Connect with us

Banjaluka

SDS NESTAO IZ POLITIČKOG ŽIVOTA BANJALUKE, ali razmišljaju o svom KANDIDATU za gradonačelnika

Ukoliko ne dođe do dogovora o zajedničkom opozicionom kandidatu u Banjaluci, i SDS bi mogao ponuditi ime za najvišu gradsku funkciju, kako bi pokušao koliko-toliko vratiti ovu stranku u život u gradu na Vrbasu, potvrđeno je nezvanično za „Glas Srpske“ iz pomenute partije.

Imajući u vidu da nije izgledno pomirenje na relaciji aktuelnog gradonačelnika i potpredsjednika PDP-a Draška Stanivukovića i predsjednice Narodnog fronta Jelene Trivić, u SDS-u kažu kako onda moraju gledati šta je najbolje za njih same jer su izlaskom jedinog odbornika Aleksandra Petkovića iz njihovog članstva prestali da postoje u parlamentarnom životu najvećeg grada.

Istovremeno, izlaskom narodnog poslanika Milana Radovića, banjalučki SDS ostao je bez predstavnika i u republičkom parlamentu.

„Stanivuković je već najavio da će se ponovo kandidovati, a prošle sedmice je i Trivićeva poručila da će NF imati svog kandidata, pa ne postoji razlog da i mi nemamo svog. Spremni smo razgovarati o tome da podržimo zajedničkog kandidata opozicije ali ako ne bude volje sa druge strane i mi ćemo izaći sa svojim kandidatom“, ističe izvor „Glasa“ te dodaje da bi na ovaj način najveća opoziciona stranka u Srpskoj „pogurala“ i svoju listu.

Kako nam je potvrđeno, vrh stranke će dati „zeleno svjetlo“ SDS-ovoj kandidaturi.

„Rukovodstvu gradskog odbora je rečeno da će imati autonomiju kada su ovakve odluke u pitanju. Sugerisano je samo da se sa kandidatom ne uzlazi u izbornu trku ukoliko bude postignut dogovor svih iz opozicije“, ističe naš izvor.

Ukoliko dođe do ovakvog epiloga, Banjalučani će u oktobru naredne godine birati prvog čovjeka grada između najmanje četiri a možda i više kandidata. Pored PDP-a, NF-a i SDS-a, sigurno je da će i vladajući blok predvođen SNSD-om imati svog kandidata.

Banjaluka

BANJALUKA BLISTA! Svečano otvoreno Svjetsko prvenstvo u RAFTINGU! (VIDEO)

Spektakularnom ceremonijom otvaranja počelo je Svjetsko prvenstvo u raftingu koje se po treći put održava na rijeci Vrbas. Više od 400 takmičara iz 20 zemalja boriće se za odličja u Banjaluci ovih dana.

Akteri sa svih meridijana jedva čekaju da pokažu trenutnu formu i krenu u pohod na medalje. Rijekom Vrbas i organizacijom su bili oduševljeni, a kažu da na raspolaganju imaju najbolje moguće uslove.

– Juče smo stigli. Ovo je jako lijepo područje i jedva sam čekala da uđem u vodu. Voda je predivna. Nikada ranije nismo bili na raftingu ovdje. Ovo je naš prvi put na internacionalnom rafting događaju, tako da smo veoma uzbuđeni – rekla je Samanta Barone, kapiten reprezentacije SAD.


– Veoma smo srećni što smo ponovo ovdje, kao i prije dvije godine. Slalomska staza je odlična jer su tu veliki vrtlozi u koje upadate i veliki talasi. Zatim, spust, na početku je tu duboka i bistra voda, a potom ulazimo u topliju i sporiju vodu, tako da je zaista potrebno potruditi se. Ovo je teška staza koja je idealna za Svjetsko prvenstvo – kaže Tomas Štraus, kapiten reprezentacije Njemačke.

– Banjaluka zaista ima dobre vremenske uslove, atmosfera je veoma prijatna. Veoma je ugodno živjeti ovdje, takođe, Banjalučani su veoma ljubazni prema nama i zaista nam je prijatan boravak ovdje – ističu Japanke.

Istovremeno u slovenačkom timu ističu da su na Vrbasu već godinama kao na domaćem terenu.

Prvog takmičarskog dana na programu su nadmetanja u disciplini spust, a sve počinje u 11 časova.

Nastavi čitati

Banjaluka

POTPISANA PETICIJA: Pokrenuta procedura izmjene radnog vremena nedjeljom

Nakon što su u Banjaluci prikupili 1300 potpisa građana za inicijativu “Stop radnoj nedjelji” članovi Srpske demokratske stranke predali su danas peticiju u Gradsku upravu.

– Građani su se rado odazvali ovoj aktivnosti koja je iznad politike, poručio je predsjednik Gradskog odbora SDS-a Banjaluka, Željko Raljić.

Gradski odbor Srpske demokratske stranke pokrenuo je inicijativu za izmjenu Odluke o određivanju radnog vremena pravnim licima i preduzetnicima, koji obavljaju trgovinsku, zanatsku i uslužnu djelatnost na području grada Banjaluka.

– Inicijativa se ne odnosi na samostalne preduzetničke radnje i kioske, fokus je na velikim trgovačkim centrima”, katali su inicijatori ove akcije.

Ideja je potekla od gradonačelnika Banjaluke koji već tri godine zagovara da se prijedlog nađe pred banjalučkim odbornicima. Međutim, skupštinska većina do sada nije imala sluha i prijedlog se nije do sada našao ni na dnevnom redu skupštinskih sjednica.

Takođe, na prijedlog gradonačelnika Bijeljine, Ljubiše Petrovića, Skupština ovog grada krajem 2021. godine donijela je odluku o neradnoj nedjelji.

Insajder.in

Nastavi čitati

Banjaluka

PORUKA ORGANIZATORA OVOGODIŠNJEG “MOTO FESTA”: Ponosno podržavamo projekat izgradnje kuće „Predah“

-Moto fest ove godine ponosno podržava projekat izgradnje kuće „Predah“, namijenjene privremenom i dugoročnom zbrinjavanju djece, mladih i odraslih sa smetnjama u razvoju.

Poručili su ovo organzatori MK „Stršljen“, pred novo izdanje ovog festivala.

Dodaju i to kako ovaj humani projekat ima za cilj pružiti siguran i podržavajući dom za one kojima je najpotrebniji.

-Kako bismo zajedno ostvarili ovaj plemeniti cilj, otvoren je humanitarni broj 1414 koji možete pozvati i donirati 1 KM za izgradnju kuće „Predah“. Takođe, uplate možete izvršiti na broj žiro računa 5550071103488844. Naša zajednička podrška i velikodušnost su ključni za uspjeh ovog projekta. Svaki poziv i donacija je korak bliže cilju – stvaranju doma punog ljubavi i brige za one kojima je to najpotrebnije. Budimo humani zajedno – poručuju organizatori.

Podsjećamo, sedmo po redu izdanje „Moto Festa“ Banja Luka 2024, biće održano od 30. maja do 1. juna na banjalučkoj tvrđavi Kastel, pod sloganom „Live, Ride & Respect!“.

Nastavi čitati

Aktuelno