Connect with us

Zanimljivosti

Somovi duži od dva metra ulovljeni u jezeru u BiH

Članovi Ekološke udruge sportskih ribolovaca Buško jezero, juče su na ovom, jednom od najvećih vještačkih jezera u Evropi, ulovili nekoliko somova čija dužina prelazi dva metra.

“Onog što je pokazalo Buško jezero ne bi se posramile ni najveće svjetske ribolovne destinacije. Potpuno neočekivano, redom su padali rekordi, par somova preko 200 cm, s najvećim od 225 cm, nakon više od sat vremena borbe. Pored toga bilo je i par odličnih drilova s mrcinama koje se jednostavno nisu zaustavljale i na kraju ispravljale kuke”, izvijestili su ribolovci, prenose portali.

Napominju kako su sve ulovljene ribe dokumentirane i vraćene nazad u jezero, a zbog zaštite lokacije i ribljeg fonda, video kompilacija biće objavljena naknadno kada bude izvjesno da su somovi napustili navedenu lokaciju, jer ubrzo bi ovdje trebao započeti mrijest.

“Jučerašnji rekordi prava su uvertira za nadolazeći međunarodni spin kup Buško jezero 2023. pod nazivom ‘Lov na predstira’ kojeg 21. maja organizuje Ekološka udruga sportskih ribolovaca. Učesnici će se tada moći takmičiti u varaličarenju umjetnim mamcima na smuđa, soma i jezersku pastrvu”, zaključili su u svom saopštenju.

Zanimljivosti

VASKRŠNJA JAJA NJEŽNA KAO PJENA! Isprobajte ovu nevjerovatnu tehniku (VIDEO)

Isprobajte novu, nevjerovatnu ideju za farbanje jaja koja će vam se sigurno dopasti.

Spremni ste za nešto novo. Kada je u pitanju farbanje jaja, svi već imamo svoju tehniku, ali ako ste se odlučili za promjenu, onda ste na pravom mjestu. Na ovaj neobičan način dobićete nevjerovatna vaskršnja jaja. Potrebna vam je samo boja i pjena za brijanje ili šlag i spremni ste da napravite čaroliju. Nakon ovog trika jaja će imati pastelnu boju i teksturu.

Sastojci:

jaja

boja za jaja

pjena za brijanje ili šlag

Priprema:

U pjenu nakapajte po nekoliko kapi rastvorene farbe za jaja u različitim bojama. Promješajte pa zatim uvaljajte skuvano jaje u tu smjesu i nakon 10 minuta isperite jaje i obrišite ubrusom. I to je to. Tako lako ćete dobiti ova prelijepa jaja.

Nastavi čitati

Zanimljivosti

DIJASPORA U PANICI: Nijemci za roštiljanje na balkonu uveli kazne do 25.000 evra

Visoke, gotovo ljetne temperature sve su nas namamile vani, a to znači i da je krenula sezona roštiljanja.

Ali, ako živite u Njemačkoj i želite roštiljati na balkonu, morate se pridržavati novog pravila ako ne želite platiti kaznu, prenosi Index.

Njemački mediji pišu da je najveći problem s roštiljem na drveni ugalj.

Naime, previše dima od roštilja na drveni ugalj ne samo da može stvoriti neugodnosti komšijama već time možete i kršiti njemačke zakone o zaštiti okoline.

Ako pečenje na roštilju uzrokuje štetu okolini zbog previše dima, mogu se izreći kazne koje se penju čak do 25.000 evra. Osim toga, ako to radite učestalo, to može dovesti i do sudskih sporova.

Njemački mediji upozoravaju da bi građani trebali pripaziti da ne izazovu ozbiljne probleme te da se pridržavaju važećih propisa.

Nastavi čitati

Zanimljivosti

MALIŠAN JEDNOM REČENICOM NASMIJAO REGION! “Ja više volim biti Dodik” (VIDEO)

Mališan, koga su televizijske ekipe intervjuisale prilikom obilježavanja Dana policije, za samo nekoliko sekundi razgovora uspio je da nasmije čitav region.

Naime, na društvenim mrežama “munjevito” se širi njegov odgovor na pitanje da li bi volio biti policajac kada poraste.

– Ja više volim biti Dodik – rekao je on.

Nastavi čitati

Aktuelno