Connect with us

Banjaluka

RADOVI NA REKONSTRUKCIJI U SUBOTIČKOJ PRI KRAJU! Gradonačelnik sa mještanima (FOTO, VIDEO)

Gradonačelnik Draško Stanivuković sa saradnicima obišao je radove na rekonstrukciji Subotičke ulice u Šargovcu, čijim završetkom će značajno biti poboljšani uslovi života stanovnika ovog jednog od najbrže rastućih naselja.

-Za sada je dobra dinamika radova i vrijeme nam u ovom zimskom periodu ide na ruku. Prema sadašnjoj dinamici, zadnjih dana februara ili prvih dana marta trebalo bi da okončamo ove radove ukoliko i tokom februara budu povoljni vremenski uslovi. U međuvremenu, rješavamo i imovinsko-pravne odnose za izgradnju dijela trotoara za stotinjak metara na dionici ove saobraćajnice – kazao je gradonačelnik.

Istakao je da se radi o važnom projektu u ovom banjalučkom naselju, koje izrasta u jedno od najljepših naselja.

-Zbog sve većeg broja kuća ovdje, želimo da ovom naselju damo novu perspektivu kroz glavnu saobraćajnicu od tranzita ka unutra u naselje u dužini od jednog kilometra. Nova saobraćajnica će imati obostrane trotoare, sa vodovodnom i kanalizacionom mrežom – rekao je gradonačelnik.

Prema njegovim riječima, nova saobraćajnica značajno će poboljšati bezbjednost pješaka, prije svih učenika koji idu ovdje u školu.

-Ovom novom dionicom se nadovezujemo na most koji isto ima obostrane trotoare i dionicu saobraćajnice koja je urađena u prethodnom vremenskom periodu, tako da će naselje Šargovac dobiti jednu značajnu glavnu saobraćajnicu koja je važna za ovo frekventno i naseljeno mjesto – istakao je gradonačelnik.

Ovom prilikom, za tekuću godinu najavio je i dalja ulaganja u izgradnju glavnih saobraćajnica kroz banjalučka naselja, i to novih 700 metara puta kroz Motike, u Debeljacima narednih 500 metara, u Priječanima takođe novih 500 metara, dok će biti nastavljen i put prema Donjim Kolima, a u Kuljanima je planiran završetak glavne saobraćajnice uz trotoar od „Paža“ do škole.

-Za nastavak izgradnje glavnog puta kroz Česmu smo raspisali javnu nabavku i u tom naselju radićemo 500 metara saobraćajnice, zajedno sa kompletnom infrastrukturom (kolektorima i kanalizacionom mrežom). Takođe, u Česmi radimo most, a biće uređeno i šetalište od novog do postojećeg mosta – naveo je gradonačelnik.

Takođe, i u naselju Srpske toplice, kako je kazao – radi se prvi kej.

-Sve politike koje smo počeli imaće svoj kontinuitet. Svako naselje dobiće jedan značajan projekat i sve ovo dolazi do 20 miliona KM ulaganja u ova naselja – poručio je gradonačelnik.

U ime MZ Šargovac, Mićo Radoja zahvalio je gradonačelniku Stanivukoviću za koga je  kazao – da je već 20 puta došao u to naselje da zajedno sa mještanima rješava sve probleme i izazove.

-Hvala u ime svih mješatana i nadam se da ćemo nakon završetak ove saobraćajnice nastaviti da rješavamo i druga pitanja – kazao je Radoja.

Banjaluka

NAKON CJELODNEVNOG ZASJEDANJA! Skupština Grada nastavlja sutra sa radom

Nastavak 26. sjednice Skupštine grada Banje Luke zakazan je za sutra, 28. februar sa početkom u 9.00 časova.

Nakon današnjeg cjelodnevnog zasjedanja, usvojen je dnevni red i završena je diskusija po dvije tačke dnevnog reda.

Gradonačelnik Draško Stanivuković kazao je da je ovo još jedna u nizu teških i iscrpljujućih sjednica tokom kojih su ponovo odbijene tačke značajne za svakodnevni život građana Banje Luke.

-Iza nas je još jedna iscrpljujuća i bizarna sjednica, na kojoj su po nalogu SNSD – a odbijene tačke koje se odnose na životne teme. Odbijena je odluka da se obezbijedi besplatan i povoljniji javni prevoz. Odbijena je i odluka za povećanje subvencija za privatne vrtiće, ali i odluka da se borimo da kladionice i kockarnice ne budu smještene u blizini škola – poručio je gradonačelnik.

