Connect with us

Politika

STEVANDIĆ tvrdi da Srebrenica nema koristi od DURAKOVIĆEVE SAMOPROMOCIJE

Komentarišući izjavu potpredsjednika Republike Srpske. Ćamila Durakovića, da Srebrenica treba da ima poseban status u Republici Srpskoj, Nenad Stevandić predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske i lider Ujedinjene Srpske, izjavio je da ne treba bježati od razgovora o bilo čemu. Stevandić smatra da je potpredsjednik Duraković s tim pitanjem trebao da se obrati nadležnim institucijama na tu temu, a ne da u medije izlazi sa maksimalističkim zahtjevima.

Stevandić je naglasio da ovakvim istupom Duraković pravi medijsku promociju sebe, ali da sama Srebrenica nema nikakve koristi od njegove lične promocije. Stevandić napominje da Duaković nije ništa uradio za Srebrenicu ni dok je bio gradonačelnik Srebrenice, te da pokušava da izjavama prikrije svoj nerad.

Pitanje Srebrenice, smatra Stevandić je prije svega pitanje ljudi koji tamo žive, a ne pitanje administrativnih odnosa. Srebrenica se ne smije posmatrati odvojeno od njene regije u kojoj je Bratunac nosač života. Sva ta regija može mnogo da ima koristi prije svega od saradnje sa Republikom Srbijom te da upravo pravljenjem putnih poveznica taj region može da bude spašen, dodaje Stevandić.

Na pitanje zašto je potpredsjednik Duraković baš sad izabrao da govori o temi Srebrenice, Stevandić smatra da je u pozadini svega igra SDA, koji na stvaranju kriza, pokušava naći šansu da ostane u vlasti na nekom nivou. Stevandić dodaje da se Duraković ponaša neodgovorno plasirajući ovakve izjave, jer ne doprinose ni na koji način stabilizaciji u regiji. Stvaranje nemira odgovara samo onima koji na nemiru profitiraju dodaje Stevandić i napominje da se upravo zbog toga i blokiraju određeni projekti poput izgradnje hidroelektrana ili „Otvorenog Balkana“.

Upravo oni kojima ne odgovara relaksacija odnosa stvaraju konflikt napominje Stevandić, umjesto da dozvoljavaju investicije koje bi ekonomski razvile regije, dobija se priča o blokadi procesa i neodgovorne izjave koje za cilj imaju samo promociju jedne partije ili pojedinca.

Politika

Stanivuković čestitao Petroviću: VAŽNA POBJEDA ZA JEDINSTVENU OPOZICIJU U SRPSKOJ

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković uputio je čestitke gradonačelniku Bijeljine Ljubiši Petroviću koji je na referendumu u nedjelju  potvrdio povjerenje koje mu ukazuju njegovi sugrađani.

Stanivuković je naglasio da je ovo važna pobjeda za Bijeljinu i jedinstvenu opoziciju u Republici Srpskoj.

– Čestitam gradonačelniku Ljubiši Petroviću na istrajnoj bori i ponovnoj pobjedi u Bijeljini. Neka je sa srećom – zaključio je Stavinuković.

 

Nastavi čitati

Politika

Preliminarni rezultati referenduma u Bijeljini: Koliko je birača glasalo ZA, a koliko PROTIV

Prema prvim preliminarnim rezultatima referenduma za opoziv gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića glasalo je 14.954 birača, a protiv 32.294, izjavila je Srni predsjednik Komisije za provođenje opoziva Dijana Savić Božić.

Ona je dodala da je bilo ukupno 47.248 važećih glasačkih listića.

Pravo glasa na referednumu imalo je 112.000 birača.

Referendum u Bijeljini je prvi koji je održan u skladu sa novim Pravilnikom o sprovođenju opoziva koji je krajem prošle godine donesen u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Potvrdu rezultata daje Repubička izborna komisija.

Opoziv gradonačelnika, koji je iz SDS-a, pokrenulo je 25 odbornika Skupštine grada 8. februara, a podržala ga je široka Narodna koalicija “Pokrenimo Bijeljinu”, predvođena SNSD-om.

Nastavi čitati

Politika

Milovanović: Volju naroda treba poštovati

Miroslav Milovanović, šef Štaba koalicije za opoziv bijeljinskog gradonačelnika, rekao je, nakon što opoziv nije uspio, da treba poštovati to kako su se građani izjasnili na referendumu, piše InfoBijeljina.

Iz SNSD-a su se zahvalili svih aktivistima i članovima SNSD-a koji su bili u ovom procesu.

“Logično i normalno je u politici da budemo poraženi, građani su se na referendumu izjasnili i to treba poštovati. Građani Bijeljine su rekli to što su rekli. Zahvaljujemo se svima koji su glasali za opoziv i protiv opoziva”, rekao je Milovanović.

Podsjećamo, u Bijeljini je danas održan referendum na kojem su se građani izjasnili protiv opoziva gradonačelnika Ljubiše Petrovića.

Nastavi čitati

Aktuleno