upoznao Ralfa, ali nije poznato kada je njihov odnos prešao iz profesionalnog u lični.

Zanimljivo je da je Ralfu podršku poslao i njegov sin Dejvid.

“Veoma sam srećan što si konačno našao nekoga sa kim zaista osjećaš da se osjećaš udobno i sigurno, bez obzira da li je muškarac ili žena”, napisao je 22-godišnji trkač.

Kora , koja sada ima 47 godina, imala je sopstvenu trkačku karijeru, vozila je u raznim klasama i šampionatima, a istakla se i fotografijama za Plejboj, ali i karijerom voditeljke i glumice.

Nakon raskida od Ralfa Šumahera napravila je i svoj profil na platformi za odrasle “Onlyfans”, prenosi Telegraf.rs.

Nastavi čitati

Zanimljivosti

Znate li šta bi se desilo kada bi svi ljudi na Zemlji SKOČILI ISTOVREMENO?

Pomislite li ikada šta bi se dogodilo kada bi svi ljudi na planetu Zemlji skočili u isto vrijeme?

Jedan fizičar i njegova ekipa sproveli su eksperiment za BBC-jev Earth Lab i objasnili kakve bi posljedice bile.

Potres je prouzrokovao promenu brzine kojom se Zemlja vrti

Na ovo istraživanje podstakla ih je činjenica da je 2011. godine potres koji je pogodio Japan povećao brzinu kojom se Zemlja vrti, a to je skratilo naše dane za 1.8 mikrosekundi.

Grupa od 50.000 ljudi skočila je u isto vrijeme

Iskoristili su grupu od 50.000 ljudi koja se nalazila na Reading Festivalu koji se održava u Engleskoj. Okupljeni su u ritmu muzike svi u isto vrijeme skakali, a on je izmjerio kretanje sa udaljenosti malo veće od jednog kilometra.

“Sa malo matematike mogu to povećati i vidjeti šta bi se dogodilo kada bi svi na Zemlji skočili u isto vrijeme i bi li to promijenilo brzinu kojom se Zemlja vrti”, objasnio je fizičar prije eksperimenta.

Otkrio je da su ovim skakanjem uspjeli da stvore mali potres od 0.6 prema Rihteru. Ali, zaključio je da to nije dovoljno da utiče na Zemlju.

“Potresi ne utiču na okretanje planeta dok ne dosegnu najmanje osam stupnjeva po Rihteru, a za to bi vam trebalo sedam miliona puta više ljudi nego što trenutno živi na planetu Zemlji”, rekao je fizičar.

“Dakle, ne može se pomjeriti planeta ako svi skoče u isto vrijeme… Ne možete čak ni promijeniti koliko se brzo vrti. U tome uopše nema istine”, zaključio je.

Nastavi čitati

Zanimljivosti

DOKAZALA NAUČNA STUDIJA! Ljudi koji kasno liježu su inteligentniji i imaju bolje pamćenje

Ljudi koji važe za “noćne ptice” imaju bolje kognitivne funkcije od onih koji idu ranije na spavanje, pokazala je najnovija studija.

Istraživanje je sprovedeno na 26.000 ljudi koji kasno liježu, a pokazalo je da imaju bolje rezultate na testovima inteligencije i memorije, prenosi Gardijan.

Kako ova studija pokazuje, ne važi verovanje da oni koji kasno idu na spavanje ne uspevaju da urade mnogo toga preko dana.
Studiju su sačinili istraživači s Imperijal koledža u Londonu na osnovu podataka koje je prikupila firma UK Biobank.

Ljudi koji kasno odlaze na spavanje imaju brže reakcije, bolju memoriju i percepciju od onih koji idu ranije na spavanje, zaključci su istraživanja.

Vođa istraživanja Raha Vest istakao je da, iako je neophodno razumijevanje i usklađivanje s prirodnim tendencijama spavanja, jednako je važno odvojiti dovoljno vremena za san, a ono ne treba da bude ni prekratko ni predugo.
Linker
“To je od ključnog značaja da vaš mozak bude zdrav i funkcioniše maksimalno dobro”, poručio je on.

(B92)

Nastavi čitati

Aktuelno