Dodao je da su pokušali spriječiti i da se tačka za rješavanje vodosnabdijevanja sa sistema Banjica stavi na dnevni red.

-Iako je prijedlog za pitanje sistema Banjica na kraju stavljen na dnevni red, uvjeren sam da će SNSD učinite sve da to ne bude usvojeno. Ovo su sve životne teme i zaista je bizarno da neko odbija odluke od životne važnosti za građane – rekao je Stanivuković.

Gradonačelnik je istakao da će pozvati na zajedničku borbu penzionere, ali i sve ostale građane kojima su ovakvim odlukama uskraćena mogućnost da ostvare neka prava i da dobiju neke povoljnije i bolje uslove.

Naime, tokom današnjeg zasjedanja odbornici su imali višečasovnu raspravu o dnevnom redu, koji je usvojen tek u kasnim poslijepodnevnim časovima. Okončali su i diskusiju o statusu zaposlenih u Gradskoj upravi, dok će se u nastavku ovog zasjedanja zakazanom za sutra – pred odbornicima, između ostalog, naći odluka o podršci u liječenju omladine i trudnica oboljelih od dijabetesa tipa 1, prijedlog trajnog rješenja pitanja vodosnabdijevanja sa sistema „Banjica“, te program dodjele subvencija poslovnim subjektima u Banjoj Luci za 2024. godinu. Osim toga, gradski parlamentarci razmatraće i više tačaka koje se odnose na produžetak zakupa pod posebnim uslovima, kao i odluke o utvrđivanju naziva za više ulica.

Nastavi čitati

Banjaluka

MILANOVIĆ IZRAZIO DUBOKO NEZADOVOLJSTVO, zbog nedostatka transparentnosti u vođenju sjednice

Nakon što je dnevni red usvojen, odbornici Skupštine grada Banjaluka počeli su raspravljati o Informaciji o statusu radnika zaposlenih u Gradskoj upravi.

Dragan Milanović, odbornik PDP-a, izrazio je nezadovoljstvo zbog nedostatka transparentnosti u vođenju sjednice. Kritikovao je predsjednika Skupštine zbog pokušaja manipulacije Poslovnikom, naglašavajući nedostatak pripreme za diskusiju. Milanović je istakao da je očekivao pisani materijal i jasnije smjernice za raspravu te da je postupak vođenja sjednice nedorečen i besmislen. Kritikovao je i nedostatak uključivanja drugih tačaka koje su trebale biti na dnevnom redu.
– Mi smo trebali dobiti pisani materijal, niti su se stekli uslovi da diskutujemo, jer ne znamo o čemu da diskutujemo i kako ste vi planirali voditi ovu diskusiju. Ja mislim da ste ovo nakaradno krenuli, ovo nema smisla. Tačka je važna, a mi moramo da se držimo Poslovnika. Zna se ko može predložiti tačku. Vi ste prekršili Poslovnik stavljajući ovu tačku, a 28 tačaka niste uvrstili u dnevni red iako smo imali materijale, rekao je Milanović.

Predsjednik Skupštine, Ljubo Ninković, odgovorio je kako je tražio pripremu materijala, ali da ga nije dobio. Najavio je da će dati riječ predstavnicima Sindikata uprave koji su pozvani na sjednicu.

Nastavi čitati

Banjaluka

STANIVUKOVIĆ OGORČEN “Đajićevi odbornici ODBILI SUBVENCIJE za privatne vrtiće, KOLEKTORE, VEĆE TAKSE ZA KLADIONICE”

-Đajićevi odbornici su upravo odbili prijedlog povećanja subvencija za privatne vrtiće za svako dijete kao i prijedlog povećanja taksi kladionicama i kockarnicama koje posluju u blizini škola do nivoa da ne mogu finansijski biti održivi što bi dovelo do zatvaranja objekata.
Takođe, po ko zna koji put odbili su prijedlog o neradnoj nedjelji, izgradnju kolektora otpadnih voda i sve ono što je korisno za naše građane, mlade ljude i djecu, napisao je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković na društvenoj mreži X.

-Njihova politika je politika odbijanja i destrukcije, koja će im se u oktobru vratiti kao bumerang, zaključio je Stanivuković.

Nastavi čitati

Aktuelno