Connect with us

Banjaluka

SKANDALOZNO PONAŠANJE! Odbornike SNSD-a ne interesuju pitanja građana

Kresojević je istakao da je nevjerovatno ponašanje odbornika SNSD-a jer ih se pojavilo svega troje od 11 na najavljenoj skupštini.

Gradski menadžer Bojan Kresojević oglasio se povodom otkazivanja Sjednice skupštine Grada Banjaluka jer nije bilo kvoruma za održavanje.

Kresojević je istakao da je nevjerovatno ponašanje odbornika SNSD-a jer ih se pojavilo svega troje od 11 na najavljenoj skupštini.

– Pokazali su da ne poštuju sami sebe i skupštinu i ne interesuju ih pitanja građana. Ne interesuju ih subvencije za javni prevoz. Isto tako ih ne interesuje što od 1. septembra Banjaluka nema na snazi odluku kojom se može subvencionisati javni prevoz i penzioneri sa minimalnom penzijom neće imati besplatan javni prevoz ostali penzioneri neće imati 38 odsto subvencionisan prevoz – rekao je Kresojević.

Poručio je da mu djeluje kao da odbornici nemaju vremena za interesovanja da dolaze na sjednice.

S druge strane tim penzionerima i đacima je to izuzetno važno i krajnje je vrijeme da se uozbilje. Javnosti treba da prezentujemo ovo što se dešava. Narod treba da bude glavni sudac i građani treba da prepoznaju rad od nerada, jer je neprihvatljivo da ovi odbornici koji dođu i ispoštuju vrijeme skupštine, a da oni koji su na javnim funkcijama ovu posvećenost i energiju potroše za jedan minut”, naglasio je Kresojević.

Gradski menadžer dodaje da se pokazalo da su odbornici PDP-a uvažavali promjene termina i prekidanja, ali da upravo zbog ovakvog ponašanja odbornika SNSD-a skupština Grada dolazi u ovakvu situaciju.

– Ja bih predložio kao izalazak iz ove krize da ozbiljno pristupimo zakazivanju skupštine i da u tom smislu možemo očekivati poboljšanje. Gradonačelnik se odaziva na svim tačkama koje predlaže, uprkos svoj ovoj nepredvidivosti su bili na raspolaganju, a nismo dobili ni prezentovanja tačaka ni diskusiju i odbornici ne uzimaju ozbiljno argumente. Odbili su kandidata koji je doktor ekonomskih nauka, onda čemu uopšte vrijedi diskusija sa njima – zaključio je Kresojević.

Banjaluka

DRINIĆ NESEBIČNOM DONACIJOM OBRADOVAO PENZIONERE! Pozivam sve poslanike na humanost

Članovi Mjesnog udruženja penzionera u Zalužanima rado dane provode družeći se uz kaficu, poneku ljutu, igrajući karte, šah i ostale društvene igre. Kažu da im to pričinjava zadovoljstvo, a vole i kada se okupe i zajedno gledaju i komentarišu sportske manifastacije. Međutim, problem je bio što do sada nisu imali adekvatan televizor, a koji im je kao donaciju uručio narodni poslanik Nebojša Drinić.

– Sada smo zahvaljujući narodnom poslaniku Nebojši Driniću dobili nov televizor što mu se, u ime svih penzionera od srca zahvaljujem. Mi sa njim imamo dobre odnose, on nas često obilazi. Dovoljno je kada dođe ovdje i počasti nas pićem, to uvažavamo. Pozivamo i druge koji su raspoloženi da dođu i da nam se pridruže, svaka nam donacija i pomoć, pa čak i kava u određeno vrijeme dobro dođe, rekao je Radoslav Vuleta, predsjednik Mjesnog udruženja penzionera Zalužani.

Foto: Miloš Dragičević/Srpskacafe

Nebojša Drinić još jednom je pokazao humanost. Kaže da je prepoznao potrebe građana gdje je obilazio terene i u komunikacijii sa ljudima saznao šta im je trenutno najpotrebnije.

