Connect with us

Banjaluka

SJAJNO PRIZNANJE! Filmu o Banjaluci PRVA NAGRADA u Portugalu (VIDEO)

Promotivni film o turističkim potencijalima Banjaluke, “Razglednica iz Neodoljive”, osvojio je prvu nagradu za promociju turističke destinacije u oblasti urbanog turizma na 16. ART&TUR Internacionalnom festivalu turističkog filma u Portugalu.

Film je kreiran od strane Centra za razvoj poljoprivrede i sela Banja Luka, JU Turističke organizacije grada Banja Luka i Grada Banja i u njemu su prikazani turistički kapaciteti ruralnih i urbanih područja grada.

“Za nas je osvajanje ove prestižne nagrade od izuzetnog značaja iz nekoliko razloga, a posebno iz tog što je veliki broj učesnika iz raznih zemalja spoznao da je Banja Luka zaista interesantna i da ima veliki broj aktivnosti, te smo sigurni da će upravo svi oni odlučiti da u što skorije vrijeme obiđu grad na Vrbasu”, rekla je savjetnica gradonačelnika Valentina Aničić koja je prisustvovala festivalu koji se smatra jednim od deset najvećih festivala iz oblasti turizma i dokumentarnog filma na svijetu.

“Nadam se da ćemo i dalje nastaviti sa različitim aktivnostima promovisanja Banje Luke kao poželjne turističke destinacije na različitim manifestacijama” dodala je Aničić.

Cilj kreiranja filma je bila promocija i predstavljanje grada Banjaluke svijetu, kako bi se doprinijelo tome da što više ljudi iz svih krajeva svijeta ovaj film pogleda i u njemu je učestvovao i veliki broj udruženja građana, sportskih kolektiva i ugostiteljskih subjekata.

Ove godine na festivalu je učestvovalo oko 300 učesnika iz različitih zemalja svijeta, i iznenađujuće veliki broj učesnika van Evrope: iz Južne Amerike, Afrike i Azije.

Banjaluka

“UVIJEK JE PRAVO VRIJEME ZA RAZGOVOR SA NAŠIM NARODOM” Stanivuković posjetio domaćina Bogdana u Krupi na Vrbasu (FOTO)

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković posjetio je danas domaćina Bogdana u Krupi na Vrbasu.

– Danas smo svratili i kod našeg domaćina Bogdana Novakovića u Krupi na Vrbasu, na kratki predah i druženje. Uvijek je pravo vrijeme za razgovor sa našim narodom, iz svih dijelova Banje Luke. Nastavljamo dalje! – napisao je Stanivuković na društvenim mrežama.

Nastavi čitati

Banjaluka

“PROKLETA JE AMERIKA” Porodica Dodik pjesmom odgovorila na američke sankcije (VIDEO)

Gorica Dodik, kćerka Milorada Dodika, predsjednika Republike Srpske, objavila je na svom X profilu video isječak na kojem se vidi da sa ocem pjeva pjesmu Šabana Bajramovića “Prokleta je Amerika”.

Iako nije navedeno kada je snimak nastao, očigledno je da je objavljen u ovom trenutku kao neka vrsta odgovora porodice Dodik administraciji Sjedinjenih Američkih Država, koja je nedavno uvela nove sankcije članovima ove porodice, i firmama za koje tvrde da su povezane s njima, pišu Nezavisne.

Nastavi čitati

Banjaluka

“PODRŠKU ĆEMO PRUŽATI I DALJE” Finalni dan Međunarodne kružne trke na stazi u Zalužanima (FOTO)

Na autodromu u Zalužanima uspješno je završena Međunarodna kružna auto-trka „Nagrada Banje Luke 2024“.

Finalnoj trci, u kojoj se za Otvorena prvenstva Republike Srpske i Srbije borilo 40 takmičara iz zemlje i regiona, prisustvovao je gradonačelnik Draško Stanivuković.

Tom prilikom on je zahvalio organizatorima Auto klubu “Crankshaft” na sjajnoj organizaciji, te dodao da će Grad i dalje pružati podršku ovom događaju.

-Sjajan događaj koji smo kao Grad sa zadovoljstvom podržali, ali ono što treba reći jeste i to da ćemo u vremenu koje je pred nama izdvojiti značajna sredstva kako bismo obnovili ovu stazu, jer ovakvi događaji nas podsjećaju da je to itekako potrebno. Drago mi je što ovaj događaj organizujemo zajedno sa Sportskim auto – karting savezom Srbije, što pokazuje koliko su Republika Srpska i Srbija povezane na svim poljima – poručio je gradonačelnik.

Inače, Grad Banja Luka podržao je ovaj događaj koji banjalučki Auto klub “Crankshaft” organizuje u saradnji sa Sportskim auto karting savezima Srbije i Srpske.

Nastavi čitati

Aktuelno