Connect with us

Politika

SELAK ČESTITAO DAN DRŽAVNOSTI SRBIJE: Ponosni smo na prošlost i uvjereni u blistavu budućnost Srbije

Predsjednik Socijalističke partije Srpske, Goran Selak, čestitao je Predsjedniku Aleksandru Vučiću, rukovodstvu države, građanima Srbije i svim Srbima Dan državnosti Republike Srbije – Sretenje, naglasivši da država tako bogate istorije zaslužuje poštovanje svih u regionu, Evropi i svijetu.

“Republici Srbiji najprije treba čestitati na brilijantnim uspjesima tokom proteklih godina koji su je pozicionirali na mjesto lidera regiona. Sretenje ne proslavljaju samo građani Srbije, već i narod Srpske i Srbi širom svijeta, koji se iskreno raduju svakom uspjehu svoje matice Srbije. Privredno i vojno jaka Srbija je Srbija kakvu zaslužuje narod koji je neumorno činio podvige kroz istoriju”, naveo je Selak u čestitci.

“U Orašcu uoči Sretenja 1804. godine udareni su vječni temelji moderne Srbije, koji su izidani na kamenu starog srpskog carstva. Junačkim podvizima srpska vojska protjerala je vjekovne zavojevače Osmanlije, a srpska inteligencija, umnost i revolucionarnost iznjedrile su prvi srpski Ustav na Sretenje 1835. godine, koji je donio dugo čekane slobode i prava, ukinuo feudalizam, te Srbiju pozicionirao na mapi moderne Evrope”, nastavlja lider SPS-a.

“Republika Srpska će uvijek poštovati, uvijek podržavati i braniti interese srpskog naroda i Srbije. I u dobrim i u onim težim vremenima, koja se neizbježno prepliću, naše dvije države će zajedničkim snagama odgovoriti svim izazovima koji budu pred našim narodom. Naša zajednička budućnost biće blistava, jer naš narod ima odvažnost Karađorđevu i visprenost Miloševu”, zaključio je Selak čestitajući Dan državnosti Srbije.

Politika

Stanivuković čestitao Petroviću: VAŽNA POBJEDA ZA JEDINSTVENU OPOZICIJU U SRPSKOJ

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković uputio je čestitke gradonačelniku Bijeljine Ljubiši Petroviću koji je na referendumu u nedjelju  potvrdio povjerenje koje mu ukazuju njegovi sugrađani.

Stanivuković je naglasio da je ovo važna pobjeda za Bijeljinu i jedinstvenu opoziciju u Republici Srpskoj.

– Čestitam gradonačelniku Ljubiši Petroviću na istrajnoj bori i ponovnoj pobjedi u Bijeljini. Neka je sa srećom – zaključio je Stavinuković.

 

Nastavi čitati

Politika

Preliminarni rezultati referenduma u Bijeljini: Koliko je birača glasalo ZA, a koliko PROTIV

Prema prvim preliminarnim rezultatima referenduma za opoziv gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića glasalo je 14.954 birača, a protiv 32.294, izjavila je Srni predsjednik Komisije za provođenje opoziva Dijana Savić Božić.

Ona je dodala da je bilo ukupno 47.248 važećih glasačkih listića.

Pravo glasa na referednumu imalo je 112.000 birača.

Referendum u Bijeljini je prvi koji je održan u skladu sa novim Pravilnikom o sprovođenju opoziva koji je krajem prošle godine donesen u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Potvrdu rezultata daje Repubička izborna komisija.

Opoziv gradonačelnika, koji je iz SDS-a, pokrenulo je 25 odbornika Skupštine grada 8. februara, a podržala ga je široka Narodna koalicija “Pokrenimo Bijeljinu”, predvođena SNSD-om.

Nastavi čitati

Politika

Milovanović: Volju naroda treba poštovati

Miroslav Milovanović, šef Štaba koalicije za opoziv bijeljinskog gradonačelnika, rekao je, nakon što opoziv nije uspio, da treba poštovati to kako su se građani izjasnili na referendumu, piše InfoBijeljina.

Iz SNSD-a su se zahvalili svih aktivistima i članovima SNSD-a koji su bili u ovom procesu.

“Logično i normalno je u politici da budemo poraženi, građani su se na referendumu izjasnili i to treba poštovati. Građani Bijeljine su rekli to što su rekli. Zahvaljujemo se svima koji su glasali za opoziv i protiv opoziva”, rekao je Milovanović.

Podsjećamo, u Bijeljini je danas održan referendum na kojem su se građani izjasnili protiv opoziva gradonačelnika Ljubiše Petrovića.

Nastavi čitati

Aktuleno