Connect with us

Banjaluka

STANIVUKOVIĆ ODGOVORIO KUVALJI “Umjesto konkretnog rada direktora, VIDIM SAMO konstruisanje političkih priča”

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković odgovorio je putem društvenih mreža na jučerašnje gostovanje direktora Tehničke škole u jednoj TV emisiji rekavši kako bi Kuvalji bilo bolje da se prihvati svog primarnog posla umjesto konstruisanja političkih priča i nepostojećeg opoziva.
-Direktor Tehničke škole treba da se prestane baviti politikom i prebacivanjem krivice na grad i da se konačno posveti svom primarnom poslu.
Dali smo riječ da ćemo zajedno sa nadležnim ministarstvom biti podrška pri sanaciji krova, ali nikada nismo dobili povratnu informaciju ministarstva da će zajedno sa Gradom učestvovati u ovom projektu, kaže Stanivuković.
Naime Kuvalja je juče rekao kako je novac dobio od Vlade Republike Srpske, ali ne i Grada sa kojim kako navodi “nije uspio”, rekao je i kako je gradonačelnik dolazio na sve njihove proslave i obećao pomoć, ali je zaboravio napomenuti da je u međuvremenu on sam postao Đajićev potrčko te da je vrlo aktivno radio isključivo protiv gradonačelnika Banjaluke i aktivno se bavio sakupljanjem potpisa za propalu peticiju doktora Đajića.

-Umjesto konkretnog i požrtvovanog rada direktora vidim samo konstruisanje političkih priča i prikupljanje potpisa za moj opoziv što dovoljno govori o njegovim namjerama.Zbog učenika i profesora, ali i značaja same škole, kao i svaki put, izdignućemo se iznad ove situacije i uraditi svoj dio posla, ističe Stanivuković.

Banjaluka

GRAĐANI ISTAKLI ZASTAVE pred odluku o rezoliciji o Srebrenici

Brojni Banjalučani odazvali su se pozivu Vlade Republike Srpske da istaknu srpske trobojke čime, kako ističu, simbolički iskazuju protivljenje namjeri usvajanja za Srbe sporne rezolucije o Srebrenici.

Otome svjedoči i zastava istaknuta u Ulici Vojvode Momčila u centru Banjaluke.

Vlada Republike Srpske će danas u Srebrenici održati redovnu sjednicu, i to na dan kada će Generalna skupština UN odlučivati o prijedlogu rezolucije o Srebrenici.

Tom prilikom najviši zvaničnici Republike Srpske položiće cvijeće i vijence na srpsko groblje u Bratuncu.

Nastavi čitati

Banjaluka

ODRŽANA REDOVNA SJEDNICA Gradskog štaba za vanredne situacije

Gradski štab za vanredne situacije održao je danas redovnu sjednicu, na kojoj je prihvaćen prijedlog Plana obuke i osposobljavanja Gradskog štaba za vanredne situacije, jedinica i timova civilne zaštite za period 2024 – 2027. godine.

Dodatno, na današnjoj sjednici je razmatran i prijedlog Plana zaštite i spasavanja od zemljotresa u Banjoj Luci.

Na sjednici Gradskog štaba za vanredne situacije prihvaćena je Informacija o aerozagađenju vazduha i mjerama zaštite na teritoriji grada.

Jedna od tačaka dnevnog reda koja je razmatrana jeste i razmatranje Odluke o određivanju privrednih privrednih društava i pravnih lica, nosilaca poslova i zadataka u provođrnju mjera zaštite i spasavanja na teritoriji grada, kao i Odluka o formiranju jedinica i timova civilne zaštite i Odluka o određivanju povjerenika zaštite i spasavanja na teritoriji Banje Luke.

Osim toga razmatran je i Plan sprovođenja mjera na vodovodnom sistemu „Vodovod“ – a a.d. Banja Luka za eventualni sušni period.

Nastavi čitati

Banjaluka

“ĆIRILICA NEKAD I SAD”! Sutra obilježavanje Dana slovenske pismenosti

Programom pod nazivom „Ćirilica nekad i sad“ sutra, 23. maja u 19.00 časova u Domu omladine biće obilježen Dan slovenske pismenosti.

Riječ je o programu koji uz podršku Grada Banje Luke organizuje Srpsko prosvjetno i kulturno društvo „Prosvjeta“.

Kako su kazali organizatori, o srpskom pismu nekad i sad govoriće prof. dr Milanka Babić, dok će u ime „Prosvjete“ govoriti dr Jelenko Bojić i mr Željko Vujadinović.

Takođe, u okviru programa u Domu omladine biće priređena izložba ćiriličkih rukopisa posvećena Svetom Ćirilu i Metodiju.

Nastavi čitati

Aktuelno