Connect with us

Banjaluka

STANIVUKOVIĆ PORUČIO: Pored nove saobraćajnice, mještani Česme uskoro će dobiti most, prelijepo šetalište, rasvjetu…

Raspisali smo javnu nabavku za izbor izvođača radova za rekonstrukciju glavne saobraćajnice kroz naselje Česma. U narednih 30 dana sve procedure će biti završene, a početak radova očekujemo već u mjesecu martu.

Poručio je ovo gradonačelnik, Draško Stanivuković, koji je naglasio kako će pored saobraćajnice, mještani Česme uskoro dobiti i potpuno novi most.

-Pored potpuno nove savremene saobraćajnice, mještani Česme uskoro će dobiti i most čija izgradnja uveliko traje kao i prelijepo šetalište na ušću Vrbanje u Vrbas sa brojnim sadržajima za rekreaciju i uživanje. Istovremeno, u martu gradićemo i javnu rasvjetu kroz naselje Mađir, od novog mosta u Trapistima prema Česmi – kazao je Stanivuković.

Podsjećamo, ova gradska administracija intenzivno radi na implementaciji projekta rekonstrukcije dijela Ulice Petra Velikog u naselju Česma.

Kako su potvrdili iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve, javna nabavka za izbor izvođača radova za rekonstrukciju saobraćajnice u Česmi obuhvatiće rekonstrukciju oko 500 metara saobraćajnice u iznosu od 1.650.000 KM.

Naime, nastavkom izgradnje saobraćajnice u Ulici Petra Velikog mještani će dobiti novu modernu saobraćajnicu za bezbjedno i kvalitetno odvijanje saobraćaja, a osim toga biće izgrađena fekalna i oborinska kanalizacija, te druga prateća infrastruktura.

Podsjetimo, u Česmi je u toku izgradnja najvećeg mosta, a planirano je i kompletno uređenje obale Vrbasa sa brojnim sadržajima za rekreaciju i to na dijelu od postojećeg do budućeg mosta.

Banjaluka

POJEDINI DIJELOVI BANJALUKE sutra “u mraku” – evo koji tačno

Zbog radova pojedini dijelovi Banjaluke sutra (subota) neće imati električnu energiju.
Kako navode iz “Elektrokrajine”, od deset sati do 10.30 časova bez struje će biti dijelovi ulica: Koste Vojinovića, Vojvode Pere Krece i Put banjalučkog odreda, te dijelovi naselja Srpske toplice, Novoselija, Grab i Banj brdo”, istakli su oni.

Nastavi čitati

Banjaluka

STANIVUKOVIĆ NA LAUŠU! “Izgradili smo preko 2 kilomera vodovodne mreže, NAŠA DJELA SU VIŠE OD RIJEČI”

-Naša djela su uvijek više od riječi, istakao je večeras gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković na društvenim mrežama.
On je dodao da je izgrađeno preko 2 kilomera vodovodne mreže na Laušu.
-Realizacijom ovog projekta riješeno je vodosnabdijevanje za preko 100 domaćinstava!
Kao po običaju, nakon završetka radova organizovali smo druženje sa mještanima kako bismo im uručili vaučere za besplatan priključak na vodovodnu mrežu, ali i porazgovarali o budućim projektima koji će doprinijeti poboljšanju standarda života u ovom dijelu našeg grada!
Nastavljamo dalje putem pobjede, kaže Stanivuković.

Nastavi čitati

Banjaluka

KRESOJEVIĆ “Prepoznali smo potrebu roditelja čija djeca pohađaju PRIVATNE PREDŠKOLSKE USTANOVE”

Gradski menadžer Bojan Kresojević rekao je za “Glas Srpske“ da je Gradska administracija na čelu sa Draškom Stanivukovićem prepoznala potrebu roditelja čija djeca pohađaju privatne predškolske ustanove.
– To potvrđuje jer samo prva Gradska uprava koje je uvela subvencije za boravak djece u vrtićima. Već tada smo izrazili želju i potrebe da se taj iznos poveća, ali moramo uzeti realne budžetske mogućnosti – rekao je Kresojević.
Prema njegovim riječima, na održanom sastanku prije skoro mjesec dana zajedno sa roditeljima došli su do zaključka, odakle, na koji način i u kojem iznosu se mogu obezbijediti sredstva. – Poznato je da budžetska sredstva raspređuje Skupština grada a predlaže gradonačelnik.

Na tom sastanku, Gradska administracija se obavezala da će uputiti takav prijedlog, ali da takav prijedlog razmatra Skupština grada i usaglašeno je da roditelji sa “drugom stranom“ političke scene grada to usaglasiti.

Nismo dobili informaciju da li prijedlog koji smo mi dogovorili dobio podršku – rekao je Kresojević.

Nastavi čitati

Aktuelno