Connect with us

Banjaluka

SVEČANA ATMOSFERA: Gradonačelnik prisustvovao proslavi školske slave i u OŠ „ALEKSA ŠANTIĆ“

U svečanoj atmosferi, školska slava Sveti Sava obilježena je i u Osnovnoj školi „Aleksa Šantić“.

Predivnoj priredbi, koju su priredili učenici i nastavnici ove škole prisustvovao je i gradonačelnik Draško Stanivuković.

-Obišao sam i školu mog djetinjstva, OŠ “Aleksa Šantić”, koja je danas s ljubavlju proslavila školsku slavu! Direktorica Svjetlana Radusin i njen složni kolektiv uz slavski kolač, svijeću, prelijepu atmosferu i bogat program obilježili su Savindan – poručio je gradonačelnik.

Dodao je da su na Svetosavskoj priredbi već tradicionalno, uručene i nagrade za najbolje učenike među kojima je i učenica Nataša Dedić, dobitnica ovogodišnje Svetosavske nagrade.

Podsjećamo, školska slava obilježena je u 29 osnovnih i 17 srednjih škola sa područja Banje Luke, a gradonačelnik je danas prisustvovao i predivnoj priredbi u OŠ „Georgi Stojkov Rakovski“.

Takođe, u čast našem prvom srpskom arhiepiskopu, svetitelju i prosvetitelju Svetom Savi u Banjoj Luci je održano više aktivnosti, pa su tako juče uručene nagrade najboljim učenciima osnovnih i srednjih škola, a u centru grada u Aleji koja nosi ime Svetog Save i ove godine postavljene su poruke sa mudrim riječima ovog prosvetitelja, dok će večeras biti održana i tradicionalna Svetosavska akademija.

 

Banjaluka

STANIVUKOVIĆ “Prostorije FK “Rekreativo” uskoro u novom ruhu”

Gradonačelnik Banjaliuke Draško Stanivuković obišao je danas radove na sportskom objektu za koji je izdvojeno 60 000 KM, a nakon kojih će ovaj sportski kolektiv dobiti optimalne i funkcionalne uslove za rad i razvoj kluba.
-Tokom današnje posjete dogovorili smo i izgradnju tribina. Pored FK “Rekreativo” izdovijili smo značajna novčana sredstva za mnoge druge sportske kolektive u našem gradu. Želim im mnogo sreće i sportskih uspjeha, kazao je Stanivuković.

Nastavi čitati

Banjaluka

ZAVRŠENO IZLIJEVANJE PLOČE: “Centralno spomen-obilježje iz dana u dan PRKOSNO SE UZDIŽE”

Centralno spomen-obilježje poginulim borcima Odbrambeno-otadžbinskog rata iz dana u dan prkosno se uzdiže.

Kazao je ovo gradonačelnik Draško Stanivuković, navodeći da je danas završeno izlijevanje ploče.

-Nakon toga, krećemo sa izgradnjom stubova na kojim će zlatnim slovima vječno biti uklesana imena naših voljenih, koji su svoje živote dali za našu otadžbinu. Svaki stub nosi sa sobom priču prošlosti i simbolizuje trajnu uspomenu na one koji su oblikovali našu stvarnost i budućnost, našu Republiku Srpsku – poručio je gradonačelnik.

Prema njegovim riječima – „uprkos brojnim opstrukcijama, čvrsto koračamo ka ispunjenju naše zavjetne obaveze, Centralnog spomen-obilježja koje će prkosno stajati i svjedočiti o hrabrim podvizima našeg naroda“.

Nastavi čitati

Banjaluka

Rijekom Crkvenom u Banjaluci teče motorno ulje, INSPEKCIJA NA TERENU

Motorno ulje koje koje danas teče rijekom Crkvenom u Banjaluci uznemirila je građane, koji su odmah reagovali te snimili i prijavili šta se dešava.

Kako su prenijeli mediji, i nekoliko stotina litara prerađenog motornog ulja teče Crkvenom prema Vrbasu.

Da je sve prijavljeno nadležnima, potvrđeno je “Nezavisnim” iz banjalučke Gradske uprave.

“Vodna inspekcija je izašla na teren po prijavi kako bi provjerili o čemu se radi”, navode iz GU Banjaluka.

Naknadno će biti dostupno više informacija

Nastavi čitati

Aktuelno