Connect with us

Svijet

Serijski ubica vreba Rimom? Pronađene tri mrtve prostituke

Dva zločina počinjena su u ulicama Riboti i Duraco u Rimu i istražuje se veza između žrtava.

Do jezivog otkrića došlo je u četvrtak ujutru u zgradi na ulici Via Augusta Ribotija u rimskoj četvrti Prati kada je čuvar zgrade pronašao tijelo žene koje je ležalo u lokvi krvi na stepeništu na drugom spratu. Policija je izašla na lice mjesta, a nakon što su istražitelji otvorili vrata stana, pronašli su tijelo druge pronašao tijelo žene, a odmah se sumnjalo i na ubistvo. Obje žrtve su Kineskinje i vjeruje se da su se bavile prostitucijom, piše italijanski Korijere dela sera.

Pokrenuta je istraga, ali identitet žrtava nije odmah utvrđen. Na teren su izašli i forenzičari. Žena čije je tijelo pronađeno na stepeništu bila je stara oko 40 godina, dok je žrtva pronađena u stanu bila mlađa. U zgradi je, kažu komšije, živjela žrtva sa stepeništa, a provjerava se šta su tačno nesrećne žene radile u Rimu i u kakvom su međusobnom srodstvu. Provjeravaće se i brojevi telefona da bi se utvrdila mreža njihovih poznanika.

Ono što takođe privlači pažnju istražitelja jeste činjenica da niko od stanara zgrade tokom jutra nije čuo vrisak, a dojava policiji stigla je oko 11 sati. Zbog toga su ispitani portir zgrade i neki od stanara, uključujući i one koji žive na istom spratu na kome su pronađena tijela. Policija posjeduje snimke brojnih nadzornih kamera i obližnjim ulicama kako bi se utvrdilo ko je ulazio i izlazio iz zgrade u vrijeme pretpostavljenog ubistva, a u stanu se tragalo za tragovima i dokazima koji bi ukazivali na jednog ili više izvršilaca.

Međutim, nešto manje od sat vremena kasnije pronađeno je tijelo još jedne žene, prvobitno pogrešno identifikovane kao transseksualne osobe. Riječ je o šezdesetpetogodišnjoj eskort dami, Kolumbijci Marti Kastan Tores, čije je tijelo pronađeno u stanu u ulici Durazo, takođe na području Trga Klodio.

Prema nalazima policije, tijelo je ležalo na krevetu sa dubokom ubodnom ranom na grudima. Zločin je prijavila sestra žrtve, koja je ujutru otkrila tijelo i odmah alarmirala policiju. Stan u kome je pronađeno tijelo 65-godišnje žene nalazi se u podrumu. Istraga je u toku kako bi se utvrdilo da li postoji veza između zločina. Oružje koje je korišćeno u oba slučaja moglo bi da bude neka vrsta noža, vjerovatno sa dugačkom oštricom, ali se ovi detalji još uvijek utvrđuju, prenosi Korijere dela sera. Policija sumnja da je možda riječ o serijskom ubici.

Svijet

Na izborima glasala i najviša žena na svijetu

Turkinja Rumejsa Gelgi, koja ima Viverov sindrom i ušla je u Giniseovu knjigu rekorda kao najviša žena na svijetu, glasala je danas na drugom krugu izbora za predsjednika u turskom gradu Karabuku.

Službenici izbornog odbora u okrugu Safranbolu odnijeli su pokretnu glasačku kutiju u četvrt Emek, u kuću 26-godišnje Gelgi koja je visoka 2,15 metara.

Gelgi je istakla da je prethodnih godina odlazila glasati na biralište, ali kako je ove godine koristila mobilnu glasačku kutiju, za koju je kazala kako je vrlo korisna.

Izrazila je želju da izbori budu korisni za cijelu državu i sve građane Turske.

Birališta širom Turske otvorena su jutros u osam časova po lokalnom vremenu, čime je počelo glasanje u drugom krugu predsjedničkih izbora u ovoj zemlji.

Više od 64 miliona građana s pravom glasa u drugom krugu bira između aktuelnog predsjednika Redžepa Tajipa Erdogana, kandidata Narodnog saveza, i kandidata opozicionog Nacionalnog saveza Kemala Kiličdaroglua.

Nastavi čitati

Svijet

Zaplijenjeno 58 kg kokaina u paketima sa nacističkom zastavom, na vrhu pisalo Hitler

Peruanska policija zaplijenila je 58 kilograma kokaina, upakovanog u pakete na kojima je bila nacistička zastava.

Kokain je bio raspoređen u pedesetak paketa, na čijem vrhu je pisalo Hitler, prenosi AP.

Agencija dodaje da je kokain bio spreman za slanje u Belgiju iz luke na sjeveru zemlje.

Iz policije su naveli da je kokain bio sakriven u transportnom kontejneru koji je prevozio špargle na brodu pod zastavom Liberije koji je ranije bio usidren u ekvadorskoj luci, prenosi BBC.

Vlasti u Peruu procjenjuju da ta zemlja proizvodi oko 90 tona droge godišnje i da većina odlazi u Evropu morskim putem, ali i malim avionima koji prevoze kokain u Boliviju, na putu do atlantskih luka.

Peru je drugi najveći proizvođač lista koke na svijetu i drugi po veličini proizvođač kokaina.

 

Nastavi čitati

Svijet

Vladin službenik ispumpao jezero kako bi pronašao svoj telefon

– Vladin zvaničnik u Indiji suspendovan je nakon što je naredio da se ispumpa voda iz vještačkog jezera kako bi pronašao svoj telefon.

Kako prenosi BBC, bilo je potrebno tri dana da se ispumpaju milioni litara vode kako bi se pronašao telefon koji je inspektor za hranu Radžeš Višvas ispustio dok je pravio selfi na brani jezera.

Kada je pronađen, telefon je bio previše natopljen vodom da bi mogao da radi.

Višvas je u nedjelju ispustio svoj Samsung telefon vrijedan oko 1.200 dolara (100.000 rupija), u jezero Kerkata, u centralnoj indijskoj državi Čatisgar.

On je je tvrdio da telefon sadrži osjetljive vladine podatke i da se mora pronaći.

Nakon što lokalni ronioci nisu uspjeli da nađu telefon, Višvas je o svom trošku dopremio dizel-pumpu, rekavši da je dobio usmenu dozvolu od nadređenih da ispusti “nešto vode u obližnji kanal”.

On je tvrdio da mu je rečeno da bi to “u stvari koristilo farmerima kojima nedostaje vode”.

Čitava akcija je prekinuta kada je drugi zvaničnik, iz odjeljenja za vodoprivredu, poslije prijave stigao na lice mjesta.

“Višvas je suspendovan do istrage. Voda je neopһodan resurs i ne može se trošiti na ovaj način”, rekla je Prijanka Šukla, zvaničnik okruga Kanker.

Nastavi čitati

Aktuleno