Connect with us

Banjaluka

STANIVUKOVIĆEV “ŠAMAR” TRIVIĆEVOJ! “JELENA OPET LAŽE, njena politika se svela na ARGUMENTE LJUBE NINKOVIĆA” (FOTO)

-Jelena Trivić opet laže! Da paradoks bude još veći poziva se na argumente Ljube Ninkovića. Kakva simbioza, napisao je na društvenoj mreži “X” gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković.

-Oni tvrde da članovi moje porodice rade sa kockarnicama i da sam zbog toga odustao od ove akcije. Pozivam ih da zajedničkim snagama to dokažu, da i meni otkriju ime tog člana porodice, pa da se i ja s njim upoznam. Neka pozovu u pomoć sve službe i obavještajne agencije, a ako nađu bilo kakvu vezu moje porodice sa ovom pričom prestaću da se bavim politikom, pošto je to ono što njih dvoje najviše žele.
Spreman sam i to da uradim, što govori koliko je to što tvrde laž, ističe Stanikvuković.

Ali se nije tu zaustavio pa je poručio da su sve odluke spremne i proslijeđene Skupštini Grada, peticija kreće naredne sedmice, zavisno od vremenskih uslova.
-Pošto vidim da se brine da li će akcija biti realizovana, ovim putem pozivam i nju da dođe da potpiše. Nju koja se zalaže za urbanistički plan koji donosimo ove godine;
nju koja se zalaže za neradnu nedjelju koju smo 11 puta predložili, a njen Ljubo i SNSD odbili;
nju koja se zalaže za besplatan prevoz koji smo već omogućili i kreće od aprila sa primjenom;
nju koja se zalaže za izmještanje deponije u Ramićima, a gradski menadžer to mjesecima radi.
U suštini, ona podržava sve naše politike, ali od ličnog animoziteta prema meni ništa objektivno ne vidi!
Žalosno je što se njena politika svela na argumente Ljube Ninkovića i pisanje pojedinih blogera i portala bez impresuma.
U većini slučajeva na njene laži i optužbe ne odgovaram, jer nemam namjeru da se bavim politikanstvom, i kako je sama napisala jeftinim populističkim spinovima, kategoričan je gradonačenik Banjaluke.

Banjaluka

DEMOS PROTIV POSKUPLJENJA PRIVATNIH VRTIĆA! Oštro osudili vlasnike koji ZLOUPOTREBLJAVAJU SITUACIJU

Oštro osuđujemo odluku jednog od najvećih privatnih vrtića u Banjaluci da drastično poskupi svoje usluge i pozivamo rukovodostvo GU Banjaluka da ovo odmah spriječi i zaštiti roditelje!

Poručio je predsjednik GO DEMOS Banjaluka Boran Bosančić.

-Ovo je krajnje neprihvatljiv korak koji će ozbiljno opteretiti roditelje, a koji su već opterećeni brojnim ekonomskim izazovima. Na ovaj način će izgubiti svi, počev od roditelja koji će morati da ispisuju djecu, pa da samog vrtića – pojašnjava Bosančić.

On kaže da razumije da vrtići trebaju da pokriju troškove, između ostalih i plate vaspitačima, ali podizanje cijene usluga za tako visok iznos nije rješenje.

– Roditelji već vode borbu da izmire sve svoje finansijske obaveze, uključujući troškove života i obrazovanja svoje djece. Dodatno opterećenje od 100 maraka mjesečno može biti nepremostiva prepreka za mnoge porodice, pogotovo one čije dvoje ili više djece ide u privatni vrtić. Iznos od oko 800 maraka za dvoje djece je nešto preko čega ne možemo preći – poručio je Bosančić.

Pozivamo rukovodstvo grada Banjaluka da hitno djeluje kako bi zaštitili roditelje od ovakvih neopravdanih poskupljenja.

– Djeca su naša budućnost i apelujemo na gradske vlasti da preduzmu konkretne korake kako bi se spriječilo ovo poskupljenje i kako bi se zaštitili interesi roditelja i djece. Pozivam i rukovodstvo vrtića da još jednom razmisli o poskupljenju i posljedicama koje će ono proizvesti – rekao je Bosančić.

Kao jedno od mogućih rješenja ove situacije Bosančić je naveo da se privatni vrtići, koji primaju subvencije, trebaju ugovorom obavezati da ne mogu samostalno dizati cijene usluga.

SrpskaCafe

Nastavi čitati

Banjaluka

UMJESTO “PROPALE” GARAŽE NA KLIZIŠTU UKC-A, Banjaluka je mogla dobiti 20 vrtića! (FOTO)

U Banjaluci, glavnom gradu Republike Srpske, moglo se izgraditi dvadeset vrtića umjesto propale investicije u garažu na klizištu pri Univerzitetskom kliničkom centru (UKC), koja se gradi već četiri godine i čiji završetak je i dalje neizvjestan. Ova garaža, koja je procijenjena na 42 miliona konvertibilnih maraka (KM), predstavlja ogroman financijski teret, a njena korisnost i sigurnost ostaju pod velikim upitnikom, dok su radovi na istoj nedavno u potpunosti obustavljeni zbog dugova novca izbođaču radova.

“Obraz đon”! STALI RADOVI NA UKC-u, lijekova nema, ali Đajić organizuje “KONCERT KRAJIŠKE PJESME”

 

Prema stručnim procjenama, izgradnja jednog vrtića u Banjaluci košta oko 2 miliona KM. To znači da bi se za sredstva uložena u garažu moglo izgraditi dvadeset novih vrtića, koji bi pružili sigurno i kvalitetno okruženje za hiljade djece. Ovih dvadeset vrtića bi značajno smanjilo liste čekanja za upis djece u predškolske ustanove, ali bi takođe pomoglo i rješavanju problema izjednačavanje cijene privatnih i državnih vrtića koje neki od vlasnika privatnih predškolskih ustanova itekako zloupotrebljavju.

FRAPANTNA ZLOUPOTREBA SUBVENCIJA: Ima li kraja bahatosti vlasnika vrtića Zvjezdica?

 

Građani Banjaluke su ogorčeni zbog ovakvog rasipanja javnih sredstava, posebno kada se uzme u obzir koliko bi izgradnja vrtića mogla unaprijediti kvalitet života u gradu, ali kada pričamo o Đajiću sve je moguće i sve je očekivano.

Umjesto toga, Banjaluka sada ima poluzavršenu garažu koja ne zadovoljava osnovne kriterije sigurnosti i funkcionalnosti, parking bolnice i dalje je u haosu, a roditelji i dalje bore sa nedostatkom mjesta u vrtićima za svoju djecu.

Banjaluka24

Nastavi čitati

Banjaluka

GRADONAČELNIK UPUTIO ČESTITKU ŠAHOVSKOM KLUBU „GAMBIT“ na tituli najuspješnijeg šahovskog kluba u BiH

Čestitam šahovskom klubu “Gambit” iz Banje Luke na tituli najuspješnijeg šahovskog kluba u BiH.

Poručio je ovo gradonačelnik Draško Stanivuković, istakavši da je osvajanje ove prestižne titule značajno ne samo za klub, već i za šahovsku zajednicu u Banjoj Luci i šire, jer doprinosi popularizaciji i razvoju šaha među mladima.

– Uspjeh kluba “Gambit” je primjer kako timski rad, upornost i strategija mogu dovesti do vrhunskih rezultata. Još jednom čestitke svim članovima kao i predsjedniku kluba Nemanji Šipki uz želje za mnogo uspjeha u budućim takmičenjima – kazao je Stanivuković.

Nastavi čitati

Aktuelno