Connect with us

Banjaluka

Stanivuković rekao Vukanoviću da nije ni kiosk vodio, on mu poručio da treba da bude opozvan

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković pozvao je danas lidera Lista za pravdu i red Nebojšu Vukanovića da u ponedjeljak u 12 časova dođe da mu prezentuju ideju dvorane za teniski turnir “Banjaluka open”.

Vukanović je, naime, juče prozvao Stanivukovića da grad na čijem je čelu zadužuje za 25 miliona maraka kako bi nabacivao posao firmi bliskoj SNSD-u, koja izvodi radove na teniskim terenima.

“On je jedini koji se bori protiv ovog turnira. Želim da 17. aprila kada dvorana bude završena i otvorena prošeta parkom “Mladen Stojanović” da vidi šta smo uradili”, poručio je Stanivuković.

Kako kaže Stanivuković, krivične odgovornosti sa njegove strane nema, te Vukanovićeve prozivke smatra paušalnim tvrdnjama.

“Kako ja da budem krivično odgovoran ako je ovo odluka koju je podržala Skupština grada”, kaže gradonačelnik Banjaluke

Rekao je da Vukanović “nije fer” jer kritikuje samo Banjaluku, a ne i druge gradove.

“Na ovome rade sve i jedna banjalučka firma. Ja ne mogu birati firme, naravno da rade sve firme, jer se radi o kratkom roku. Sve se radi pošteno i kako treba”, naveo je Stanivuković, koji je pojasnio da radi izgradnje dvorane za teniski turnir kao i komplet infrastrukture u parku Mladen Stojanović grad planira da digne kredit od 10 miliona KM.

Podsjećamo da je pet miliona KM već uplaćeno Teniskom savezu RS radi organizacije samog turnira, nakom čega je ustanovljeno da je potrebno da grad izdvoji ipak 15 miliona KM ukupno, a ne pet miliona KM kako je bilo ranije rečeno.

Stanivuković je na današnjoj pres konferenciji naglasio da ova sredstva neće biti utrošena samo za dvoranu i turnir, nego za kompletno uređenje infrastrukture u parku Mladen Stojanović koja će ostati gradu.

Ovoliko povećanje izdvajanja Vukanović je sa druge strane nazvao skandalom, zbog kojeg bi gradonačelnik Banjaluke trebalo da ode sa ove funkcije.

“Stanivuković nije ispunio obećanje i očekivanja Banjalučana i zbog toga bi trebao biti opozvan”, rekao je Vukanović, na šta mu je Stanivuković poručio neka se on kandiduje za gradonačelnika Trebinja ako smije.

“Nisi ni kiosk vodio, a pričas kako se vodi grad. Kandiduj se za gradonačelnika Trebinja frajerčino”, rekao je Stanivuković.

Banjaluka

Nacrt rebalansa budžeta Grada za 2023. godinu na javnoj raspravi

Odjeljenje za finansije obavještava javnost da je Nacrt rebalansa budžeta Grada za 2023. godinu na javnoj raspravi.

Primjedbe, sugestije i prijedlozi mogu se dostaviti elektronski putem i-mejl adrese: primjedbe@banjaluka.rs.ba, kao i poštom na adresu: Gradska uprava Grada Banja Luka, Trg srpskih vladara br. 1, sa naznakom: Odjeljenje za finansije.

Naime, odbornici Skupštine grada Banje Luke usvojili su danas Nacrt rebalansa za 2023. godinu u iznosu od 209.077.000 KM i uputili ga u javnu raspravu, koja će trajati tri dana.

Nacrt preuzmite OVDJE.

Nastavi čitati

Banjaluka

Završen 16. “Gambit Banjaluka grand prix”: Učestvovala 72 takmičara iz sedam gradova

U Banjaluci je proteklog vikenda održan 16. šahovski turnir za djecu “GAMBIT Banjaluka grand prix”, a riječ je o prvom u mini seriji od šest turnira za 2023. godinu.

Nastupila su, kako je istaknuto iz kluba 72 takmičara iz Banjaluke, Jajca, Cazina, Doboj-Istoka, Teslića, Bijeljine i Foče, a titulu je osvojio Ahmed Kekić sa osam poena.

Srebro je pripalo domaćem takmičaru, članu banjalučkog Gambita Petru Gaziću sa sedam poena, dok je treće mjesto osvojio Omer Jahić, koji je takođe osvojio sedam poena ali slabijim dodatnim kriterijumima.

Pravo nastupa su imali takmičari do 18 godina starosti (rođeni nakon 1.1.2005. godine) iz škole šaha “Gambit” Banjaluka, grupe top i kraljica, te pozvani gostujući takmičari iz drugih gradova i opština.

Odigrano je ukupno devet kola po “švajcarskom sistemu” uz tempo igre od osam minuta po igraču za cijelu partiju + 4 sekunde za svaki odigran potez.

Nastavi čitati

Banjaluka

PRIJAVE OTVORENE Budite dio Festivala cvijeća od 7. do 9. aprila

Na radost svih sugrađana, Banja Luka se, u okviru programa „Banjalučko proljeće“, priprema za još jedan Festival cvijeća, koji će u našem gradu biti održan od 7. do 9. aprila.

Pozivamo sve zainteresovane izlagače da i ove godine učestvuju i tokom ovog već tradicionalnog festivala Park „Petar Kočić“ pretvore u cvjetnu oazu, punu prekrasnog cvijeća, ukrasnih sadnica i cvjetnih aranžmana, koristeći istovremeno priliku da bez naknade u centru grada dobiju štandove za izložbu, prodaju cvijeća i promociju svog brenda.

Svi zainteresovani za učešće na festivalu, prijavu mogu dostaviti Odjeljenju za komunalne poslove Gradske uprave, kontakt osoba Sanja Mataruga (051 244 444, lokal 774) najkasnije do 3. aprila. Prijave se mogu dostaviti lično u Gradskoj upravi – kancelarija 405, ili putem elektronske pošte komunalno@banjaluka.rs.ba i sanja.mataruga@banjaluka.rs.ba. 

Prijavni obrazac preuzmite OVDJE.

Nastavi čitati

Aktuleno