Connect with us

Banjaluka

USVOJEN PRAVILNIK kojim su propisana pravila za ORGANIZOVANJE SKUPŠTINE građana Banjaluke

U Gradskoj upravi Banje Luke danas je održan prvi sastanak Nadzornog tima, na kojem je usvojen Pravilnik kojim su propisana pravila za organizovanje Skupštine građana Banje Luke u okviru projekta „Razvoj demokratskog učešća u Gradu Banjaluka.“

-Uloga Nadzornog tima je da prati deliberativni proces i da provjerava da se standardi i pravila skupštine poštuju tokom deliberacije građana na temu „Preduzetništvo i mladi“. Nadzorni tim je jedan od tijela upravljačke strukture, a čine ga predstavnik Grada imenovan od strane gradonačelnika, predstavnici svih političkih grupa u Skupštini grada Banje Luke, predstavnik kancelarije Savjeta Evrope, zainteresovani predstavnici nevladinih organizacija, te dva predstavnika akademske zajednice Univerziteta u Banjoj Luci – poručeno je sa sastanka. 

Dodaju kako je u okviru ovog projekta posebno razvijen deliberativni proces, koji će biti održan prvi put u Banjoj Luci u februaru 2024. godine.

-Ovaj proces će putem Skupštine građana omogućiti grupi od 35 građana, koji predstavljaju široku sliku demografskog profila Banje Luke, da raspravljaju o temi od lokalnog interesa, a koju je Grad nominovao: „Preduzetništvo i mladi“ – dodaju predstavnici Grada nakon sastanka. 

Upravljačka struktura je uspostavljena kako bi se osigurala odgovarajuća koordinacija, sprovođenje i praćenje cjelokupnog deliberativnog procesa.

Banjaluka

“UVIJEK JE PRAVO VRIJEME ZA RAZGOVOR SA NAŠIM NARODOM” Stanivuković posjetio domaćina Bogdana u Krupi na Vrbasu (FOTO)

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković posjetio je danas domaćina Bogdana u Krupi na Vrbasu.

– Danas smo svratili i kod našeg domaćina Bogdana Novakovića u Krupi na Vrbasu, na kratki predah i druženje. Uvijek je pravo vrijeme za razgovor sa našim narodom, iz svih dijelova Banje Luke. Nastavljamo dalje! – napisao je Stanivuković na društvenim mrežama.

Nastavi čitati

Banjaluka

“PROKLETA JE AMERIKA” Porodica Dodik pjesmom odgovorila na američke sankcije (VIDEO)

Gorica Dodik, kćerka Milorada Dodika, predsjednika Republike Srpske, objavila je na svom X profilu video isječak na kojem se vidi da sa ocem pjeva pjesmu Šabana Bajramovića “Prokleta je Amerika”.

Iako nije navedeno kada je snimak nastao, očigledno je da je objavljen u ovom trenutku kao neka vrsta odgovora porodice Dodik administraciji Sjedinjenih Američkih Država, koja je nedavno uvela nove sankcije članovima ove porodice, i firmama za koje tvrde da su povezane s njima, pišu Nezavisne.

Nastavi čitati

Banjaluka

“PODRŠKU ĆEMO PRUŽATI I DALJE” Finalni dan Međunarodne kružne trke na stazi u Zalužanima (FOTO)

Na autodromu u Zalužanima uspješno je završena Međunarodna kružna auto-trka „Nagrada Banje Luke 2024“.

Finalnoj trci, u kojoj se za Otvorena prvenstva Republike Srpske i Srbije borilo 40 takmičara iz zemlje i regiona, prisustvovao je gradonačelnik Draško Stanivuković.

Tom prilikom on je zahvalio organizatorima Auto klubu “Crankshaft” na sjajnoj organizaciji, te dodao da će Grad i dalje pružati podršku ovom događaju.

-Sjajan događaj koji smo kao Grad sa zadovoljstvom podržali, ali ono što treba reći jeste i to da ćemo u vremenu koje je pred nama izdvojiti značajna sredstva kako bismo obnovili ovu stazu, jer ovakvi događaji nas podsjećaju da je to itekako potrebno. Drago mi je što ovaj događaj organizujemo zajedno sa Sportskim auto – karting savezom Srbije, što pokazuje koliko su Republika Srpska i Srbija povezane na svim poljima – poručio je gradonačelnik.

Inače, Grad Banja Luka podržao je ovaj događaj koji banjalučki Auto klub “Crankshaft” organizuje u saradnji sa Sportskim auto karting savezima Srbije i Srpske.

Nastavi čitati

Aktuelno