Connect with us

Svijet

ŠOLC DONIO ODLUKU! Tenkovi Leopard idu u Ukrajinu

Svijet

SKANDAL U ITALIJI! Zvaničnik italijanske vlade dostavljao POKVARENO MESO izraelskom ambasadoru

Neimenovani zvaničnik italijanskog Ministarstva obrazovanja osumnjičen je da je u dva navrata poslao pokvareno meso izraelskom ambasadoru u Italiji, Alonu Baru.

Istraga Divizije za generalne istrage i specijalne operacije (DIGOS) provincija Rim i Latina otkrila je da je čovjek prilikom dostavljanja pokvarenog mesa u februaru i martu dolazio obučen u istu odjeću, sa upakovanim paketom i naznakom nepostojećih pošiljalaca na poštanskim paketima, prenosi Ađencia nuova, napominjući da je osumnjičeni od ranije poznat policiji kao član ljevičarskih propalestinskih grupa.

U petak ujutru, izvršen je pretres kuće ovog zvaničnika (51) u mjestu Sece, u Latini, a istražitelji su tom prilikom pronašli i oduzeli odeću za koju se pretpostavlja da je bila nošena tokom nezakonitih radnji i druge elemente korišćene pri dostavi mesa.

U toku su uviđaji o zaplijenjenim stvarima, a istraga se nastavlja.

Nastavi čitati

Svijet

UKRAJINCI NE ODUSTAJU! Danas napali Lugansk

Dvije eksplozije odjeknule su u Lugansku, gradu koji se nalazi pod ruskom kontrolom.

Pojavilo se više snimaka koji prikazuju dim koji se uzdiže iznad mjesta udara.

Rusi su saopštili da su se eksplozije dogodile u blizini autobuske stanice. Prema prvim izvještajima, radilo o raketnom napadu.

– Prema preliminarnim podacima, ukrajinske trupe ispalile su dvije rakete Storm Shadow na Lugansk – izjavio je neimenovani funkcioner Narodne Republike Lugansk za rusku državnu novinsku agenciju Tass.

Novinar Tassa je s mjesta događaja javio kako je u napadu oštećeno više stambenih zgrada i da su na teren izašli pripadnici hitnih službi.

Rusi navode kako je ovo bio prvi napad na grad od maja prošle godine, prenosi Index.

Nastavi čitati

Svijet

ZAHAROVA IZNIJELA ŠOKANTNE TVRDNJE “Firma “Burisma Holdings” finansirala terorizam u Rusiji”

Istražna komisija Ruske Federacije utvrdila je da je naftna i gasna kompanija “Burisma Holdings”, koja posluje u Ukrajini, finansirala terorističke akcije u Rusiji i na drugim teritorijama, saopštila je portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Ona je istakla da je riječ o nekoliko miliona dolara koji su korišteni za uklanjanje nepodobnih političkih i drugih javnih ličnosti, kao i u cilju nanošenja ekonomske štete, prenijela je “Raša tudej”.
Pokretanje krivičnog postupka po ovom pitanju, dodala je Zaharova, samo pokazuje da ruske vlasti posjeduju ozbiljne dokaze o umiješanosti određenih lica u terorističke aktivnosti protiv Rusije.
“Situacija je apsolutno neprihvatljiva. Finansiranje terorističkih akcija od strane kijevskog režima i njegovih zapadnih rukovodilaca, prije svega Vašingtona, traje više od godinu dana. Organi za provođenje zakona provjeravaju umiješanost pojedinih državnih službenika, javnih i komercijalnih organizacija sa Zapada u ove nezakonite aktivnosti. Istraga je u toku”, rekla je Zaharova.

Rusija je početkom mjeseca pokrenula krivični postupak da bi utvrdila povezanost zvaničnika SAD i NATO-a sa finansiranjem terorista.

Nastavi čitati

Aktuelno