Connect with us

Politika

STANIVUKOVIĆEVA INICIJATIVA ZA BESPLATNE PLACEVE! Evo šta kažu poslanici u NSRS, hoće li DATI PODRŠKU?

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković ove sedmice predao je u Narodnoj skupštini Republike Srpske inicijativu za izmjenu Zakona o stvarnim pravima, kojom bi bilo omogućeno da porodice sa četvoro i više djece, mladi bračni parovi i porodice poginulih boraca dobiju besplatne placeve za gradnju stambenog objekta.

Naime, Stanivuković je naglasio je potrebna samo izmjena jednog člana Zakona o stvarnim pravima kako bi besplatni placevi postali java.

– Zaista je riječ o jednoj životnoj inicijativi za koju sam uvjeren da nema pristojnog čovjeka koji ne bi stao svim srcem uz ovako nešto – kazao je  tada Stanivuković.

Inicijativa je naišla na ogromnu podršku od strane višečlanih porodica.

– Već više od 15 godina zagovaramo priču i tražimo načine za stambeno zbrinjavanje porodica i ovo je zaista veliki iskorak. Uradili smo bazu podataka i na terenu obišli brojne porodice i tom prilikom utvrdili da brojne porodice nemaju adekvatne uslove za život, ali sa ovom inicijativom i besplatnim građevinskim dozvolama učinjen je veliki korak naprijed – rekao je Predsjednik Udruženja „4+“ Jovan Radovanović.

Besplatni placevi zvuče kao dobra ideja i poslaniku Narodnog fronta Željku Dubravcu koji ističe da podržava sve što doprinosi poboljšanju kvaliteta života.

– U medijima sam djelimično ispratio navedenu aktivnost gradonačelnika Stanivukovića, prethodno nisam bio upoznat sa predlogom i materijalom, odnosno inicijativom za izmjenu zakona. Кoliko razumijem suštinu, inicijalno je prihvatljivo, ali samo pod uslovom da se obezbeđuje i da se osigurava takav proces od bilo kakvih zloupotreba. Svakako prije jasnog stava volio bih imati priliku upoznati se sa svim odredbama izmjene predmetnog zakona. Svaka inicijativa koja ide ka poboljšanju kvaliteta življenja ljudi, podrške porodici, mladim bračnim parovima, borcima kao temelju ove države, u meni imaju podršku – rekao je za BLink poslanik NF u NSRS Željko Dubravac.

Poslanik SNSD-a u Parlamentu Srpske Srđan Mazalica kaže da su besplatni placevi dobra i pronatalitetna mjera. Ipak, ističe on, mora se sve dobro analizirati i konsultovati Savez opština i gradova Srpske.

– Moraju se konsultovati i druge opštine, jer je to vrlo ozbiljna odluka koja može uticati na sredstva drugih gradova – kazalo je za BLink Mazalica.

Ističe da je Banjaluka ima najviše prihoda i da je administrativni centar, te da ona može da obezbjedi mnoge stvari besplatno, ali da to možda neki gradovi ne mogu.

– Treba biti oprezan i sačekati da se izjasne druge lokalne samopurave – zaključo je Mazalica.

Poslanici PDP-a u Narodnoj skupštini Srpske ističu da su besplatni placevi konkretna mjera koja će pomoći višečlanim porodicama da riješe stambeno pitanje, ali i mladim ljudima da ostanu na ovim prostorima.

– Pozivam sve narodne poslanike, iskreno vjerujući da niko nema ništa protiv ovakvog prijedloga, da podrže inicijtivu gradonačelnika Banjaluke, Draška Stanivukovića, i glasaju za izmjene Zakona o stvarnim pravima i tako omoguće navedenim porodicama da obezbijede što bolje uslove života u svojoj zemlji. Ako Banjaluka, kao lokalna zajednica, ima novca za jedan ovakav potez, ne vidim ni jedan razlog zašto bi neko bio protiv toga – poručila je poslanik PDP-a u NSRS Tanja Vukomanovićeva.

Politika

TRIVIĆ POTVRDILA SIMBIOZU! Đajić i Šobot joj favoriti, reklamirala ih na BN TELEVIZIJI “ZA SVE PARE”

Kad smo pomislili da smo sve vidjeli i čuli, pojavila se Trivićeva na BN-u po nalogu svog partnera Đajića da u javnosti pokuša opravdati neodbranjivo, zastrašujuće snimke dva doktora nakon kojih se svaki pacijent boji prići UKC-u.

Naime, Trivićeva je izjavila da ima neka istraživanja prema kojem je Šobot u anketama ispred Draška Stanivukovića, iako svi banjalučani dobro znaju da je potpuno anoniman i da je ovakva izjava najsličnija vicu. Međutim, tu se ne zaustavlja, nego tvrdi da je ona ispred obojice, što je zaista nonsens jer znamo da je preletačkim i nedosljednim potezima izgubila većinu glasača koji su joj prije vjerovali. Ipak, povjerenje u nju najviše od svega uzdrmala je činjenica da troši basnoslovne iznose novca nepoznatog porijekla i da to nikako ne mogu biti čista posla. Još je gore jer se stalno predstavlja kao svetica, a djela govore da je daleko od toga.
Biće ovo vrelo ljeto, sudeći po tome da kandidati poput Trivićeve ne biraju izjave ni sredstva da dođu do cilja, potpuno zaboravljajući da zvuče potpuno neuvjerljivo i da je pretjerivanje u neistinama samo još jedan dodatni razlog za nepovjerenje.

Nastavi čitati

Politika

KOSTADIN SE PONOVO DOKOPAO POZICIJE! Imenovan za v.d. direktora Turističke organizacije RS

Kostadin Vasić imenovan je za vršioca dužnosti direktora Javne ustanove Turistička organizacija Republike Srpske, te će tako na toj poziciji zamijeniti Miodraga Lončarevića.

Naime, Vlada Srpske donijela je Rješenje o razrješenju Lončarevića sa ove funkcije zbog isteka perioda na koji je imenovan, a koji je bio vršilac dužnosti ove organizacije.
Vasić je imenovan na period od dva mjeseca, pišu Nezavisne novine.

On je ranije bio i direktor Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.

Nastavi čitati

Politika

DODIK ČESTITAO SPASOVDAN i krsnu slavu Sabornog hrama i grada Banjaluka

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik čestitao je Spasovdan – krsnu slavu Sabornog hrama i grada Banjaluka vjernicima, sveštenstvu, građanima i gradskom rukovodstvu, izrazivši uvjerenje da će, kao i do sada, uz podršku institucija Srpske, nastaviti putem stvaranja što kvalitetnijeg života u Banjaluci.

Dodik je u čestitki poželio da praznični dani budu ispunjeni radošću, mirom i ljubavlju i da Banjaluka nastavi da se razvija i napreduje u svim aspektima života.

On je naveo da je krsna slava prekrasna prilika da se objedine kao zajednica i podsjete na važnosti vjerske i kulturne tradicije.

-Proslava ovog velikog pravoslavnog praznika i sabornost naroda nas podsjeća na vrijednosti milosrđa, ljubavi i nade, i to su vrijednosti koje obogaćuju naše živote – navodi se u čestitki.

Nastavi čitati

Aktuelno