– Spletom okolnosti sam naišao ovdje u Gradsko udruženje penzionera u Zalužanima, gdje sam se družio sa njima u prostorijama i pitao sam ih šta im je to najpotrebnije, rekli su da je to televizor. Kada sam pogledao kako je to mali televizor, i za one koji su mladi i dobro vide, i jako je nazahvalan za gledanje, a njima je to mjesto gdje se okupljaju, igraju šah, da se druže, kartaju se, da gledaju utakmice kada naša reprezentacija igra. Prvo sam mislio da se šale da im je potreban televizor, ali onda sam vidio da je ta potreba opravdana i odlučio sam da, pošto svaki mjesec od poslaničke naknade pomognem onima kojima je pomoć najpotrebnija, ovaj put to bude Udruženje penzionera u Zalužanima, istakao je Nebojša Drinić, poslanik PDP – a u NSRS.

Foto: Miloš Dragičević/Srpskacafe

Dodao je da će nastaviti sa pomoći onima kojima to bude trebalo, ali i da ovim gestom želi da da pozitivan primjer da i drugi narodni poslanici i odbornici u svojim Mjesnim zajednicama nešto urade i pomognu, pogotovo sada u vrijeme praznika.

– Trebamo praštati, trebamo se voljeti. Treba biti pozitivan i treba pomoći svakome kome možete da pomognete, naglasio je Drinić.

Foto: Miloš Dragičević/Srpskacafe

Ova vrsta pomoći Mjesnom udruženju penzionera u Zalužanima, koje broji veliki broj članova, kažu, uveliko je značila, pogotovo uzimajući u obzir činjenicu da redovno organizuju brojne aktivnosti, druženja i koje je jedno od rijetkih Udruženja penzionera koje se može pohvaliti raznim izletima po povoljnim cijenama, a od sada i novim televizorom na kojem će zajedno uz dobro druženje pratiti omiljene sadržaje.

Nastavi čitati

Banjaluka

OBAVJEŠTENJE ZA GRAĐANE: Izmjena u režimu odvijanja saobraćaja u Ulici Gavre Vučkovića

Odjeljenje za saobraćaj i puteve obavještava građane da će od 08.00 časova 9. decembra do 17.00 časova 29. decembra doći do izmjene u režimu odvijanja saobraćaja, na način da se zauzme najviše jedna polovina kolovoza u Ulici Gavre Vučkovića na dijelu od mosta do Srpske ulice i u Jevrejskoj ulici na dijelu od Ulice Vase Glušca da Ulice Gavre Vučkovića, a zbog izvođenja radova na izgradnji nedostajuće komunalne infrastrukture.

Za vrijeme izvođenja radova, regulisanje i preusmjeravanje saobraćaja vršiće se na propisan način postavljanjem privremene saobraćajne signalizacije.

Mole se svi učesnici u saobraćaju za oprez i razumjevanje, zbog otežanog odvijanja saobraćaja za vrijeme izvođenja radova.

Izvođač radova je preduzeće „Proda-mont“ d.o.o. Doboj.

Nastavi čitati

Banjaluka

UKLONJENA DIVLJA DEPONIJA NA PUTU ZA MANJAČU! Grad riješio problem nepropisno odloženog otpada

Nadležne gradske službe sanirale su još jednu divlju deponiju na putu za Manjaču.

-Dugogodišnji problem nepropisno odloženog otpada kod izvora „Careva voda“ na putu za Manjaču, iznad nule, uspješno smo riješili i uklonili deponiju. Postavili smo kamene prepreke kako bi se ubuduće onemogućilo nepropisno odlaganje otpada – kazali su iz Odjeljenja za komunalne poslove.

Ovom prilikom pozivamo sugrađane da otpad ne odlažu na mjesta koja nisu za to predviđena i da ne stvaraju divlje deponije, te da zajedno čuvamo naše rijeke, naselja i grad.

Nastavi čitati

Aktuelno